Ez az ősi indiánok gyógyító köve - 5 csodás hatást tulajdonítanak neki

Balog Marianna
Írta: ,

A kéz, amely türkizt visel, sohasem lesz szegény.” – tartja a régi közmondás. Az ókor embere a türkiznek védő-gyógyító szerepet tulajdonított, de a tengerszínű ásvány napjainkban is nagyon népszerű, hiszen testileg és lelkileg egyaránt viselője hasznára válik.

Természetes kedélyjavító Kép forrása: etsy.com, keijewelry

A manapság oly gyakran előforduló lelki eredetű (pszichoszomatikus) betegségek kezelésében a türkiz éppen olyan hatékony, mint a stressz vagy a depresszió leküzdésében.

Emellett az ásványnak nagy szerepe van a félelem elűzésében, valamint a szorongás csökkentésében is. Auratisztító hatása révén megvéd a negatív rezgésektől, belső nyugalomra ösztönöz, ugyanakkor segít minden helyzetben ébernek maradni.

Viselőjének önbizalmat kölcsönöz, és segítségével megszüntethető az ingadozó kedélyállapot.

A torokcsakra őre Kép forrása: chanluu.com

A torokcsakra a nyak elülső részén található kis mélyedésben helyezkedik el. E csakrán keresztül juthatunk el saját belső világunkhoz, és ez a terület szabályozza a kommunikációt is.

A torokcsakra színe és kristálya egyaránt a türkiz, mindenféle toroktáji betegség esetén hatékony lehet, a köhögéstől kezdve a hörghuruton át a vírusos fertőzésekig. Segítségével még a pajzsmirigy problémák is orvosolhatók.

Mivel a hallás zavaraiért szintén a torokcsakra nem megfelelő működése a felelős, a türkiz hallásproblémák esetén is bevethető.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!