Ilyen személyiség vagy az indián zodiákusod szerint

Írta: ,

A nyugati horoszkópon, csillagjegyeken kívül számos másik népnek vannak saját asztrológiai jegyei, saját horoszkópja. Az indiánoknak is létezik saját állatöve, amelyben valóban csak állatok szerepelnek a jegyekként, hiszen az ő kultúrájuk úgy tartja, hogy mindenkihez tartozik egy védőállat, aki születésétől kezdve vigyáz rá, és akinek a karakterjegyeit az illető magáénak tudhatja.

Az indián csillagjegyek között szintén 12 félét különböztetünk meg, mint az általunk ismert zodiákusban, és ezek a jegyek nagyjából egybeesnek a nyugati csillagjegyekkel. Születésnapod alapján cikkünkből megtudhatod, mely állat tartozik hozzád az indián horoszkópban, és milyen tulajdonságokkal rendelkezel eszerint.

1/12 Vidra, 01.20-02.18.

A vidrát úgy ismerjük, mint fürge és játékos állatot, és a vidra jegyűekre is jellemző egyfajta szokatlan életszemlélet, és az állandó mozgékonyság.

A vidrák számára mindig elsődleges, hogy elvégezzék a feladataikat, amelyekhez sokszor rendhagyó módon közelítenek, ám a legtöbbször mégis sikerrel járnak.

Ugyan másokétól igencsak eltérő az életszemlélete, a vidra típusú ember hatalmas intelligenciával és képzelőerővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a számára, hogy másoknál jobban átlássa a problémákat, és megoldást találhasson rájuk.

Bár sokszor tűnnek úgy, mintha kerülnék más emberek társaságát, a vidrák nagyon jó barátok és hűséges társak lehetnek, akik mindig törekszenek az őszinteségre.

2/12 Farkas, 02.19-03.20.

Mind filozófiai, mind fizikai értelemben a farkas az indián zodiákus szerető típusú jegye, aki érzelmes és nagyon szenvedélyes.

Ugyan a farkas mint állat vadnak és függetlennek tűnik, mégis amennyire szüksége van a szabadságra, annyira tisztában van azzal is, hogy szükség van a szeretetre és a társakra is az életben.

A farkas típusú emberek mélyen érző, gyengéd és nagylelkű emberek, de ha problémáik adódnak az életben, akkor nagyon makaccsá, rögeszméssé válhatnak, és mivel az őket ért sérelmeket nehezen heverik ki, ezért hajlamosak a bosszúállásra is.

3/12 Sólyom, 03.21-04.19.

A sólyom típusú emberek született vezetők, akik bármilyen helyzetben racionálisan és higgadtan képesek döntéseket hozni.

Egy sólyom soha nem fecsérli az idejét, addig üti a vasat, amíg az meleg, és mindig megteszi a szükséges lépéseket, ezért sokak szemében törtetőnek tűnhet.

A sólyom típusú emberek nagyon határozottak és az önbizalmuk is a helyén van, ám ez gyakran fordul át náluk beképzeltségbe, arroganciába.

Egy számára inspiráló környezetben a sólyom csak úgy szárnyal, mind a munkában mind a kapcsolatokban egyaránt, de ha nem érzi igazán jól magát a körülötte lévőkkel, durva, kiszámíthatlan, türelmetlen és túl érzékeny lehet.

4/12 Hód, 04.20-05.20.

A hód típusú emberek remek stratégák, főként ha üzleti területen helyezkednek el, ugyanis leginkább ez az ő asztaluk.

Döntéseikben megfontoltak, mindig összegyűjtik a számukra szükséges információt, amelyet alaposan át is rágnak, mielőtt ítéletet hoznának.

A hódok általában magukért teszik a legtöbb dolgot, ezért a tapintatlansággal és önzőséggel adódhatnak problémáik.

A hód típus emberek nagylelkűek, hűségesek és segítőkészek tudnak lenni, de ha kihasználva érzik magukat, idegessé és arrogánssá válhatnak.

5/12 Szarvas, 05.21-06.20.

A szarvas típusú emberek nagyon élénkek, gyors észjárásúak, így inspirálóan tudnak hatni környezetükre.

A szarvas jegyéhez tartozóknak kiváló a humorérzékük, és úgy gondolják, hogy egy jó nevetés gyógyír lehet a legtöbb problémára.

A szarvas típusúak sokat adnak a megjelenésükre, és ugyan egy kicsit én-központú személyiségek, de emellett nagyon kedvesek és gondoskodóak is, ezért mindig törődnek szeretteikkel.

Ideális környezetben egy szarvas nagyon motiváló típus, aki szereti megcsillogtatni ragyogó személyiségét, de rossz társaságban önzővé, szeszélyesés és kiszámíthatatlanná válhat.

6/12 Harkály, 06.21-07.21.

A harkály az indián zodiákus legmegértőbb és legempatikusabb jegye, az ilyen típusú emberekről gyakran mondják, hogy nagyszerűen tudják meghallgatni mások problémáit, és segíteni ezek megoldásában.

Ehhez viszont szükségük van arra, hogy őket is megértsék, és szorult helyzetekben számíthassanak ők is környezetük segítségére, különben könnyen bizalmatlanokká válnak.

A harkály típusú emberek nagyon találékonyak, és jól értenek a spóroláshoz is.

Ideális környezetben nagyon odaadóak és romantikus típusok tudnak lenni, de ha problémáik vannak könnyen dühösek, gyűlőlködőek és féltékenyek is lehetnek.

7/12 Lazac, 07.22-08.21.

A lazacok nagyon koncentrált, kreatív és intuitív típusok, akik sokkal jobban érzik magukat nagy társaságban, mint egyedül.

A lazac típusú emberek könnyen lelkesednek az újdonságok iránt, és ezt a lelkesedést másokra is képesek átragasztani.

Könnyen megbíznak másokban, és mivel nagyvonalúak és kedvesek, rengeteg baráttal rendelkeznek.

Az indián zodiákusban a lazac jelképezi a nagyobb célokat, és a mások segítésének fontosságát, így gyakran találunk ilyen személyeket önkéntes csoportokban.

Támogató környezetben a lazac stabil, nyugodt és megbízható, de ha úgy érzi, negatív környezetbe került, önzővé, sértődékennyé és intoleránssá válhat.

8/12 Medve, 08.22-09.21.

A medve típusú emberek nagyon pragmatikusan gondolkodnak, és nagyon dolgos, praktikus emberek.

A medvék általában nyugodtak és kiegyensúlyozottak, és mivel lelkiismeretesen elvégzik a feladataikat, remek üzleti partner válhat belőlük.

A medve jegyűek nagylelkű, csupaszív emberek, de mivel szerények és félénkek is, ezért kevesen ismerik ezeket a tulajdonságaikat.

Ideális esetben a medve türelmes és mértékletes, kiválóan tud tanítani másokat, de ha környezetét nem látja elég motiváltnak, akkor maga is lustává és szkeptikussá válhat.

9/12 Holló, 09.22-10.22.

A holló jegyéhez tartozók rendkívül lelkes és természet adta módon elbűvölő emberek, akik gyakran született vállalkozó típusok.

Egy holló mindig könnyedséget, nyugodtságot tud sugározni, ezért szívesen fordulnak hozzájuk mások tanácsért, ötletekért.

A holló típusú emberek idealisták, és könnyen elérik a céljaikat, megfelelő környezetben pedig türelmesek másokhoz is, és szívesen segítik őket is.

Azonban ha egy holló rosszul érzi magát, megfontolatlanná válhat, ha pedig kicsit is megsértik, nem riad vissza a bosszúállástól sem.

10/12 Kígyó, 10.23-11.22.

Az indián sámánok közül a legtöbben a kígyó jegyében születtek, ugyanis azt tartják a kígyókról, hogy ők teremtenek a legkönnyebben kapcsolatot a túlvilággal, ők hisznek a leginkább a természetfeletti erőkben, és remek döntéseket tudnak hozni a legtöbb kérdésben.

A kígyó típusába tartozók nagyon empatikusak, könnyen ráhangolódnak más emberek érzéseire, és mivel gyakran rendelkeznek gyógyító képességekkel, kiváló orvosok válhatnak belőlük.

A lelkük mélyén nagyon gondoskodó és érzelmes emberek ennek a jegynek a szülöttei, de ezt nem szívesen mutatják ki, ezért titokzatosnak, zárkózottnak, néhányak szemében pedig ijesztőnek tűnnek.

Támogató kapcsolatban a kígyó humoros, segítőkész és szenvedélyes lehet, de negatív környezetben elkeseredetté, erőszakossá válhat, és gyakran ingadozhat a hangulata is.

11/12 Bagoly, 11.23-12.21.

A bagoly jegyéhez tartozó embereket nagyon nehéz körülírni, hiszen ahogy a szél járása, ők is nagyon változékonyak, és könnyen meggondolják magukat.

A baglyok könnyen elengedik a problémákat, nagyon nyugodt természetű emberek, akik szeretnek ismerkedni, és valószínűleg nekik van a legtöbb barátjuk is.

A bagoly típusú emberek nagyon szeretik a kalandokat, és igyekeznek teljes sebességgel élni az életet, ami a kárukra is válhat, hiszen emiatt sokszor meggondolatlanul cselekszenek.

A baglyok igazi művész típusok, de mivel roppant intelligensek is, ezért remek tanárok válhatnak belőlük, de sokoldalúságuknak köszönhetően szinte bármilyen foglalkozás ideális a számukra.

Megfelelő környezetben a bagoly támogató, lelkes és nagyon gondoskodó, de ha úgy érzi, hogy nem támogatják, akaratos és harcias lehet, és könnyel elveszíti optimizmusát.

Vadlúd, 12.22-01.19.

12/12 Vadlúd, 12.22-01.19.

A vadlúd jegyének szülöttei nagyon kitartó, makacs és ambiciózus emberek, akik nagyon céltudatosak, és mindig elérik azt, amit kitűztek maguk elé.

Mivel bármi áron képesek arra, hogy megszerezzék, amit akarnak, általában nem várnak mások engedélyére még akkor sem, ha erre szükség lenne.

A vadlúd soha nem versenyezik másokkal, mindig az a célja, hogy magát győzze le, ez viszi előrébb az életben, ezért kiváló élsportolók és üzletemberek válhatnak belőlük.

Ha támogató család és barátok veszik körül, a vadlúd típusú ember kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani mindenben, amibe belekezd, szerettei körében nagyon humoros, társaságkedvelő, hűséges és odaadó tud lenni.

Azonban ha negatív hatások érik, a vadlúd könnyen válhat megszállottá, önpusztítóvá, aki maga miatt fog elbukni.