Íme a 7 legnépszerűbb spirituális tanító

Balog Marianna
Írta: ,

A londoni Watkins Mind Body Spirit Magazine online könyvesboltja 2016-ban is elkészítette azt a listát, amelyre azok a ma is élő, erős spirituális befolyással bíró személyek kerülhetnek fel, akik sokat tesznek az emberi gondolkodásmód, illetve a világ pozitív irányba történő megváltoztatásáért. Ha úgy érzed, hogy rád férne a fejlődés e téren, érdemes figyelmet szentelned az alábbi hét – a felmérés alapján legnépszerűbb – spirituális tanító munkásságának.

A lista elején a világ egyik legismertebb és egyben legtitokzatosabb embere, a Dalai Láma áll. Az 1959 óta száműzetésben élő tibeti vallási- és politikai vezető 1989-ben Nobel-békedíjat kapott. Az általa viselt tisztség mindenkinek mást jelent: vannak, akik „istenkirályként” tisztelik, mások úgy vélik, ő egy élő buddha.

Önéletírásában a következőképpen fogalmazta meg, ki is ő valójában: „Emberi lény vagyok én is, történetesen tibeti, aki úgy döntött, hogy buddhista szerzetes lesz.” A Dalai Láma spirituális népszerűségét mondanivalója egyszerűségének, valamint közvetlen személyiségének köszönheti. Fő gondolatai között a mindent felülmúló szeretet, az önmagunk és mások iránt érzett tisztelet, valamint a felelősségteljes cselekedetek szerepelnek.

Ferenc pápa Kép forrása: dailymail.co.uk

A katolikus egyház 266. vezetője az előkelő második helyen végzett a listán.

Az argentin származású teológus-pap 2013 márciusától látja el vezetői feladatait az egyház élén. A BBC News egyik írása szerint Ferenc pápa a világ vezető politikusainál is népszerűbb. Az egyszerű életmódot folytató pápa az őt övező különleges tiszteletet többek között intelligenciájának és szerény személyiségének köszönheti.

Egy vele készített interjú során kinyilatkoztatta a boldogság elérésével kapcsolatos álláspontját, mely szerint a békés és boldog élet receptjének fő hozzávalója az „élni és élni hagyni”-elv követése. Ezen kívül fontosnak tartja a nagylelkűséget; a higgadtságot; a negatív gondolatoktól való tartózkodást; a természet tiszteletét és védelmét; azt, hogy a szülők elegendő időt töltsenek a gyermekeikkel; mások hitének tiszteletben tartását, valamint a békéért való munkálkodást.