Aktív vagy passzív jegyhez tartozol? Így derítheted ki, milyen zodiákusok illenek hozzád

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A csillagjegyeket sokféle módon feloszthatjuk: csoportosíthatjuk az alapján, milyen elemekhez tartoznak, de évszakok, vagy éppen uralkodó bolygók alapján is besorolhatjuk őket. További kategorizálási lehetőséget kínálnak az aktivitás és a passzivitás szerinti rendszerezések. De mit kell tudni ezekről?

A zodiákusokat fel lehet osztani az alapján, hogy aktív, vagy éppen passzív energiákat közvetítenek. Vannak olyan szakértők, akik ugyanezt a rendszerezést negatív-pozitív, jin-jang, vagy éppen férfias-nőies jelzőkkel illetik. A tényen az elnevezés mindenesetre nem változtat: az aktív jegyekhez a tűz- és a levegőjegyű, míg a passzívakhoz a víz- és a földjegyű emberek sorolhatóak.

De mit is takar mindez?

Annak ellenére, hogy pozitívnak, aktívnak, vagy ezzel szemben negatívnak és passzívnak nevezzük a csoportokat, fontos kiemelnünk, hogy ez nem minősítés. Tehát nem jelent rosszat az, ha te a passzív emberek közé tartozol, és az sem tükröz feltétlenül jót, ha az aktív csoport tagja vagy.

Ez a csoportosítás arra világít rá, hogyan reagálsz a környezeted változásaira, mennyire vagy ellenálló, vagy éppen elfogadó személyiség.

Kifejezetten jó dolog, ha tisztába kerülsz mindezzel, hiszen közelebb visz a személyiséged megismeréséhez, és segíthet, hogy előre felkészülj bizonyos élethelyzetekre. Természetesen az aktív és passzív besorolást még számos dolog felülírhatja, módosíthatja: ilyen az aszcendensed vagy a holdjegyed. Ami biztos, hogy az alábbiak alapján te is tartozol egy bizonyos energiaszinthez, és így jobban megértheted, kik azok az emberek, akik barátilag, vagy akár párkapcsolati szinten jobban illenek hozzád másoknál.

Aktív vagy passzív jegyhez tartozol? Így derítheted ki, milyen zodiákusok illenek hozzád

Az aktív jegyek

Az aktív jegyekhez a tűz- és a levegőjegyű emberek tartoznak, tehát a Kosok, az Ikrek, az Oroszlánok, a Mérlegek, a Nyilasok és a Vízöntők.

Ezek az emberek lendületesek, pörgősek, sokszor hevesen reagálnak. Arra törekszenek, hogy minél jobban érvényesíteni tudják akaratukat, ennek megfelelően céltudatosak és kitartóak, szorgalmasak. Ha elhatalmasodik rajtuk az aktivitás, akkor azonban hajlamosak túlreagálni bizonyos helyzeteket. Keményen, túlzóan léphetnek fel másokkal szemben, adott esetben még tapintatlanok is lehetnek. Ekkor nehezen húznak határokat, képtelenek mértéket tartani, és kíméletlenül, ingerlékenyen tudnak fellépni embertársaikkal szemben.

A párkapcsolatokat illetően dominánsak, irányítóak, emiatt nehezen fér meg egymás mellett – legalábbis nem mindig tud jól együttműködni – két aktív jegyű ember. Nem igazán tűrik a határokat, a szabályokat, és erős a szabadságvágyuk. Ugyanakkor sokszor kenyérre lehet kenni őket, hiszen nagyon tudnak szeretni, odaadóan viselkedni, különösen akkor, ha ezért néhány szép bókot is kapnak.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján