Ilyen tulajdonságokkal születik majd a gyermeked - a csillagjegye elárulja!

Írta: ,

Mindig izgalommal teli találgatásokkal telik az a néhány hónap, amíg születendő gyermekünkre várakozunk. Vajon kire fog hasonlítani? Fiú lesz, vagy lány? És mi a helyzet a tulajdonságokkal? A horoszkópok általános jellemzéseiknek köszönhetően már az alapvető jellemvonásokra is következtethetsz.

 
 
 
 
 
 
Bak gyermek Kép forrása: Eugeniavv

1/12 Bak gyermek

A bak gyermek kevésbé társaságkedvelő, sokszor inkább magának való, egyedül is szívesen játszik.

Társaságban gyakran szégyellős, visszahúzódó, és önbizalom-hiányos is lehet, ezért a szülőknek bátorítaniuk kell minden lehetséges módon. Erre kiváló lehetőség az elismerés, amit nagyon igényel.

Fontos azonban, hogy nem szabad mindent ráhagyni, mert könnyen ráerőltetheti környezetére az akaratát. Kitartó, makacs, és nehezen felejt, ezért el kell kerülni megbántását.

Hirtelenséggel nem lehet rá hatni, mélyenszántó gondolatokkal és érzelmekkel azonban igen. Általában lassan valósítja meg a terveit, de türelmes és körültekintő, gyakorlatias. Szereti a rendet, megfontolt, összeszedett.

 
 
 
 
 
 
Vízöntő gyermek Kép forrása: Eugeniavv

2/12 Vízöntő gyermek

Rendkívül érdeklődő, okos gyermek, aki már egészen kiskorában elkezd érdeklődni a modern újítások, technika iránt.

Szívesen kísérletezik, kutat fel új dolgokat – alkotókészségében célszerű támogatni, hiszen ez a vízöntő gyermek alapszükséglete.

Ugyanakkor meg kell tanítani számára azt is, hogy a realitás az, amire elsődlegesen támaszkodnunk kell.

Remekül kiismeri az embereket, ez – természetes őszinteségével párosulva – időnként bántó is lehet az érzékenyebb emberek számára.

A vízöntő mindezek mellett optimista, barátságos és humánus, azonban hajlamos lehet a lázadozásra, és arra, hogy túlidealizálja a dolgokat.

Gyakoriak lehetnek a hangulatingadozásai, a negatív hullámvölgyekből pedig legtöbbször csak új dolgok kipróbálásával lehet kizökkenteni.

 
 
 
 
 
 
Halak gyermek Kép forrása: Eugeniavv

3/12 Halak gyermek

A halak gyermek nagyon segítőkész, érzékeny, csendes, de akarata gyenge. Ez a szülői nevelés szempontjából könnyebbséget jelent, viszont a halak ugyanígy a rossz dolgokra is rávehető – emiatt ügyelni kell rá, hogy ideális társasággal barátkozzon.

Másoknál alacsonyabb rendűnek érezheti magát, önbizalom-hiányos lehet, ezért a szülőnek kell bátorítania, erősítenie jellemét.

Nagyon érzékeny lélek, és bántja, hogy sok ember nem mozog érzelmi síkon, egy-egy szóval is mély sebet lehet ejteni a lelkén. A halak együttérző, önfeláldozó, jóindulatú, ám sokszor naiv és ábrándozó.

A szülőnek vissza kell rángatnia a realitás talajára, magabiztosságot önteni belé és megtanítani neki, hogy mások hibáit ne vegye magára.

 
 
 
 
 
 
Kos gyermek Kép forrása: Eugeniavv

4/12 Kos gyermek

A kos született vezető, nehéz irányítani és még nehezebb neki ellentmondani. Az oroszlánok mellett ők azok, akik uralják a környezetüket, eldirigálják társaikat.

Szívesen tervezget, de gyorsan elveszíti türelmét, ezért is hárítja azokra a munkát, akiket személyiségének köszönhetően irányítani képes.

A szülőnek egyik elsődleges feladata tehát kitartásra biztatni a kos gyermeket. Mindig őszinte, nyílt, erős akaratú, ugyanakkor a kritikát nehezen fogadja.

Bár minden gyermeket szeretettel kell nevelni, a kosokra ez különösképpen áll, csak így tudnak toleránssá, és tiszteletteljessé válni. Született makacsok és önfejűek, ami esetükben kitartással és merészséggel párosul.

A szülőknek nincs könnyű dolguk, de a jól nevelt kosok hatalmas sikereket tudnak elérni.

 
 
 
 
 
 
Bika gyermek Kép forrása: Eugeniavv

5/12 Bika gyermek

A bika a leginkább önérzetes gyermekek közé tartozik, ezért mélyen megbántódhat minden igazságtalanságon. A hazugságot már fiatalon sem tűri el, a szülőnek nagyon kell figyelnie arra, hogy még a füllentéseket is messziről elkerülje.

Mindig újra vágyik, nem szereti az egyoldalúságot, de az egyedüllét is melankóliába taszítja.

Nehézséget jelenthet, hogy türelmetlen és önfejű, nehéz kiengesztelni, ha megbántódik.

Könnyen hozzászokik bizonyos dolgokhoz, amikből később nem hajlandó engedni. Természetesen jó tulajdonságai is bőségesen akadnak a bikának. Ilyen precízsége, magabiztossága, kitartása, önzetlensége és becsületessége.

 
 
 
 
 
 
Ikrek gyermek Kép forrása: Eugeniavv

6/12 Ikrek gyermek

Az ikrek a legmozgékonyabb gyermekek közé tartoznak. Állandóan jár kezük-lábak, képtelenek egy helyben maradni, nyugodtan leülni.

Rendkívül kíváncsiak, érdeklődőek, sokszor már egészen kicsi koruktól kezdve kifelé tartva kell őket fogni – hiszen így mindent láthatnak maguk körül.

Általánosságban határozottak és nagyszájúak, továbbá rendkívül sokoldalúak. Ugyanakkor jellemző rájuk a felszínes érdeklődés, hamar ráunnak a dolgokra.

A szülőknek kell őket kitartásra nevelni és megtanítani számukra, hogy lássanak a dolgok mélyére. Képesek egyszerre több tevékenységgel foglalkozni, könnyen megosztják figyelmüket.

Eszesek, talpraesettek, kiváló a nyelvérzékük és minden helyzetből kivágják magukat.

 
 
 
 
 
 
Rák gyermek Kép forrása: Eugeniavv

7/12 Rák gyermek

A rákok rendkívül érzékeny, szeretetteljes gyermekek. Ezek a tulajdonságok részben hihetetlenül kedvessé teszik személyiségüket, ám időnként kiszolgáltatottá is válnak miattuk.

Jellemző rájuk a túlérzékenység, és hajlamosak rá, hogy idejekorán feladják a próbálkozásokat. A rákokra érdekes kettősség jellemző: mindent megőriznek (pl. évekig rejtegetik az útközben gyűjtött gesztenyét), ugyanakkor folyton igénylik a változást, megújulást.

Hajlamosak alárendelni magukat mások akaratának, ami a nevelés szempontjából rendkívül előnyös lehet a szülő számára, de a nagybetűs életben nehézségeket szülhet ez a hozzáállás.

 

 
 
 
 
 
 
Oroszlán gyermek Kép forrása: Eugeniavv

8/12 Oroszlán gyermek

Az oroszlán gyermekek különösen kíváncsiak, élénkek, ebből is adódik egy negatív tulajdonságuk, hirtelenségük. A jegy szülöttjének leginkább jellemző vonása büszkesége, ami felnőtt korára is megmarad.

Emiatt sosem vezet célra nála, ha a szülő megalázással próbálja akaratát érvényesíteni, dühkitöréseit szeretgetéssel lehet a legkönnyebben kezelni. Könnyű hatni rá hiúságán keresztül, ugyanis hajlamos a nárcizmusra. Lelkes, melegszívű, odaadó, barátságos, jóindulatú és nagyvonalú.

Ugyanakkor nem szívesen alkalmazkodik, hajlamos a fontoskodásra, megsértődik, ha ellentmondanak neki. Ennek ellenére kiváló vezető, valószínűleg a kosok mellett ő lesz az, aki az összes gyereket eldirigálja a játszótéren.

 

 
 
 
 
 
 
Szűz gyermek Kép forrása: Eugeniavv

9/12 Szűz gyermek

Igazi mázlisták a szűz gyermekek szülei, talán ez a jegy hordozza a legkevesebb emberi hibát magában. Meg kell említeni azonban a szüzek kritikus hajlamát, illetve érzékenységét.

E két tulajdonság együtt is üti egymást, hiszen a kritikát szívesen adják, viszont annál nehezebben fogadják. Intelligensek, szorgalmasak, szeretik a rendet, a harmóniát.

Ragaszkodó típusok, érzékenyek, érzelmesek, szeretik kihozni mindenből a maximumot. Könnyen válik félénkké és visszahúzódóvá, és hajlamosak belefeledkezni a részletekbe.

A szülőnek tehát bátorítania kell a szüzet, ha az elakadna elképzelései megvalósításában, illetve rá kell bírnia, hogy kevésbé kritizálja a környezetét, az embereket, lássa meg mindenkiben a jót, és ne vegye zokon, ha őt is véleményezik.

 
 
 
 
 
 
Mérleg gyermek Kép forrása: Eugeniavv

10/12 Mérleg gyermek

A mérleg gyermekek sokszor akaratgyengék, jóval inkább a szívükre, mint az eszükre hallgatnak.

Igazságérzetük erős, de gyakran önmagukra koncentrálódik, ezért a szülőknek kell felhívniuk erre a hiányosságra a gyerekek figyelmét.

Mivel érzelmeikre hagyatkoznak és nem túl erős az akaratuk, könnyen befolyásolhatóak, határozatlanok. Időnként szertelenek, de figyelmesek, odaadóak és alkalmazkodóak.

Alaptermészetük békés, de hibájuk, hogy túlságosan hiszékenyek és sokszor képtelenek nemet mondani. Ez a szülők malmára hajtja a vizet, hiszen a mérlegeket így könnyű nevelni, de a nagybetűs életben hátrányukra válhat, ha mindig alárendelik magukat mások akaratának, és nem állnak ki magukért.

 
 
 
 
 
 
Skorpió gyermek Kép forrása: Eugeniavv

11/12 Skorpió gyermek

Híresen nehéz esetek a skorpiók. Tény és való: valódi harcosok, akik céltudatosak, akaratosak és lobbanékonyak. Rossz tulajdonságaik közé tartozik még makacsságuk, bizalmatlanságuk és az, hogy általában haragtartóak, bosszúállóak.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a skorpiók rendkívül gyorsan tanulnak, fejlett intuíciós képességgel rendelkeznek, kiváló az alkotóképességük. Sajnos rombolni is ennyire tudnak, ezért a szülő feladata az, hogy erre a hibára felhívja a figyelmüket.

Esetükben nagyon fontos szerep jut a dicséretnek, szeretetnek, a helyes útra nevelésnek, különben előtérbe kerülnek a jegy negatív tulajdonságai, amik azonban együttesen borzasztóan nehéz személyiséget hívhatnak életre.

 

 
 
 
 
 
 
Nyilas gyermek Kép forrása: Eugeniavv

12/12 Nyilas gyermek

A nyilas gyerekek általában nagyon közlékenyek, ami a szívükön, az nyomban a szájukon. Szeretik a kényelmet, a békét, kedvelik a társaságot, a szórakozást. Időnként indokulatlanul nem bíznak magukban, miközben másokat folyton bátorítanak.

Sokkal inkább érzelmi lény, nehezen hagyatkozik az eszére, ha az érzelmei befolyásolják. Hajlamos lehet a munkakerülésre és arra, hogy csak a felszínt lássa, legyen szó emberekről, vagy hétköznapi tényekről, dolgokról.

Alapvetően a nyilas gyermek pozitív, jószívű és megértő, de könnyen válhat türelmetlenné, önzővé, vagy éppen nemtörődömmé. A szülőnek ezekre a tulajdonságokra kell odafigyelnie, ha a helyes útra terelgetné gyermekét.