Így teheted jobbá a párkapcsolatod a horoszkópod alapján

Írta: ,

Minden csillagjegynek megvannak a rá jellemző tulajdonságai. Míg a jók építő jellegűek lehetnek a párkapcsolatodban, úgy a rosszak nehézségeket okozhatnak. Cikkünkből most megtudhatod, hogy mik azok, amiken érdemes változtatnod, hogy a szerelmeddel eltöltött idő minél kellemesebb lehessen.

Kos Kép forrása: goodhousekeeping.com

1/12 Kos

A Kos legismertebb tulajdonsága, hogy minden döntést gondolkodás nélkül, azonnal hoz meg, éppen úgy, mint ahogyan az állat hirtelen felindulásból fut neki mindennek.

Ez a mentalitás viszont ártó lehet a párkapcsolatodra nézve, mert tehetsz, vagy mondhatsz olyan dolgot, amiket aztán később megbánsz.

Ha veled is történt már hasonló, akkor a legközelebbi stresszes helyzetben próbálj meg magadban elszámolni tízig – vagy inkább húszig – mielőtt bármit tennél, vagy mondanál.

Elsőre nehéz lesz és türelmet igényel, de idővel majd belejössz, az erőfeszítést pedig garantáltan megéri.

2/12 Bika

Mivel a bikák elég törtetőek és mindig elérik azt, amit akarnak, ezért könnyen megeshet velük, hogy csak a célra koncentrálnak és közben minden mást figyelmen kívül hagynak, legyen az a párjuk öröme vagy problémája, a barátaik, vagy más emberi kapcsolatok.

Ha már te is beleestél ebbe a hibába, akkor próbálj meg többet és jobban odafigyelni másokra, törődni velük ha rossz kedvük van, vagy ha kicsit több szeretetre vágynak.

Nem gond ha céltudatos vagy, csak figyelj oda, hogy a szeretteidre kellő minőségi időt fordíts.

3/12 Ikrek

Te egy igazán nyitott és kalandra kapható személyiség vagy, benne vagy minden buliban és poénban, de! Pontosan ebből a túlzott nyitottságodból fakadóan meglehetősen szétszórt is vagy.

Nem csak olyan értelemben, hogy több dologra figyelsz egyszerre, vagy nem tudod mit és hova tettél... sajnos ebből kifolyólag a párkapcsolatod is hiányt szenvedhet, ugyanis a figyelmed megosztott.

Próbálj kicsit összeszedettebb lenni és jobban odafigyelni a párod kéréseire, problémáira. Hidd el ha kicsit jobban fókuszálsz kettőtökre, ő is nagyon hálás lesz érte.

Rák Kép forrása: api.shopstyle.com

4/12 Rák

A rákok hajlamosak olyan dolgokon fennakadni, amik a partnerüknek fel sem tűnnek.

Ilyenkor általában vagy szomorúak, vagy elutasítóak és elvárják, hogy a másik fél magától tudja, vagy kitalálja, hogy mi is a probléma.

Azzal nincs semmi gond, ha valami nem tetszik, viszont ezt higgadt állapotban akkor tedd szóvá!

A partnered nem érdemli meg, hogy azért büntesd, amiről neki fogalma sincs és neked sem kell így feleslegesen feszülnöd. Mondd el mi bánt és lépjetek rajta túl ketten ahelyett, hogy feleslegesen drámáztok, vagy veszekedtek.

5/12 Oroszlán

Az oroszlánok imádnak a figyelem középpontjában lenni, amivel nincs is semmi baj. Pont ilyen heves vagy a párkapcsolatodban is: spontán programok, bulik, stb.

Azonban ahelyett, hogy mindent valami figyelemfelkeltő dologgal próbálnál orvosolni, vagy megoldani, kicsit csillapodj le és szánj egy kis időt magatokra.

Kapcsold ki a telefonod, főzz egy vacsorát és legyetek ketten, figyelj a párodra.

A meghitt percek is fontosak, nem szükségszerű mindent nagy elánnal csinálni.

Szűz Kép forrása: archzine.fr

6/12 Szűz

Mindig figyelsz a részletekre, mindennek a helyén és olyan szögben kell állnia, ahogy az neked megfelel és kissé már zavaró a tisztaságmániád is, ugye?

Persze, abból még senkinek sem lett baja, ha a lakásában és a környezetében minden rendben van, de ez a szintű precizitásod a párkapcsolatodban zavaró lehet, ugyanis ebből fakadóan túl kritikus vagy a pároddal és ezért sokat bánthatod (és más embereket is)!

Kicsit próbálj meg túllendülni azon, hogy mindennek olyannak kell lennie, mint amilyennek te elképezed. Engedj a párodnak is teret és ne kritizálj mindenkit, aki nem úgy cselekszik, mit ahogy az szerinted jó lenne.

7/12 Mérleg

Voltál már olyan szituációban, hogy valakit megkérdeztél arról, hogy mondjuk milyen filmet nézzetek meg a moziban és órákig tartott, mire végre eldöntötte?

Nos, talán ez a példa jellemezhet téged is a legjobban, mert hasonlóképpen sokat vacilálsz kisebb-nagyobb kérdésekkel kapcsolatban is, ez pedig hosszútávon rendkívül frusztráló lehet a partnered számára.

Mindegy, hogy a „mérlegelésed” oka a bizonytalanság, vagy az alaposság...de próbálj meg rajta változtatni. Tréningezd magad, hogy könnyebben tudj döntéseket hozni, ezáltal kevesebb lesz a vita, vagy nézeteltérés a párkapcsolatodban is.

8/12 Skorpió

Minden skorpió imádja a szabadságot és meg is követeli magának, azonban a partnerének ugyanezt már nehezére esik megadni. Mivel ez a jegy elég önző és birtokló természetű, könnyen lehet, hogy ez rád is ugyanígy igaz.

Ha már volt vitátok hasonló dolgok miatt, azt beszéljétek meg és kérd ki a párod véleményét arról, hogy neki milyen fokú szabadságra lenne szüksége a kapcsolatotokban.

Kezdjétek el felépíteni a bizalmat kettőtök között és lépjetek együttes erővel a fejlődés útjára. Egyébként is, az a kutya, aki hosszú pórázon van, nem akar messzebb menni...míg az, amelyik röviden, sokkal inkább vágyik a távolságra, ez pedig igaz az emberekre is.

Nyilas Kép forrása: fenzyme.com

9/12 Nyilas

Nyilasként egy rendkívül szórakoztató és szellemes ember vagy, akinek jó a közelében lenni, ugyanakkor képes vagy teljesen visszahúzódni a csigaházadba is.

Mindezek mellett hajlamos lehetsz arra is, hogy kifelé egy teljesen más személyiséget mutass másoknak, mint ami valójában a felszín alatt lapul.

Ezek a különbségek és éles határok bizony hátráltathatnak a kapcsolatodban is, ugyanis egy idő után mindenkiről lehull a lepel és az kellemetlen ha a párod másba szeret bele, mint aki valójában vagy.

Ahelyett, hogy kifelé élnél, inkább vedd sorra, hogy miért szeretnél másnak, többnek látszani, mint ami vagy, majd pedig változtass ezeken az okokon, így később senkit sem ér majd kellemetlen meglepetés.

Bak Kép forrása: twitter.com

10/12 Bak

Ha rólad van szó, akkor mindenki tudja, hogy maximalista és munkamániás vagy, ezért pedig hajlamos vagy a párodat és a barátaidat is elhanyagolni. Kicsit eressz a gyeplőn és engedd át magad a gondtalan semmittevésnek, mert hidd el nem muszáj minden hétvégén otthonról is dolgoznod.

A másik jellemző rossz tulajdonságod pedig az, hogy túl zárkózott vagy és ezért hajlamos vagy – akár önvédelemből is – kizárni a párodat és nem megosztani vele a bánatod.

Ez sem jó, hiszen nem tudsz mindent egyedül feldolgozni, ezek a frusztrációk pedig a későbbiekben csak gondokat szülnek... A szerelmed szeret és kész arra, hogy bármiben melletted álljon, csak adj neki rá lehetőséget.

Vízöntő Kép forrása: pepamack.com

11/12 Vízöntő

Te egy elég erős személyiség vagy, akinek megvannak a saját céljai és elképzelései, azonban amíg azokat el nem éri, könnyen kirekesztheti a többieket is.

Hajlamos vagy falakat húzni magad köré, így pedig könnyen megeshet, hogy a párod elfárad, mielőtt megmászná azokat.

Ha volt már ilyen jellegű problémátok, akkor a legjobb ha kicsit engedsz az elveidből és több időt töltesz a szerelmeddel.

Egy romantikus hosszúhétvége csodákra képes, úgyhogy itt az ideje, hogy el is kezdd szervezni!

Halak Kép forrása: mariyuhh.blogspot.hu

12/12 Halak

A halak nagyon is hajlamosak az álmodozásra, ugyanakkor ha van egy céljuk, akkor addig nem képesek másra koncentrálni, amíg azt valahogy el nem érik, ez pedig rendkívül sok feszültséget tud okozni két ember között.

Mindegy, hogy éppen csak ábrándozol, vagy valamin nagyon izgulsz, néha kicsit próbálj meg a jelenben is lenni, teljes valódban, mert egy olyan partner, aki sosem figyel a másikra ilyen-olyan okok miatt, hosszútávon nem jó társ.

A legjobb az, ha a szerelmeddel minden héten kiválasztotok egy napot, ami csak a tiétek. Így ő is megkapja belőled mindazt, amire emberileg és társként vágyik, és te is le tudsz kicsit lazítani.