Így szereted megélni az ünnepeket, és általában így alakul a karácsonyod – a horoszkópod szerint

Írta: ,

A karácsonyi hangulat nagyban függ attól, milyen az ember családja, illetve milyen körülmények között szeret ünnepelni. Ideális, ha egy otthonon belül megegyeznek az elképzelések, de sajnos ritkán ennyire optimálisak a körülmények… Lássuk, a horoszkópod alapján hogyan szokott alakulni a karácsonyod!

Bak Kép forrása: styledavenue.com

1/12 Bak

Karácsonykor is nehezen tudod elengedni magadat, sokszor még ilyenkor is az anyagiakon jár az eszed. Egyik feled nagyvonalú és költekezne, mindent megadna magának és szeretteinek az ünnepek során.

A másik feled azonban próbálja visszafogni a kiadásokat – e két véglet között őrlődsz, és sokszor még szenteste is azon aggódsz, nem költöttél-e túl sokat, avagy túl keveset. Persze erre csak akkor van időd, ha éppen nem üt be valami krach a munkahelyeden.

Mivel nagyon fontos számodra a karriered, minden bizonnyal elérted, hogy a legtöbb esetben ne tudják nélkülözni a szakértelmedet.

Mivel ilyen fontos személy vagy, előfordulhat, hogy az ünnepek során is dolgoznod kell, pedig erre a legkevésbé sem vágysz. Remélhetőleg idén erre nem lesz szükség, és te is ki tudsz kapcsolni egy kicsit!

Vízöntő Kép forrása: stylemepretty.com

2/12 Vízöntő

Mindent imádsz, ami új és egyedi, ez alól természetesen a karácsony sem lehet kivétel. Tuti, hogy már most tervezed az új receptek kipróbálását, és réges-régen vettél néhány különleges dekorációt.

Számodra egyáltalán nem mérvadóak a hagyományok, legfeljebb irányadóként tekintesz rájuk, de szinte minden évben bevezetsz valami újat az ünnepekbe, különben nem érzed teljesnek a karácsonyt.

Gyakran nyúlsz olyan modern újdonságokhoz, amiket a család nem minden tagja díjaz, főleg az idősebb rokonokkal lehet emiatt nézeteltérésed.

Próbálj ezektől eltekinteni, hiszen nekik még egészen mást jelentettek az ünnepek, mint nekünk! Ha ez sikerül, akkor sokkal boldogabban és kiegyensúlyozottabban telhet az idei karácsonyod.

Halak Kép forrása: ratundalova.com

3/12 Halak

Mivel rendkívül emocionális alkat vagy, nálad a karácsonyi készülődés elsősorban lélekben indul, nem pedig a bevásárlással és dekorációval kezdődik.

Hatalmas szíved van, örömmel segítesz másoknak, ha nem is önkénteskedsz, de otthon mindenki kényelmét megpróbálod biztosítani.

Sokszor ingadozol a boldogság és a szomorúság között, mert bár imádod az ünnepeket, nem tudsz eltekinteni attól a ténytől, hogy sokan ilyenkor is kénytelenek szegénységben élni.

Ha úgy érzed, nagyon eláraszt ez a gondolat, ideje közösségben is tenned valamit a rászorulókért! Ezzel könnyíthetsz a lelkeden, és nem csak a közvetlen környezeted karácsonyát teheted csodássá.

Ugyanakkor figyelj arra, hogy kiélvezd az ünnepek meghittségét, mert bár tény, hogy a karácsony a boldogság átadásáról szól, ideje fogadni is a pozitív érzelmeket.

Kos Kép forrása: dashakudryavtseva.com

4/12 Kos

Karácsonykor sem tudod teljes mértékben hátrahagyni maximalista mivoltodat – általában ezzel szúrod el az ünnepeket.

Te a legjobb süteményt akarod, a legcsodálatosabb ajándékokkal szeretnéd meglepni a családtagjaidat, ha tehetnéd, az időjárás irányítását is a kezedbe vennéd.

Ideje szusszanod!

Bár igaz rád, hogy szereted a karácsonyi sürgés-forgást, amiről nem is kell lemondanod, ha kicsit sem lazítasz, értelmét veszíti az ünnepek legjava.

Biztos találsz olyan tennivalót, amit el tudsz halasztani, és hidd el, akkor sem történik semmi, ha nem tíz, hanem csak ötféle sütit sütsz. A többieknek fel sem fog tűnni!

Bika Kép forrása: womensfashionblog.net

5/12 Bika

Te vagy az, aki karácsonykor sem hajlandó engedni a konokságából, és konzervatív felfogásából.

Utóbbiból adódik, hogy valóban hagyománytisztelő vagy, ám ez sokszor nehezen összeegyeztető a család fiatalabb tagjainak felfogásával.

Ebből jó eséllyel lehet otthon konfliktusotok, pedig érdemes lenne megpróbálnod elkerülni a vitákat. Tényleg annyira számít, ha valaki nem külön kistányérba mer savanyúságot?

Vagy, ha kivételesen nem vacsora után, hanem előtte bontjátok az ajándékokat? Aligha, ráadásul a kisebb kompromisszumok hatására mindenki sokkal jobban fogja érezni magát. Te nem feltétlenül, de a többiek örömére gondolj, és próbálkozz!

Ikrek Kép forrása: soliynochka.ru

6/12 Ikrek

Ahogy mindent, úgy az ünnepeket is kicsit felületesen, félvállról kezeled, amivel tulajdonképpen nincs is semmi gond.

Te tökéletesen elvagy, ha valaki körülötted fenomenális karácsonyi hangulatot teremt, de az sem zavar, ha csak az utcákon látsz ünnepi dekorációt.

Kedvedtől függ, éppen mennyire ásod bele magadat a karácsonyi teendőkbe, mivel te leginkább a jelennek élsz.

Ez a környezetednek időnként nehézkes lehet, mert nehezen igazodnak ki rajtad, de ez téged ritkán zavar.

Pörgős vagy, és karácsonykor sem szeretsz hosszú időre bekuckózni az otthonodba, szívesen vagy ilyenkor is társaságban, ami nem kizárólag a családodra koncentrálódik. Csak legyen, aki lépést bír tartani veled!

Rák Kép forrása: yarnspirations.com

7/12 Rák

Mindig mindenben a biztonságra törekszel, ezért valószínűleg a karácsonyi készülődést, hangolódást is időben elkezded. Nagyon jól egyensúlyozol a család, az otthon és a karácsonyi felhajtás között.

Ez azt jelenti, hogy megpróbálsz ideális körülményeket teremteni az ünnepléshez, de nem esel kétségbe, ha rosszul sikerül egy süteményed, vagy a díszítés során eltörik a csúcsdísz.

Tudod, hogy nem ezek a dolgok fogják meghatározni a hangulatot, és mivel képes vagy a dolgokat valódi helyükön kezelni, mindig megtalálod az ideális megoldást.

A nyugalomra, békére törekszel és mivel ilyen türelmes vagy, a hangulatod másokra is átragad.

 

Oroszlán Kép forrása: thelifestyled.com

8/12 Oroszlán

Imádod a pompát, a ragyogást, úgyhogy a karácsonyt neked találták ki. Szereted azt is, ha minden tökéletes, a dekorációtól kezdve, a vacsorán át egészen az ajándékokig.

Számodra boldogság adni és kapni, ezért mindent megteszel annak érdekében, hogy senki se szenvedjen hiányt. Ez becsületre méltó próbálkozás, de arra kell törekedned, hogy ne tedd túl magasra a lécet.

Oroszlánként ez nehezedre esik majd, de sokkal könnyebb a kicsit megnyirbált igényeknek eleget tenni, mintha erőn felül próbálnál teljesíteni.

A karácsony ugyanis nem csak másokról, rólad is szól: szeretteid akkor lesznek boldogok, ha te kiegyensúlyozott és nyugodt vagy (és persze igaz ez fordítva is).

9/12 Szűz

Mindig mindent próbálsz beosztani, rendszerezni, mindenben keresed a logikát. Te vagy az, aki már nyáron készül az ünnepekre, és már októberben becsomagolt mindent (de legalábbis megvásárolt, listát írt).

Képtelen vagy leállni, és bár magad sem tudod, miért, de csak gyártod a sütiket, próbálod az új recepteket, takarítasz, dekorálsz, és így tovább.

Te úgy érzed jól magadat, ha mindent kézben tarthatsz és mindent irányíthatsz, de a karácsonynak nem csak a gürcölésről kell szólnia.

Sőt, igazából egyáltalán nem arról kellene szólnia.

 

10/12 Mérleg

Mindig, mindenben a harmóniára és az egyensúlyra törekszel, természetesen ez alól nem kivétel a karácsony sem. Innen ered, hogy alapvetően pozitív a hozzáállásod, ami nagy előny az ünnepek során.

Bár hajlamos vagy rá, hogy az egyensúly-mániád miatt bepánikolj, ha valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezted, gyorsan meg szoktad találni az ideális megoldást, aminek hatására ismét minden helyreáll.

Mivel végtelenül fontos számodra a családod, mindent megteszel az ő örömükért. Úgy véled, ha ők boldogok, te sem szenvedhetsz semmiben hiányt.

Ez tény, de azért figyelj arra, hogy meglegyen az egyensúly az adok-kapok között is, hiszen egy mérleg csak így érezheti jól magát igazán.

Skorpió Kép forrása: frenchbydesignblog.com

11/12 Skorpió

Mivel állandóan a kihívásokat keresed az életedben, az ünnepek során sem szeretsz lazítani. Mindenképpen ki kell próbálnod egy új receptet, be kell vezetned egy új hagyományt, de legalábbis kicsit dolgoznod kell, ezek nélkül valahogy nem vagy elégedett.

Rendszeresen a nehezebb utat választod, szerinted, ami túl könnyű, az nem elég jó – az ünnepekre kivetítve ez esetedben bonyolult fogásokat, irigylésre méltó dekorációt és tisztaságot jelent.

Ha tényleg ez tesz boldoggá, akkor hajrá, de elhiheted, semmi rossz nem fog történni, ha nem emlegetik még évekig a süteményedet, vagy nem irigy az összes szomszédod a házad kivilágítására.

Nyugodtan tűzz ki kevésbé fárasztó célokat! Még a legsikeresebb és legkitartóbb embereknek is kell a pihenés.

12/12 Nyilas

Szereted a kihívásokat és egyúttal nagyon büszke is vagy, ezért a karácsony esetedben sokszor az elvárások megvalósításáról szól. A kérdés az, hogy szerinted ki tűzi ki ezeket az elvárásokat?

Sokszor tévesen azt gondolhatod, hogy a környezeted elvárja tőled az erőn felüli teljesítményt, pedig gyakran te magad választod a nehezebb utat.

Ezeken a vélt vagy valós követelményeken karácsonykor mindenképpen jó lenne lazítanod, hiszen nem a gürcölés a cél.

Könnyen lelkesedsz, de nem mindig haladsz könnyen az úton, ezért tényleg csak azt vállald magadra, amit még szívesen teljesítesz.

Mivel meglehetősen szabad a lelked és kötetlen a gondolkodásmódod, neked nem valóak az ósdi hagyományok és a szigorú szabályok. Ezek tönkreteszik a karácsonyodat, ezért ne is hagyd, hogy rád erőltessék őket!