Így számolhatod ki, melyik aszcendens lenne a tökéletes párod - a deszcendens árulkodik

Írta: ,

Horoszkópról már mindenki hallott, és az aszcendens fogalma sem ismeretlen azok számára, akik szívesen ismerkednek személyiségük ezoterikus oldalával. De mi a helyzet a deszcendenssel? Eláruljuk, pontosan mit takar ez a fogalom, és azt is kiderítjük, hogyan segít hozzá a párkapcsolatod jobbá tételéhez!

Ha röviden és egyszerűen akarjuk megfogalmazni, a deszcendens az aszcendens ellenpólusa, szó szerinti jelentése is „nyugvó pont”.

Az aszcendens az Ekliptikának az a pontja, amelyik a születés percében átmetszi a keleti horizontot. A deszcendens ezzel szemben az a pont, amelyik ugyanekkor a nyugati horizonton megy le.

E pontok meghosszabbítása egy-egy állatövi jegyre mutat, így máris kiderül, mi az aszcendensed, illetve a deszcendensed.

A deszcendens meghatározza, milyennek lát minket a külvilág, azzal ellentétesen, amit az aszcendens alapján magunkról gondolunk. Ebből adódik, hogy a deszcendenst jól lehet felhasználni a különféle párkapcsolati elemzések során is.

Mivel az ellentétek vonzzák egymást, ez megadja a kezdeti lökést a párkapcsolatok indulásakor, de az aszcendens a deszcendensében nyugalomra, biztonságra lel – így lehet a deszcendensed hosszútávon is a tökéletes párod.

Hogyan számolhatod ki? Kép forrása: marianlogoyda.com

Az aszcendensedet különféle kalkulátorok segítségével számolhatod ki, ezekben a percre pontos születési időpontodat, illetve a születési helyedet kell megadnod.

Ezt követően az aszcendenseket ábrázoló térképek segítségével könnyedén megállapíthatod, a te jegyeddel szemben milyen jegy szerepel.

A deszcendenst kiszámolhatod úgy is, hogy sorrendbe állítod az aszcendenseket, és a sajátodhoz hozzáadsz hatot – mivel összesen tizenkét jegy létezik, így is megkapod a párodat.

A gyorsabb tájékozódás érdekében mi összegyűjtöttük, melyik aszcendensnek melyik deszcendens a párja. Mielőtt azonban továbbolvasol, fontos megjegyezni, hogy nyilván nem a deszcendens az egyetlen szempont, amit figyelembe kell venned a párválasztás során.

Egyébként sem, de még az asztrológiában is megannyi dolgot mérlegelnek a deszcendens-aszcendens párosítása mellett. Ugyanakkor érdekes lehet utánajárni, a szerelmed vajon a deszcendensed-e, és ha igen, mit tanulhatsz tőle!