Így számolhatod ki, melyik aszcendens lenne a tökéletes párod - a deszcendens árulkodik

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Horoszkópról már mindenki hallott, és az aszcendens fogalma sem ismeretlen azok számára, akik szívesen ismerkednek személyiségük ezoterikus oldalával. De mi a helyzet a deszcendenssel? Eláruljuk, pontosan mit takar ez a fogalom, és azt is kiderítjük, hogyan segít hozzá a párkapcsolatod jobbá tételéhez!

Ha röviden és egyszerűen akarjuk megfogalmazni, a deszcendens az aszcendens ellenpólusa, szó szerinti jelentése is „nyugvó pont”.

Az aszcendens az Ekliptikának az a pontja, amelyik a születés percében átmetszi a keleti horizontot. A deszcendens ezzel szemben az a pont, amelyik ugyanekkor a nyugati horizonton megy le.

E pontok meghosszabbítása egy-egy állatövi jegyre mutat, így máris kiderül, mi az aszcendensed, illetve a deszcendensed.

A deszcendens meghatározza, milyennek lát minket a külvilág, azzal ellentétesen, amit az aszcendens alapján magunkról gondolunk. Ebből adódik, hogy a deszcendenst jól lehet felhasználni a különféle párkapcsolati elemzések során is.

Mivel az ellentétek vonzzák egymást, ez megadja a kezdeti lökést a párkapcsolatok indulásakor, de az aszcendens a deszcendensében nyugalomra, biztonságra lel – így lehet a deszcendensed hosszútávon is a tökéletes párod.

Hogyan számolhatod ki? Kép forrása: marianlogoyda.com

Az aszcendensedet különféle kalkulátorok segítségével számolhatod ki, ezekben a percre pontos születési időpontodat, illetve a születési helyedet kell megadnod.

Ezt követően az aszcendenseket ábrázoló térképek segítségével könnyedén megállapíthatod, a te jegyeddel szemben milyen jegy szerepel.

A deszcendenst kiszámolhatod úgy is, hogy sorrendbe állítod az aszcendenseket, és a sajátodhoz hozzáadsz hatot – mivel összesen tizenkét jegy létezik, így is megkapod a párodat.

A gyorsabb tájékozódás érdekében mi összegyűjtöttük, melyik aszcendensnek melyik deszcendens a párja. Mielőtt azonban továbbolvasol, fontos megjegyezni, hogy nyilván nem a deszcendens az egyetlen szempont, amit figyelembe kell venned a párválasztás során.

Egyébként sem, de még az asztrológiában is megannyi dolgot mérlegelnek a deszcendens-aszcendens párosítása mellett. Ugyanakkor érdekes lehet utánajárni, a szerelmed vajon a deszcendensed-e, és ha igen, mit tanulhatsz tőle!

Kos és mérleg Kép forrása: oncewed.com

A kosok aktívak, pörgősek, hevesek, mindent intenzíven élnek meg. Sokszor forrófejűek, képtelenek elfogadni a második helyet ,és gyakran harciasak, de mindenekelőtt akaratosak. Egyszóval nem túl könnyű esetek!

Keresve sem találhatnának jobb nyugvópontot, mint amit a higgadt mérleg biztosítani tud. Ők ugyanis harmóniára, békére és nyugalomra törekszenek, kiválóan lehűtik, visszafogják a forrófejű kosokat.

Ugyanakkor a mérlegek is profitálnak ebből a kapcsolatból, hiszen a kosoktól megtanulják, hogy a céljainkért igenis küzdeni kell, néha pedig muszáj határozottan dönteniük a siker érdekében.

A kosok bátorságot és temperamentumot adnak a mérlegeknek, akik azonban bizonyítják, hogy gyakran a diplomatikus, kedves és türelmes megoldások jóval előbb hozzák meg a várva várt sikert.

 

Bika és skorpió Kép forrása: junebugweddings.com

Rendkívül érdekes párosítás, ami minden bizonnyal szenvedélyes és viharos kapcsolatot takar.

Bár a bika hűséges és odaadó, amire a skorpiónak nagy szüksége van a feloldósához, mindkét fél önfejű és kitartó, ezért nem jutnak egykönnyen dűlőre a párkapcsolatot érintő kérdésekben.

A bika romantikussága, nyugalomszeretete szembemegy a skorpió időnként depresszív és távolságtartó magatartásával.

Ám pont emiatt lesznek egymás tökéletes nyugvópontjai: a bika képes még egy rosszkedvű skorpióval is megláttatni az élet napos oldalát.

A bika is jócskán kap javakat a skorpiótól, ugyanis általa érkezik meg a kapcsolatba az a feszült izgalom, valamint a mindent elsöprő, szenvedélyes szerelem, amire nagyon sokan egész életükben hiába áhítoznak.

 

Ha két ilyen kommunikatív, nyitott és beszédes jegy összekeveredik sőt, kifejezetten egymásnak teremtettek, akkor nem csoda, ha a kapcsolatuk sem szenved hiányt a társalgásban. Ez a páros sosem érzi úgy, hogy kifogyott volna a gondolatokból, hogy már nincs miről beszélniük.

Az ikrek könnyed, lelkes, mindenbe belekap, de semmi sem érdekli igazán mélyen – ebben segíti őt a nyilas, aki mindig a dolgok mélyére lát, optimistán és reménnyel telítve vág neki a feladatoknak.

Számára lételem az igazság, és ennek hajtásában az ikrek kiváló helyzetfelismerése tökéletesen támogatja. A nyilas világéletében komoly szabadságvággyal bír, állandóan fel akarja fedezni környezetét és saját magát.

Ebben ugyancsak támogatja az ikrek, akik hasonlóan kíváncsi, érdeklődő természettel rendelkezik. Ők ketten olyan csapatot alkotnak, akik messze nem csak testileg kapcsolódnak egymáshoz, szellemi, intellektuális szinten is egységet jelentenek.

Rák és bak Kép forrása: jacimarie.com

A magát mindig ridegnek, távolságtartónak és hivatalosnak mutató bak valójában nagyon érzelmes – persze csak legbelül. Ezt a külső páncélt csak egy olyan gondoskodó, családcentrikus jegy tudja lebontani, mint amilyen a rák.

Odaadásával, mély érzelmeivel biztosítja a bakot arról, hogy mellette megnyugodhat, önmaga lehet, komplikációk, félelmek nélkül mutathatja meg legbenső gondolatait és érzelmeit.

A rák is sokat tanulhat a baktól, leginkább a nagybetűs életet és a karrierben történő előrehaladást illetően. Mivel a rák mindenhez érzelmi szinten közelít, a bak pedig racionálisan, tökéletesen tudják támogatni egymást.

A bak adja a masszív, kemény alapot, a felelősséggel teli gondolatokat, a biztos hátteret, a rák így megtanulhat boldogulni a számára sokszor rideg, érzelemmentes valóságban. Mindeközben együtt emberségesek, figyelmesek és kötelességtudóak maradhatnak.

 

Vízöntő és oroszlán Kép forrása: karitasphotography.com

A lelkes, optimista és érzelmileg gyakran túlfűtött oroszlánt nagyszerűen lehűti a vízöntő távolságtartó, és sokkal inkább logikus, semmint emocionális felfogása.

Míg az oroszlán hajlamos túlságosan hiú lenni, és a külsőségeknek élni, túl sokat adni mások véleményére, addig a vízöntő magasról tesz rá, mit gondol róla a környezete. Ezzel az oroszlánt is olyan mezsgyére tereli, ahol kénytelen lesz a valódi értétekre koncentrálni a külsőségek helyett.

Az oroszlán ugyancsak sokat ad a vízöntőnek, mert jóságos, melegszívű, és nagyon megbízható személyiség – erre a háttérre van szüksége a vízöntőnek ahhoz, hogy igazán hatékonyan működhessen, képességeit kibontakoztathassa.

Megtanulhatja, hogy nem muszáj mindenáron zseniálisat alkotni, újat teremteni, időnként a nyugalom és a kiegyensúlyozottság pont ugyanakkora boldogságot tud adni az embernek. Sőt!

Szűz és halak Kép forrása: bridalmusings.com

A szűz bár visszafogott, rendkívül racionális, ezért kifejezetten jól illik hozzá az érzelmekkel telített és érzékeny halak, aki nem rest belső megérzéseire hallgatni – ez máris nyílegyenesen szembemegy azzal, amiben a szűz hisz.

A halak mellett még a legmakacsabb szűz jegyűek is megtanulhatják, hogy a belső megérzés, amit idáig rendszerint elnyomtak magukban, időnként kifejezetten hasznos.

A halak rávilágít arra is, hogy a világ igenis szép, szeretettel, odaadással, törődéssel hatalmas eredményeket lehet letenni az asztalra – nem muszáj mindig mindent kézzelfoghatóvá tenni.

De a halak sem marad viszonzás nélkül: a szűz minden részletre kiterjedő precizitása bátorítja a halak kissé befolyásolható, határozatlan (ezáltal könnyen kihasználható) személyiségét. Gyakorlatiasságra tanítja, így a halak előrébb juthat az élet többi területén.

Ugyan két teljesen ellentétes pólus találkozik ebben a párosban, az ész és az érzelem mégis rugalmasan tud alkalmazkodni egymáshoz.