Így készíthetsz egyedi álomfogót!

Írta: ,

Időnként mindenkinek vannak rémálmai, köszönhetően a lefekvés előtti kiadós vacsorának, vagy annak az ijesztő horrorfilmnek, amire rábeszéltek a barátaink egyik délután. De mi a helyzet akkor, ha az utóbbi időben állandóan kísérteties figurák üldöznek álmaidban, pedig messziről kerülöd a rémisztő történeteket? Ha hiszel a spirituális dolgokban, most mutatunk egy hatékony megoldást: így készítheted el te is a saját álomfogódat, ami megszabadít a rémképektől!

Ezért érdemes beszerezned egy álomfogót Kép forrása: patternrevolution.com

1/5 Ezért érdemes beszerezned egy álomfogót

Az álomfogók amellett, hogy dekorációként is jól mutatnak a lakásban, hatással vannak az éjszakáidra; a rémképeket elüldözik a közeledből, míg a pozitív álmoknak megmutatják a hozzád vezető utat.

Többféle elképzelés létezik arról, hogyan működnek ezek a tárgyak. A többség szerint a szép álmok a háló közepén található lyukba kerülnek, onnan pedig egyenesen hozzád, míg az ijesztő motívumok megakadnak benne. Aztán ahogy felkel a nap, az első sugarak elégetik a rémálmokat, így azok sosem jutnak el a te világodba.

Hogy mi igaz ezekből, nem tudni, de egy biztos: ha az ágyad fölé helyezed, sokkal szebbek lesznek az éjszakáid!

Az álomfogók különös eredete Kép forrása: hellomay.com.au

2/5 Az álomfogók különös eredete

Az álomfogók ötlete még az Ojibwa indián törzstől ered, amit a 60-as és 70-es években egyre több amerikai lakos vett át. Azért készítették el őket, mert úgy vélték, hogy a levegő csordultig van töltve álmokkal. Ez alatt persze nem csak meseszép álomképeket értettek, hanem egyúttal rémisztő, kísérteties alakokat is.

Az indiánok között élt egy nő, akit csak Pókasszonyként emlegettek; ő volt az, aki a környék összes lakójára vigyázott. Azonban amikor a törzs egyre népesebb lett, már nem ért el mindenkihez a varázsereje, így az édesanyák és nagymamák létrehozták az álomfogókat.

Úgy vélték, hogy ezzel távol tarthatják a gyermekektől a képzelet szörnyű szüleményeit. De ezek nem tartottak örökké; a legenda szerint ahogy a család legapróbb tagjai idősebbek lettek, úgy az álomfogó is fokozatosan elszáradt.

3/5 Így készítsd el te is 1.

Szükséges hozzávalók:

  • bőrből készült fonal
  • körülbelül 20 cm-es fémkarika
  • viaszos fonal (ha nincs, sima is megteszi)
  • tollak, gyöngyök, kövek

A legelső lépés, hogy vágj le egy elég hosszú részt a bőrből készült fonalból, majd tekerd vele körbe alaposan a fémkarikát.

Arra mindenképp figyelj, hogy a tetején egy körülbelül 7-8 centis részt hagyj lelógni (az elején és a végén egyaránt), ezt ugyanis össze kell majd hurkolnod, hogy fel tudd akasztani az ágyad fölé.

Így készítsd el te is 2. Kép forrása: etsy.com

4/5 Így készítsd el te is 2.

Ezután következik a viaszos fonal, amelynek segítségével létrehozhatod a "pókháló" első sorát.

Köss egy kisebb csomót a bőrfonallal betekert karikára, majd körülbelül 3-5 centiméteres távolságba mehet a következő.

A második sornál már ne a fémre, hanem a viaszos fonalra menjenek a hurkok, ezúttal a már meglévő csomók közé, szintén 3-5 centiméterre.

Ezt nyugodtan folytasd addig, amíg eléred a pókháló kellős közepét.

Így készítsd el te is 3. Kép forrása: bloglovin.com, Hello May

5/5 Így készítsd el te is 3.

Ha szeretnéd egyedibbé varázsolni az álomfogód közepét, nyugodtan fűzz köveket a fonalra, épp úgy, mint gyermekkorodban gyöngyfűzésnél.

Szerencsére boltokban már könnyen találhatsz olyan köveket, amelyekre lyukakat fúrtak, de ha nem szeretnél emiatt kimozdulni otthonról, szimpla gyöngyökkel is helyettesítheted.

Már csak egyetlen lépés van hátra: a dekoráció. Innentől minden rád van bízva, de a legjobb, ha egy-két színes madártollat kötsz az aljára és a két oldalára.

Ezeket nyugodtan feldobhatod gyöngyökkel és kövekkel; a lényeg, hogy a te ízlésednek megfeleljen! És voilá, már kész is a saját álomfogód.