Így kérj angyali segítséget a gyógyuláshoz

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Mindnyájunknak van saját angyalunk, aki mellettünk áll, és jobban ismer minket, mint mi magunk. Kisebb, hétköznapi ügyekben kérhetjük őrangyalunk segítségét. Ha azonban nagyobb nehézséggel találjuk szembe magunkat, érdemes inkább egy erőteljesebb vibrációjú angyalhoz vagy arkangyalhoz folyamodni.

Közös őrangyalunk

„Rafael feladata a Föld gyógyítása, amely őáltala (…) lakhelyet nyújt az embernek, kit ő szintén istápol” (Zóhár).

Mindenkinek van személyes őrangyala, ő azonban az egész emberiségé.

Állítólag ő jelent meg a pásztoroknak, és jelentette be a Megváltó születését. Nevének jelentése: „Az Isten gyógyít”, ezért „az isteni orvos” néven vált ismertté.

Ő segített megszerezni Noénak a bárkaépítéshez szükséges ismereteket, és egy gyógyításról szóló könyvet adott neki, amikor apadásnak indult a vízözön. 

A vallásos művészetben általában vándorbottal a kezében, egyszerű ruhát viselő zarándoknak vagy utazónak szokták ábrázolni.

Kulacsot, tarisznyát, ládikát vagy kis szelencét visz az oldalán. Botticelli, Raffaello és Rembrandt képein látható. 

A lelkünket gyógyítja

Azáltal gyógyít, hogy megtanítja nekünk, okuljunk a sebeinkből, tetteinkkel és gondolatainkkal ne okozzunk fájdalmat magunknak.

Segít a gyógyítás bármely formájában, testet, lelket és szellemet orvosolva.

Előszeretettel foglalkozik a múltban szerzett sebeinkkel.

A levegő elem kapcsolódik hozzá, és mivel a lélegzet létfontosságú, Rafael olyan közel van hozzánk, mint a leheletünk. Ha levegővétel közben rá gondolunk, szétáradnak bennünk gyógyító energiái.

Bárminemű gyógyításnál érdemes megkérni, hogy segítsen betegeink egészségének helyreállításában.

Kapcsolatok megjavítása érdekében is lehet hozzá folyamodni, amennyiben azok hozzájárulhatnak a gyógyuláshoz.

Viszont amíg nem kérjük meg rá, addig nem avatkozik bele az életünkbe, mert a fejlődéshez a sorscsapásokra is szükségünk van.