Így hatott a Hold a sorsodra - derítsd ki, születésnapod alapján mit üzen neked!

Írta: ,

A Hold nem csupán aktuálisan hat a hangulatunkra, befolyásolja életünket születésünk pontos dátuma alapján is. Ha ide kattintasz, születési éved megadásával és a naptár böngészésével kiderítheted, éppen melyik szakaszban volt a Hold a Földről nézve. Ha ezzel megvagy, már csak az alábbi leírások közül kell választanod azt, amelyik legjobban illik születésnapod holdfázisához!

Mindannyiunk életet befolyásolja: a Hold Kép forrása: belinak.deviantart.com

1/7 Mindannyiunk életet befolyásolja: a Hold

A Hold az emlékezetek óta foglalkoztatja az embereket. Egész biztos, hogy másként festene a Földünk, ha nem lenne mellettünk hűséges kísérőnk, aminek – sok tudós véleménye alapján – a jelenlegi életformánkat egyaránt köszönhetjük.

Érthető, hogy az asztrológiában kulcsszerep jutott aktuális állásának, de a hétköznapi megfigyelések szintén befolyásolják a Holdról alkotott véleményünket.

Gondolj csak arra, hogy sokan a teliholdnak is különleges eseményeket, viselkedésformákat tulajdonítanak! Mi sem mutatja jobban a holdfázisok fontos szerepét, minthogy vannak, akik jobban magukra ismernek a leírásokban, mint ha az aszcendensüket, vagy a horoszkópjukat olvasgatnák.

Ezekből adódik, hogy messze nem csak azt érdemes kiderítened, születésed idején milyen holdfázist lehetett megfigyelni az égen: jó, ha figyelemmel kíséred, hogyan befolyásolja az életedet a Hold aktuális állása!

Pl. észreveszel bármilyen különlegességet azokon a napokon, amikor havi rendszerességgel megismétlődik születési holdfázisod?

A telihold Kép forrása: 500px.com

2/7 A telihold

Telihold akkor jön létre, amikor a Hold közvetlenül a Nappal szemben helyezkedik el – ebből adódik, hogy a telihold alatt született emberek nagyon nehezen egyeztetik össze érzelmeiket és gondolataikat.

Ha te is ebben a fázisban születtél, hajlamos vagy rá, hogy egész életedet belső harcok mellett éld le, olyan emberként, aki állandó bizonytalansággal, hiányérzettel küszködik.

Mivel folyton vívódsz, mások kiismerhetetlennek tartanak, ami bizonyos szintig vonzó, ám pl. tartós kapcsolatban, családi, baráti körben könnyen zavaróvá válhat.

Mások úgy vélhetik, nem vagy kifejezetten őszinte típus (sőt vannak, akik kétszínűnek tartanak), pedig csupán arról van szó, hogy állandóan változik a véleményed, hozzáállásod.

Mindig felkelted az emberek érdeklődését, figyelmét, akárcsak a telihold, sokszor beragyogod szeretteid életét. Különleges időpontban születtél, ebből adódik, hogy jól alkalmazkodsz az ismétlődésekhez. Neked kifejezetten érdemes megfigyelned a bioritmusodat, ezáltal saját magadat!

Tanács a teliholdtól: A legőrültebb érzelmeid viszik majd sikerre az életedet feltéve, hogy engedsz nekik!

3/7 A fogyó Hold

A fogyó Hold ideje az első időszak, közvetlenül a telihold után. Ugyanebből a fázisból elsődlegesen egyfajta hanyatlásra gondolhatnánk, valójában érdemesebb arra koncentrálni, hogy a fogyó Hold idővel (újhold formájában) visszatükröződése lesz az eredeti, teljes állapotnak.

Ebből adódik, hogy az ebben a szakaszban született emberek gyakran bölcsebbnek, előrelátóbbnak és körültekintőbbnek tűnnek velük egyidős társaiknál. Ha te is ebben a fázisban születtél, gyakran érezheted úgy, hogy már nem ez az első életed. Mindenki tőled kér tanácsot, hiszen kiválóan átlátod mások aktuális helyzetét.

Ugyan az igazán bölcsek a többiek hibáiból tanulnak, a fogyó Hold idején születettek kiválóan elemzik tapasztalataikat, és jól felismerik az őket körülvevő körülményeket. Emiatt minden olyan szakma testhezálló számukra, amikben oktathatnak, vagy kommunikációval foglalkozhatnak.

Tanács a fogyó Holdtól: Mindenki a saját sorsának a kovácsa: ne akarj állandóan hasznos tanácsokat osztogatni!

Csökkenő félhold Kép forrása: 500px.com

4/7 Csökkenő félhold

Ez a fázis akkor a tiéd, ha születésed idején a Hold nem csupán csökkeni kezdett, hanem már közel jár a félholdhoz, esetleg kicsivel át is lépte azt.

Hogy mi jellemző rád?

Túlságosan érzelmes oldaladnak köszönheted, hogy elég gyakran megragadsz a múltban. Nehezen tudod túltenni magadat a történteken, pontosan azért, mert érzelmi, nem pedig értelmi síkon látod a dolgokat.

Hajlamos vagy rá, hogy nagyon mélyen ragaszkodj akár emberekhez, akár helyekhez, intuíciókhoz – ebből adódik, hogy nem vagy képes teljesen a jelenedre, vagy éppen jövődre koncentrálni. Nehezen lépsz túl a dolgokon akkor is, ha azok bántóak voltak és akkor is, ha sokat adtak a személyiségedhez.

Érzelmes énedből adódik, hogy könnyen sértődékennyé válsz, és a bezárkózás sem áll távol tőled, mert sokszor túlságosan is durvának, bántónak találod az embereket: ez a látásmódod onnan ered, hogy tökéletesen elvagy a saját kis világodban.

Tanács a csökkenő félholdtól: Feltétlenül el kell engedned a múltbeli sérelmeidet ahhoz, hogy élvezhesd a jelenedet.

Az újhold előtti időszak Kép forrása: fixthephoto.com

5/7 Az újhold előtti időszak

Ebben a szakaszban a Hold közeledik ciklusa befejezéséhez, így az ebben a fázisban született embereket az „idősebb Hold” energiája befolyásolja. Ha te is ekkor láttad meg a napvilágot, valószínűleg bölcs embernek mondhatod magad, és rengeteg rejtett energiával rendelkezel.

Ezek az energiák a hagyományos felfogással szemben nem kifejezetten a fizikai valóságban tükröződnek, sokkal inkább megfoghatatlanok, és leginkább a lelki, spirituális oldaladdal vannak összefüggésben.

Aktív a képzelőerőd, érdeklődsz az ezoterikus dolgok iránt és nagyon jók a megérzéseid, továbbá jól átlátod mások aktuális élethelyzetét is. Mindezekkel alaposan szembemegy, de gyakran úgy érezheted, mások nem értenek meg.

Kicsit valóban különc vagy egyedi látásmódod, gyakran furcsa hobbid, érdeklődési köröd miatt, de bátran elhiheted: pontosan ezek miatt szeretnek ismerőseid!

Tanács az újhold előtti időszaktól: Olyan emberekkel vedd magadat körül, akik legalább annyi fantáziával bírnak, mint te!

 

Újhold Kép forrása: foozine.com

6/7 Újhold

Az újhold olyan hatást kelthet, mintha nem is lenne az égen, pedig nagyon erős hatást gyakorol azokra, akik ekkor születtek. Mivel ekkor tökéletesen sorakozik egymás után a Nap, a Hold és a Föld, borítékolható, hogy az eszed és a szíved is a helyén van, harmóniában élsz.

Nagyon jól alkalmazkodsz minden körülményhez, nem hagyod, hogy az érzelmeid túlságosan befolyásoljanak, de az sem jellemző rád, hogy kizárólag észérvek alapján dönts. Szívesen próbálsz ki új dolgokat, keresed az izgalmakat, és gyermeki módon tudsz lelkesedni mindenért.

Kreatívnak is mondhatod magadat, könnyen válhatsz dinamikussá, lendületessé, de a kitartás már nem a legnagyobb erényed.

Rossz tulajdonságod közé sorolható, hogy nem látod tisztán sem saját, sem mások személyiségét, ezért hajlamos vagy rá, hogy akaratodon kívül is megbánts másokat.

Tanács az újholdtól: Fektess nagyobb hangsúlyt arra, hogy az elkezdett tervekből megvalósult célok legyenek!

Növő Hold Kép forrása: fashionshow-w.blogspot.hu

7/7 Növő Hold

Kalandos és kíváncsi vagy, de kicsit félénk, mikor valamilyen új dolog kipróbálása előtt állsz. Időnként ez a félelem az, ami visszatart, nehezen hagyod el a komfortzónádat, ezért neked az egyik legfontosabb feladatod az, hogy megtanulj végre kockázatot vállalni.

Szereted a kihívásokat, egyáltalán nem bánod, ha erőfeszítések árán jutsz csak előre. Azonban aktivitásodból az is ered, hogy nem vagy kifejezetten türelmes, márpedig ez a hiányosság sokszor visszavet téged, mielőtt célt érhetnél.

Jó képességekkel rendelkezel az ápolás, gondoskodás területén, szeretteid semmiben sem szenvednek hiányt – ezeken a területeken érdemes munkát is keresned.

Tökéletesen tudatában vagy, milyen képességeid vannak, és ez annál inkább igaz rád, minél közelebb kerülsz a telihold állapotához (születésnapod alapján).

Tanács a növő Holdtól: Kockázatvállalás, türelem és tökéletlenség – számodra ijesztő és távoli fogalmak. Azonban, ha mersz kockáztatni, miközben türelmes vagy, sikert sikerre halmozhatsz. A tökéletlenség pedig nem hiányosság, hanem az élet természetes velejárója.