Így hat ránk a Hold: ezekre kell figyelned, ha az adott csillagjegyben tartózkodik

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A Hold 28 nap alatt kerüli meg a Földet, és ez idő alatt sorban áthalad a 12 állatövi jegyen – mindegyikben 2-3 napot tartózkodik. A Hold hatást gyakorol egész életünkre, nagyban meghatározza ugyanis a személyiségünket az, mi a Holdjegyünk, tehát születésünk percében éppen melyik csillagjegyben állt ez az égitest. Azonban havi szinten is befolyásolja a mindennapjainkat, hiszen sokat számít, éppen milyen energiákat zsebel be az adott állatövi jegyekből...

Több oldalon figyelemmel kísérheted, éppen melyik csillagjegyben tartózkodik. Az astro.com portálon pl. a főoldalon, jobb oldalt láthatsz egy térképet Current Planets cím alatt. Itt nem csak azt láthatod meg, hogy a Hold milyen jegyben áll, hanem a többi bolygó mozgását is szemügyre veheted. Ez alapján pedig már könnyen következtethetsz arra, milyen órák, napok várnak rád.

Hold a Kosban Kép forrása: ivankyryk/Depositphotos

A Kos egy tüzes, makacs, erős jegy, éppen ezért az ekkor kitűzött célok megvalósításával nem lesz túl nehéz dolgod.

Jó ötlet, ha ilyenkor lépsz a tettek mezejére, vagy ha komolyabb változtatás előtt állsz, akkor abba most érdemes belevágnod.

Különlegesen igaz ez akkor, ha a Hold éppen növekvő fázisban van, és így lép bele a Kos jegyébe.

Hold a Bikában Kép forrása: bodnarphoto/Depositphotos

A Bikák számára nagyon fontos a stabilitás és az élet élvezete, ezért erre az időszakra jellemző lehet, hogy lustábbá válsz a megszokottnál, miközben hódolni szeretnél a különféle hedonista élvezeteknek.

Könnyen megeshet, hogy az átlagosnál többet eszel, vagy úgy érzed, olyasmit kell megengednek magadnak, amit egyébként nem szoktál.

Felébredhet benned az igény, hogy megszépítsd az otthonodat, vagy éppen a külsődet.