Időszakok 2020-ban, amikor minden csillagjegy jobb, ha óvatos

Szőke Angéla
Írta: ,

Összevesztél a pasiddal, vitatkoztál a szüleiddel és megsértődtél a legjobb barátnődre, ráadásul mindezt pár napon belül? Amikor úgy érzed, mindenki feszült és senki nem ért szót egymással, lehet, hogy a csillagokban van a hiba és mindezért a retrográd Merkúr a ludas. Ez a csillagászati esemény nincs jó hatással az emberekre, ezért mutatjuk, melyek lesznek azok az időszakok, amikor a Merkúr bolygó mozgása miatt különösen türelmesnek kell lennünk egymással.

Az első időszak: Február 17 – március 10.

Greg Rakozy/unsplash.com

Idén három alkalommal tesz minket próbára a retrográd, azaz visszavonuló Merkúr, ráadásul mindhárom alkalommal Víz-jegybe hátrál majd vissza. Az első ilyen dátum itt is van, hiszen ma, február 16-án kerül a Merkúr a Halakba, ezzel egyidőben pedig a Mars a Bakba. Mivel a Merkúr a kommunikáció bolygója, ilyenkor azért sok a veszekedés, félreértés és sértődés, mert nem értjük meg egymást elég jól, de gyakoribbak a technikai malőrök, utazással kapcsolatos gondok és egyéb bakik is. Szerencsére a Mars aktív és harcos bolygója a lelkiismeretes és szorgalmas Bakban lesz, így lesz elég motivációnk és erőnk ahhoz, hogy átvészeljük ezt az időszakot. A Merkúr áthalad a Halakon, ezen az érzékeny, álmodozó és spirituális jegyen március 4-én, majd megérkezik az excentrikus Vízöntőbe. Ez a Levegő jegy racionális és intellektuális és szinte egyből enyhülést hoz.

A következő retrográd Merkúr Június 18 és Július 12. között lesz, az évben az utolsó ilyen időszak pedig Október 14. és November 3. közöttre esik majd. 

De mi is tulajdonképpen a Retrográd Merkúr és hogyan éljük túl? A Merkúrt egy római istenségről nevezték el, aki az istenek hírvivője volt. A technológia, a kommunikáció és az utazás bolygója, ami évente három-négy alkalommal úgy tűnik, mintha visszafelé haladna az égen, ezért ezeken a területeken fennakadások jelentkezhetnek. 

Daria Shevtsova/pexels.com

Ebben az időszakban érdemes kicsit óvatosabbnak lennünk és alaposan megfontolnunk minden lépésünket, arra pedig különösen vigyázzunk, hogy kinek mit és hogyan mondunk.

Ez nemcsak a verbális kommunikációra vonatkozik, minden e-mailt, sms-t vagy bármilyen szöveges üzenetet alaposan olvass el, mielőtt elküldöd és fogalmazz minél egyértelműbben, ilyenkor ugyanis mindenki hajlamos könnyen félreérteni a dolgokat. 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!