Milyen hosszú a hüvelykujjad? Nézd meg, miről árulkodnak az ujjaid!

Írta: ,

A személyiséged nem csak abban tükröződhet vissza, hogy milyen ruhákat hordasz, hogyan viseled a hajad, vagy milyen zenéket szeretsz hallgatni. Bizonyos vonásaid ugyanis már az ujjaid hosszából is kiolvashatók, és rengeteg érdekes információt elárulhatnak. Ezt a trükköt pedig legközelebb te is bevetheted ismerkedés közben, rövid útmutatónk segítségével!

Hüvelykujj: akaraterő és önuralom Kép forrása: fashiondecora.com

1/5 Hüvelykujj: akaraterő és önuralom

A hüvelykujjad mozgatásához az agyadnak elég nagy részét kell irányításod alá vonnod, így nem meglepő, hogy a személyiségedről ez rengeteg információt árul el.

Leginkább az önuralmat és az akaraterőt szimbolizálja; például, ha a hüvelyujjad meglehetősen hosszú a tenyered többi részéhez képest, az azt jelenti, hogy képes vagy uralkodni a környezeteden, és saját magad irányítod az életed.

Fordított helyzetben viszont épp ellenkező a helyzet: ha rövid hüvelykujjad van, valószínűleg gyakran érzed magad túlterheltnek, és inkább a közeledben lévő személyek dominálnak az életedben, és vonnak irányításuk alá.

Mutatóujj: ambíciók és irányítóképesség Kép forrása: vivaluxury.blogspot.hu

2/5 Mutatóujj: ambíciók és irányítóképesség

A mutatóujjat a tenyérjóslásban sokszor Jupiter ujjként is emlegetik, mivel ez a bolygó felel az ambíciókért és az irányításért. Ebből rengeteg érdekességet ki lehet olvasni, kezdve azzal, hogy milyen irányt fog venni az életünk, egészen addig, hogy mi a legfontosabb feladatunk.

Ha viszonylag rövid mutatóujjad van, előfordulhat, hogy nagyobb társaságban nehezebben tudsz feloldódni, és kissé önbizalomhiánnyal is küzdesz.

A hosszabb ujj arról árulkodik, hogy sok energiát fektetsz álmaid megvalósításába, és nem hagyod, hogy bármi is eltérítsen ettől. Emellett meglehetősen magabiztos vagy szinte mindenben, ami ahhoz vezethet, hogy egyesek kissé arrogánsnak tarthatnak.

Középső ujj: komolyság és bölcsesség Kép forrása: gypsylovinlight.com

3/5 Középső ujj: komolyság és bölcsesség

A középső ujjadat más néven Szaturnusz ujjnak is nevezik, és lényegében a komolyságot és a bölcsességet jelképezi a személyiségedben. Ez felel azért, hogy mennyire merj feltenni meghatározó kérdéseket, valamint arra ösztönöz, hogy fegyelmezettebb és összeszedettebb legyél.

Ha a középső ujjad rövidebb, mint a tenyered szélessége, valószínűleg kissé meggondolatlan vagy, ugyanakkor rendkívül szabad lelked van.

Fordított helyzetben viszont lehet, hogy nem vagy elég spontán, és szívesebben tartod be a szabályokat, minthogy megszegd őket.

Gyűrűsujj: szenvedély és bátorság Kép forrása: shopstyle.com

4/5 Gyűrűsujj: szenvedély és bátorság

A gyűrűs ujjad nem csak az esküvődön tölt be fontos szerepet! A Nap ujjként is emlegetett testrészed biztosítja, hogy képes legyél ragyogni és megosztani az érzéseidet másokkal, ezért a szenvedély, bátorság és karizma szimbólumának is tartják.

Ha viszonylag rövidebb ez az ujjad, valószínűleg kissé félénk típus vagy, és az önbizalmad sem szárnyal. A hosszú gyűrűs ujj viszont arról árulkodik, hogy szinte bármit megtennél, csak hogy felkeltsd valakinek a figyelmét, és olykor a kisugárzásoddal próbálsz meg másokat manipulálni. Érdemes arra is figyelmet fektetned, hogy a mutatóujjad méretéhez képest mekkora a különbség. Ha egyenlő hosszúak, akkor biztosan imádod az egyensúlyt, és igazi béketeremtő lelked van, aki ki nem állhatja a konfliktusokat.

Kisujj: kommunikáció és szexuális önkifejezés Kép forrása: gypsylovinlight.com

5/5 Kisujj: kommunikáció és szexuális önkifejezés

A kisujjad, vagyis más néven Merkúr ujjad a kommunikációért és a szexuális kisugárzásodért felel.

Azok, akiknek meglehetősen kis méretű ez az ujjuk (persze a többihez viszonyítva), naivabb gondolkodásúak, és nem fordítanak kellő figyelmet a környezetükre, ami miatt gyakran csalódhatnak.

Ennek ellenkezője viszont arról árulkodik, hogy kitűnő vagy a kommunikációban, ugyanakkor hajlamos lehetsz a füllentésre és a csalásra is.