4 ok, amiért úgy érezheted, a horoszkópod nem teljesen illik hozzád

Írta: ,

Lehet, hogy azok közé az emberek közé tartozol, akik egyszerűen nem hisznek a horoszkópoknak, mert egyszerűen sosem ismernek magukra bennük. Ez nem azért van, mert az ezotériának semmi alapja sincs! Jó eséllyel az alábbi okok állnak a háttérben, ugyanis erősen befolyásolják, mennyire illik hozzád a csillagjegyed.

1/4 Két csillagjegy határán születtél

Értelemszerűen annál erőteljesebben érvényesülnek egy adott horoszkópnak a tulajdonságai, minél inkább a jegy közepén járunk.

Azok, akik két csillagjegy határán születtek, csak néhány nap választja el őket a soron következő, vagy az előző jegytől, nagyobb eséllyel érzik úgy, hogy nem teljesen igaz rájuk a horoszkópjuk.

Ebben az esetben jellemzőbb, hogy nem csak a „hivatalos” csillagjegyeddel érdemes foglalkoznod, hanem azzal is, amelyik még a dátumot tekintve közel áll hozzád.

Valószínű, hogy a két jegyből összegyúrva már sokkal inkább magadra ismersz majd, mintha kizárólag csak azt a horoszkópot olvasgatnád, ami a naptár alapján hozzád tartozik.

2/4 Az aszcendensed nagyon eltér

A horoszkóp, vagy úgy általában az ezotéria kérdése jóval összetettebb annál, minthogy egy dolgot kiragadjunk belőle, és azt elemezzük. Tökéletes példa erre, ha nem érzed magadénak a csillagjegyedet, pusztán azért, mert az aszcendensed nagyon eltér tőle.

Az is lehet, hogy még nem is hallottál az aszcendensről… azonban, ha utánajársz, megeshet, hogy sokkal tipikusabbnak találod, mint a csillagjegyedet.

Akárcsak a két horoszkóp határán született embereknek, úgy neked is jó ötlet lehet, ha nem csak a csillagjegyedet, hanem az aszcendensedet is figyelembe veszed. Meg kell jegyezni azt is, hogy utóbbi az életkor előre haladtával sokszor egyébként is előtérbe kerül, és azt veheted észre, hogy sokkal inkább az aszcendensed, semmint a horoszkópod jellemez igazán.

Mások a lehetőségeid Kép forrása: sisterspro/Depositphotos

3/4 Mások a lehetőségeid

A születési időnk óhatatlanul nyomot hagy az életünkön, de természetesen nem mindenki esetében ugyanúgy. Vannak olyan alaptulajdonságok, amiket megkapunk az induláskor, de teljesen magától értetődő, hogy az otthoni körülményeink, a családi hátterünk, vagy éppen a lehetőségeink milyen nagymértékben befolyásolják azt, mivé válunk.

Az is egyértelmű, hogy sok esetben még ezek sem igazán tudnak kiemelkedő hatást gyakorolni az alaptermészetünkre, pl. arra, hogy pozitívan, vagy éppen negatívan állunk a dolgokhoz. De kár lenne figyelmen kívül hagyni őket, hiszen igenis számítanak. Szóval, valójában a hosszú évek során alakul, formálódik igazán a személyiségünk. Ezért lehet olyan könnyen, hogy aktuálisan úgy érzed, minden igaz rád, amit a horoszkópod ír, majd következik egy olyan időszak, amikor teljesen ismeretlennek tűnik a saját jellemzésed.

Nehéz időszakon mész át Kép forrása: alfa4studio/Depositphotos

4/4 Nehéz időszakon mész át

Az előbbi ponthoz kapcsolódik az is, hogy az aktuális élethelyzeted is nagyban befolyásolja, hogyan viszonyulsz a horoszkópodhoz, vagy akár az aszcendensedhez. Még a legkitartóbb, legtüzesebb jegyek is megroppannak időnként az élet nehézségei alatt, és kifordulnak önmagukból, ha padlóra kerülnek. Jó példa erre a gyászidőszak, amikor azok is teljesen megsemmisülnek, akik hírből sem ismerik a lehetetlen.

De nem csak a vészterhes hónapok, évek szolgálhatnak példaként, hiszen az öröm is pont ilyen: még az örök pesszimisták és realisták is kicsit másként látják a világot, ha földöntúli sikereket vagy boldogságot élnek át. Bármelyik is legyen igaz rád, ha éppen egy intenzív, de átmeneti időszakot élsz meg, akkor bizony megeshet, hogy nagyon távolinak érzed a horoszkópodat.