A holdjegyed vagy a napjegyed erősebb? Ezekből következtethetsz rá

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A holdjegyed vagy a napjegyed erősebb? Ezekből következtethetsz rá

Kép forrása: unsplash.com

A zodiákus megállapítása annyira egyszerű és kézenfekvő, hogy mindenki tisztában van vele, milyen állatövi jegyben született. A horoszkóp, más néven napjegy ismerete tehát alaposan beleívódott a köztudatba, éppen ezért hajlamosak rá sokan kizárólagos jellemzőként tekinteni. Pedig az asztrológia ennél jóval bonyolultabb! Ott van még az aszcendens, a bolygóállások, és persze a holdjegy is. Egy korábbi cikkünkből te is kideríthetted, mi a holdjegyed – de azt vajon honnan tudhatod, ha erősebben befolyásolja a személyiségedet, mint a horoszkópod?

Amint azt a bevezetőben olvashattad, a Hold az érzelmeinket befolyásolja, ezért az első intő jel, hogy rád is inkább a holdjegyed gyakorol hatást, az, hogy szinte folyamatosan túlcsordulnak az érzelmeid.

Különösen igaz ez akkor, ha a számítások alapján egy viszonylag érzelmes jegyben áll a Holdad, például Halak, Mérleg vagy Rák.

Természetesen nem csak ezeknek a csillagjegyeknek van egy kevésbé titkolt, érzelmes oldala, de az említett zodiákusokban nagy eséllyel megerősödnek a szeszélyes megnyilvánulások, az érzelmi kitörések, és minden bizonnyal nem azok közé fogsz tartani, akik túlságosan racionálisan látják a világot.

 

Ha megváltozik a viselkedésed újhold vagy telihold idején, akkor talán mondanunk sem kell, alighanem a te esetedben is a holdjegyed a dominánsabb.

A Hold ciklusa mindenkire hatást gyakorol, de erősebben befolyásolja azokat, akik érzékenyebben reagálnak a változásaira.

Észreveheted, hogy telihold idején rosszabbul alszol, esetleg jobban megéled a nőiségedet, kifejezetten vonzónak érzed magadat, és legszívesebben azonnal ágyba bújnál a szerelmeddel.

Ezzel párhuzamosan lehet, hogy kicsit ingerültebb és feszültebb is leszel, ám amint elmúlik ez a pár nap, minden visszatér a régi kerékvágásba.