Hogyan befolyásolja életünket a Hold, a nőiesség szimbóluma 2019-ben?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan és egyénileg egyaránt. Alábbi cikkünkben különleges kísérőnk, a Hold kerül sorra. Ennek a közeli égitestnek a legújabb felfedezések szerint egyenesen az életet köszönhetjük – ez csak egy újabb bizonyosság az asztrológia érdekes összefüggéseire, hiszen a Hold a nőiességet, az anyaságot szimbolizálja.

Az érzelmek bolygója

A Hold (szemben a Nappal) alapvetően nőies bolygónak számít az asztrológiában, ennek köszönhetően képviseli a nőies vonásokat, „jelszava” pedig az érzelmesség. Ösztönszinten hat ránk, felindulásokat, érzelmi hullámzásokat, hangulatváltozásokat, és olyan vágyakat köszönhetünk neki, amiken képtelenek vagyunk teljesen úrrá lenni.

A Hold képes befolyásolni a tudatalattinkat, akár a fantáziánk kiterjesztésével, akár azzal, hogy intenzívebben kezdünk álmodni a hatására. Intuíciókkal, lelkierővel, megérzésekkel is kapcsolatba hozható a Hold, hiszen a pillanatnyi hangulatunkra éppúgy tud hatni, mint a múlthoz való viszonyulásunkra.

A Hold a nőiességhez kapcsolódva befolyásolja a terhesség milyenségét, a születéseket, az érzelmi biztonságot, de egyértelműen összefüggésbe hozható a családi élettel, az otthonnal, az anyasággal is.

Helyzete a születési képletben azt mutatja meg, hogy mi az, ami téged izgalomba hoz, milyen területen érzed otthonosan magadat, illetve mi hat igazán könnyen az érzelmeidre.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!