Hogyan befolyásolja életünket a Hold, a nőiesség szimbóluma 2019-ben?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan és egyénileg egyaránt. Alábbi cikkünkben különleges kísérőnk, a Hold kerül sorra. Ennek a közeli égitestnek a legújabb felfedezések szerint egyenesen az életet köszönhetjük – ez csak egy újabb bizonyosság az asztrológia érdekes összefüggéseire, hiszen a Hold a nőiességet, az anyaságot szimbolizálja.

Az érzelmek bolygója

A Hold (szemben a Nappal) alapvetően nőies bolygónak számít az asztrológiában, ennek köszönhetően képviseli a nőies vonásokat, „jelszava” pedig az érzelmesség. Ösztönszinten hat ránk, felindulásokat, érzelmi hullámzásokat, hangulatváltozásokat, és olyan vágyakat köszönhetünk neki, amiken képtelenek vagyunk teljesen úrrá lenni.

A Hold képes befolyásolni a tudatalattinkat, akár a fantáziánk kiterjesztésével, akár azzal, hogy intenzívebben kezdünk álmodni a hatására. Intuíciókkal, lelkierővel, megérzésekkel is kapcsolatba hozható a Hold, hiszen a pillanatnyi hangulatunkra éppúgy tud hatni, mint a múlthoz való viszonyulásunkra.

A Hold a nőiességhez kapcsolódva befolyásolja a terhesség milyenségét, a születéseket, az érzelmi biztonságot, de egyértelműen összefüggésbe hozható a családi élettel, az otthonnal, az anyasággal is.

Helyzete a születési képletben azt mutatja meg, hogy mi az, ami téged izgalomba hoz, milyen területen érzed otthonosan magadat, illetve mi hat igazán könnyen az érzelmeidre.

Legolvasottabb cikkek

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton