Hogyan befolyásolja életünket a Hold, a nőiesség szimbóluma 2019-ben?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan és egyénileg egyaránt. Alábbi cikkünkben különleges kísérőnk, a Hold kerül sorra. Ennek a közeli égitestnek a legújabb felfedezések szerint egyenesen az életet köszönhetjük – ez csak egy újabb bizonyosság az asztrológia érdekes összefüggéseire, hiszen a Hold a nőiességet, az anyaságot szimbolizálja.

Az érzelmek bolygója

A Hold (szemben a Nappal) alapvetően nőies bolygónak számít az asztrológiában, ennek köszönhetően képviseli a nőies vonásokat, „jelszava” pedig az érzelmesség. Ösztönszinten hat ránk, felindulásokat, érzelmi hullámzásokat, hangulatváltozásokat, és olyan vágyakat köszönhetünk neki, amiken képtelenek vagyunk teljesen úrrá lenni.

A Hold képes befolyásolni a tudatalattinkat, akár a fantáziánk kiterjesztésével, akár azzal, hogy intenzívebben kezdünk álmodni a hatására. Intuíciókkal, lelkierővel, megérzésekkel is kapcsolatba hozható a Hold, hiszen a pillanatnyi hangulatunkra éppúgy tud hatni, mint a múlthoz való viszonyulásunkra.

A Hold a nőiességhez kapcsolódva befolyásolja a terhesség milyenségét, a születéseket, az érzelmi biztonságot, de egyértelműen összefüggésbe hozható a családi élettel, az otthonnal, az anyasággal is.

Helyzete a születési képletben azt mutatja meg, hogy mi az, ami téged izgalomba hoz, milyen területen érzed otthonosan magadat, illetve mi hat igazán könnyen az érzelmeidre.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján