A hét napjait a bolygók is uralják - Melyik nap, mire a legalkalmasabb?

Írta: ,

A hét minden napját egy-egy bolygó uralja, energiáik pedig nem csak a hangulatodat befolyásolják, hanem azt is megmutatják, az adott napon mibe érdemes fognod, hogy sikereket érj el!

Hétfő Kép forrása: tumblr, pearl-nautilus

1/7 Hétfő

A hétfő uralkodó bolygója a Hold, ami leginkább az ösztönösségért, a nőiességért, a lelki dolgokért és az érzelmekért felelős. Ha a tulajdonságokat vizsgáljuk, ide sorolhatjuk a szeszélyességet, a hangulatingadozásokat és a vele járó ingerlékenységet, rosszkedvet is.

Emiatt a hét első napja nem igazán alkalmas a mindennapos problémák megvitatására, viszont a régóta húzódó, nyomasztó nézeteltéréseket jó ötlet ilyenkor átgondolni, esetleg megbeszélni. A Hold segítségével lezárhatod az összetűzéseket, de csak akkor, ha nem hagyod, hogy a hétfő depressziós oldala átvegye az uralmat az érzéseid fölött.

Tipp: Hétfőre válassz valamilyen relaxációs programot!

Kedd Kép forrása: futuristicnews.com

2/7 Kedd

A kedd uralkodó bolygója a Mars, ami az erőt, a vágyakozást, a szenvedélyt képviseli, de megbújik benne némi türelmetlenség, ingerlékenység és egy kis agresszivitás is.

Emiatt a kedd leginkább azokra a feladatokra alkalmas, amik nagyobb erőt, energiát és kitartást igényelnek tőled – függetlenül attól, hogy erre valóban a fizikai világban, vagy éppen a lelkedben kell sort kerítened.

Kínos beszélgetés, régóta halogatott feladat, vagy éppen elszántságot igénylő teendő? Ezekre sosem veszed rá könnyen magadat, de kedden mégis hamarabb a dolgok végére járhatsz.

Tipp: Időzítsd keddre az edzésterved legbrutálisabb és legfárasztóbb napját!

Szerda Kép forrása: mnn.com

3/7 Szerda

A szerda uralkodó bolygója a Merkúr, ami a humorért, az intelligenciáért, rátermettségért felelős – legalábbis, ha a pozitív tulajdonságait vizsgáljuk.

Azonban akad a Merkúrnak egy kevésbé szívmelengető oldala is, ami az ítélkezésről, hazugságról, megtévesztésről szól. Ennek ellenére a szerda jó alkalom arra, hogy a dolgok mélyére áshass, és lebuktasd a szemfényvesztőket, hiszen könnyebben átlátod az érzelmeket. Úgyhogy a nehézkesnek induló tárgyalásokat, de még a vizsgákat is érdemes erre a napra időzítened.

Tipp: A szerda tökéletes arra, hogy kicsit kimozdulj a barátnőiddel és lelkizzetek egy nagyot.

Csütörtök Kép forrása: douban.com

4/7 Csütörtök

A csütörtök uralkodó bolygója a Jupiter, ami az inspirációért, a reményért felelős, de emellett a lelki harmóniához is sokat ad. Negatív oldala a túlzásokért, az önteltségért, egoizmusért felelős.

A csütörtök ezért ideális nap lehet arra, hogy inkább a családodra, szeretteidre koncentrálj, így a nap hátrányait egycsapásra a javadra fordíthatod. Most élvezettel ápolhatod a számodra fontos kapcsolatokat, ami sokkal élvezetesebb tud lenni, mint a saját egód simogatása.

Tipp: Itt az ideje a kreativitásnak – engedd szabadjára a művészi énedet!

Péntek Kép forrása: epod.usra.edu

5/7 Péntek

A péntek uralkodó bolygója a Vénusz, amiről mindenkinek az erotika és a felszabadulás jut eszébe. Ez pedig nem véletlen! Itt a hétvége, a pihenés, lazítás ideje, de nem szabad elfelejtened, hogy a péntek a féltékenységért, a versengésért is felelős lehet.

Bánj óvatosan a rivalizálásra, aggodalmaskodásra okot adó szituációkkal, hiszen pillanatok alatt félreérthető helyzetekbe kerülhetsz. Gondolj arra is, hogy neked sem szabad ilyenkor messzemenő következtetéseket levonnod!

Tipp: Keresve sem találhatnál jobb alkalmat egy romantikus randevúra.

Szombat Kép forrása: bazaart.me

6/7 Szombat

A szombat uralkodó bolygója a Szaturnusz, ami a realizmust, a biztonságra való törekvést, a fegyelmezettséget és a felelősséget irányítja.

Bár ez kicsit komolynak hangzik egy bulis naphoz képest, hosszútávon tekintve a szombat feladata a kikapcsolódás, a feltöltődés és az egyensúly megtalálása.

Emiatt a szombat nem csak arra alkalmas, hogy alaposan kirúgj a hámból, hanem arra is, hogy összeszedd magadat, átgondold a hetedet, és már most felkészülj a következő napok teendőire.

Tipp: Ahhoz, hogy jól teljesíts, magadra is időt kell szánnod – itt az ideje a masszázsnak, lazításnak!

7/7 Vasárnap

A vasárnap uralkodó bolygója a Nap, ami az optimizmusért, pozitív felfogásért, nagylelkűségért felelős, de megbújik benne némi hiúság és büszkeség (amiből bizonyára keveset észlelsz akkor, amikor másnaposan belenézel a tükörbe).

Mégis, a vasárnap a tökéletes ideje a lelkesedésnek, amit fordíthatsz a szabadidőd tartalmas eltöltésére, a szeretteiddel együtt töltött pillanatokra, vagy éppen a szervezkedésre. Ha hagyod, akkor szépen átjár a tettrekészség, hiszen ez a nap csak a tiéd!

Tipp: Szervezz a következő vasárnapra egy nagy, családi ebédet!