Három csillagjegyű ember, aki sokkal boldogabb szingliként, mint a többiek

Kovács Andrea
Írta: ,
Három csillagjegyű ember, aki sokkal boldogabb szingliként, mint a többiek

Kép forrása: unsplash

Az ember társas lény és alapvetően mindenki arra törekszik, hogy boldog párkapcsolatban élhessen. Azonban akadnak olyan csillagjegyek, akik a többieknél kicsit jobban viselik az egyedüllétet sőt, általában sokkal jobban érzik magukat szingliként, mint mások.

Vízöntő Kép forrása: unsplash

A vízöntők nagyon független, talpraesett és zabolázhatatlan személyiségek. Nagyon széles látókörrel rendelkeznek, érdeklődőek és kíváncsiak, sokszor kreatívak, és az egyenlőségre törekszenek. Vízöntőként esélyes, hogy kicsit különcnek érzed magadat, és ebben tulajdonképpen nem is tévedsz nagyot. Igaz, hogy tényleg egyedinek számítasz, de néha azt is érzed, felette állsz minden szabálynak, ami bizony a párkapcsolataid alakulását is alaposan megnehezíti.

Hajlamos vagy arra, hogy teljesen elszigeteld magadat, akár időszakosan, akár végleg, és minimálisra redukáld az ismerőseid, nemhogy a barátaid számát. Szinte alapkövetelménynek érzed, hogy mást csinálj, mint amit az átlag, ami miatt egyébként sokan felfigyelnek rád az ellenkező nemből. Te azonban különcségedet a párkapcsolatok terén is őrzöd, és nem igazán vagy arra hajlandó, hogy egy hagyományos kapcsolat igájába hajtsd a fejedet.

Fontos számodra, hogy sokat lehess egyedül, és mindenáron őrizni akarod a függetlenségedet és a szabadságodat. Ez egyrészt pozitív dolog, másrészt nem igazán az alapköve a boldog párkapcsolatoknak, főleg nem a családi életnek. Még, ha előbbire valamilyen szinten törekszel is, vízöntőként meglehetősen nagy esély van rá, hogy nem akarsz majd gyerekeket.

Szűz Kép forrása: unsplash

A szűz nem azért került fel a listára, amiért az ikrek és a vízöntő, rájuk ugyanis messze nem jellemző a szabadság iránti mánia, és a mérhetetlen kíváncsiság. Akkor mégis miért kaptak helyet a felsorolásunkban?

Leginkább távolságtartásuknak, hűvös érzékenységüknek köszönhetik a jelenlétüket. A szüzekről sokan – hibásan – úgy vélik, hogy „tipikus” nők és háziasszonyok, szóval kifejezetten feleségnek valóak, de ez egyáltalán nem igaz.

Egyszerűen jól alkalmazkodnak, szeretik, ha viszontszeretik őket, és kedvelik a bizalmas, lelki melegséget nyújtó partneri jelenlétet. Ám sokszor annyira feszélyezettek és távolságtartóak, hogy esélyük sincsen eljutni a komolyabb párkapcsolatig, nemhogy a szerelemig.

Ha mégis belevágnak, akkor nagyon nehezen oldódnak fel, valahogy képtelenek igazán közel engedni magukhoz valakit. Ráadásul analitikus, elemző személyiségek, akik az érzelmeket is valahogy racionális, kézzelfogható dologgá próbálják átalakítani, ami nyilván nem igazán lehetséges. Sokszor annyira macerásnak és bonyolultnak találják a párkapcsolatokat, hogy inkább visszakoznak, és kihasználják azokat az előnyöket, amiket a szingli élet nyújtani tud – többek között azt, hogy karrierjük könnyebben kiteljesedhet.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!