Innen tudhatod, hogy harmóniában élsz magaddal - tulajdonságok, amelyek a csakráid kiegyensúlyozott működésére utalnak

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Innen tudhatod, hogy harmóniában élsz magaddal - tulajdonságok, amelyek a csakráid kiegyensúlyozott működésére utalnak

A csakrák megfelelő működésére nem csak a fizikai betegségek hiányából lehet következtetni, hiszen egyes tulajdonságok megléte is utalhat arra, hogy harmóniában élsz önmagaddal. A csakrák túl- vagy alulműködése elősegíti bizonyos személyiségjegyek felerősödését, de akadnak olyan tulajdonságok, amik azt bizonyítják: minden rendben van.

Ha a korona csakra blokkolt állapotban van, akkor előtérbe kerülnek a félelmeink, aggályaink, feszélyezetté válunk és instabilitás jellemzi az életünket.

A túlműködés sem hoz pozitív élethelyzetet, ugyanis ekkor a korona csakrától mohóvá, falánkká és kapzsivá válunk, de jellemző lehet az agresszív, cinikus fellépés mások felé.

Ilyen, amikor harmóniában van: Amikor a korona csakra megfelelően működik, akkor türelmesek, megfelelő mértékben elővigyázatosak vagyunk, nem érzünk kétségeket magunkkal, környezetünkkel szemben sem, valamint élénkké és bizakodóvá válunk.

Blokkolt állapotban a harmadik szem csakra alacsony libidót okoz, illetve az intimitás igénye háttérbe szorul. Szívesebben elkülönülünk a többi embertől, szeparáltabban élünk és nem mondhatjuk magunkat kreatívnak.

Túlműködése esetén túlérzékennyé, érzelmessé válunk, könnyen manipulálunk, vagy esünk áldozatául manipulálásnak és túlságosan is előnyben részesítjük a hedonista élvezeteket.

Ilyen, amikor harmóniában van: Amikor a harmadik szem csakra harmonikusan működik, akkor nem okoz számunkra gondot a kreatív cselekvés, optimistán állunk az életünk elé, elkerülnek minket a dühkitörések, valamint a libidónk is ideális tartományban mozog.