Mi van a halál után? Ez vár a túlvilágon

Írta: ,

Egyes népcsoportok egész életükben készülnek a halálra, és inkább boldogsággal gondolnak rá... nem úgy, mint a mi kultúránk. Ezek a népek életüket is sokkal boldogabban élik, hiszen nem félnek a haláltól. A halálfélelem a világon szinte mindenhol sérülékennyé, manipulálhatóvá teszi az embert. Hiszen a banki adósság öröklődik; a halogatott, meg nem élt vágyak, örömök, az itt maradtak utáni aggodalom szinte lelki rokkanttá teszik az embert. Jól van ez így? Van remény, élet a halál után?

A halál pillanata

1/6 A halál pillanata

A muszlim vallás úgy vélekedik, hogy amikor az ember meghal, egy angyal jön érte, akinek látványa annak függvényében megnyugtató vagy rémisztő, hogy jó ember volt-e a haldokló vagy rossz. 

A keresztény vallásban utalások vannak arra, hogy a halál pillanatában angyal jön a lélekért. A keresztény vallásnál annyi a „könnyebbség”, hogy ott van az utolsó kenet és előtte a gyónás, mely arra hivatott, hogy lelki nyugalomban lépje át az ember lelke az élet és halál mezsgyéjét. 
Az, hogy egy ember megszabaduljon lelkét nyomasztó terheitől a halál előtt, csak annyit jelent: itt hagyni a lelki fájdalmat, abban a világban, amiben szerezte azt.
Harmóniában meghalni, de miért?

2/6 Harmóniában meghalni, de miért?

Vannak olyan feltételezések, miszerint a halál pillanatában – illetve az azt megelőző rövid időszakban – megélt lelki nyugalom vagy feldúltság rögzül az utolsó élettel töltött pillanatban. Ezt a „lelki” érzést viszi magával a lélek.

A túlvilágon pedig ettől a rossz érzéstől, „ rezgéstől” kell megtisztulnia, mely lelki szenvedésekkel jár – ezt nevezhetik talán purgatóriumnak.
Természetesen, ha valaki boldogan, egy „ magasabb fokú” rezgéssel hal meg, a túlvilágot mennyországnak érzékeli, ha lelki szenvedésben hal meg, akkor pedig pokolnak.
A halálfélelem

3/6 A halálfélelem

A legősibb félelem, szinte minden pszichológiai problémához köze van: vagy konkrétan, vagy arra visszavezethetően, vagy érintőlegesen. Ilyen például a pánikroham is. A halálfélelemtől megszabadulni ebben a kultúrában, amiben élünk, szinte lehetetlen. 

Minden embert előbb-utóbb „elkapja” egy kanyarra ez a rettenetes érzés. Érdekes, hogy nagy traumák után szokott olyan előfordulni – ritkán – , hogy az ember nem retteg, onnantól kezdve sokkal kevesebb dologtól fél, elmúlik a halálfélelem.
Ez egy igen felszabadult, végtelenül nyugalmas, boldog érzés. A pszichológusoknak törekedniük kellene arra, hogy ezt az érzést mindenki megtapasztalja – leginkább a lelki beteg emberek.
A kvantumfizika szerint Kép forrása: garry-blog.blogspot.com

4/6 A kvantumfizika szerint

Több tudós, több nívós egyetem azon az állásponton van, hogy bizonyítható: a halál után van élet – csak más minőségű. Ezt az elméletet vallja Stephen Hawking is, aki idén 72 éves, és nem mellesleg negyven(!) évvel élte túl megjósolt halálának időpontját, hiszen súlyos beteg. 

Többször utalt arra, hogy úgy véli a test halála nem a „szellem” halála. Úgy gondolja, hogy a jelenlegi dimenziónkon túl számos más dimenziók is léteznek, melyek megegyezhetnek az általunk túlvilágnak ismert helyről. 
Érdemes azon is elgondolkozni, hogyan maradhatott életben ennyi ideig. Úgy vélem, a lelke tartja életben a testét... ha pedig ez így van, akkor van „túlvilág”, másik dimenzió.
Egy érdekes elmélet Kép forrása: Wikipédia

5/6 Egy érdekes elmélet

Mások úgy gondolják, hogy az embernek azért kell meghalnia, mert hisz a halál fogalmában. Eszerint az elmélet szerint a halál csak illúzió

Ez némi egyezést mutat Ádám és Éva történetével, hiszen abban a percben lettek halandók, amikor megismerkedtek azzal a fogalommal, hogy halál. Tehát, amíg nem tudták, hogy mi az elmúlás, nem tudták, hogy van egy ilyen opció is. 

Boldogan éltek, hiszen az élet, a lét biztonsága volt a természetes számukra. Azóta viszont – úgy véljük – a halál az egyetlen biztos pont az ember életében.
Nyugalomban, egyensúlyban

6/6 Nyugalomban, egyensúlyban

Tény, hogy az, aki szeret élni, lelke nyugalomban, egyensúlyban van, vagy azok a betegek, akik valóban akarnak élni, életben is maradnak.
Nem csak azért, mert mindent megtesznek gyógyulásuk érdekében, hanem mert van bennük valami plusz, ami életben tartja őket: a lélek és annak ereje. Ilyen Hawking is.
Saját megfigyeléseim alapján, akinek élettel teli a szeme – úgy szoktam mondani, hogy van benne szikra – abban van elég életerő a léthez. A haldoklás pedig már akkor elkezdődik, amikor ez a szikra, az „élet szikrája” kihuny a tekintetből. 
Ez pedig évekig is elhúzódhat. Tehát nem mindegy, milyen gondolatok járnak a fejünkben.