Hogyan szeretnek a Halak? A Halak szerelmének fény- és árnyoldalai

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hogyan szeretnek a Halak? A Halak szerelmének fény- és árnyoldalai

Kép forrása: unsplash

A Halak a legérzelmesebb és leggyengédebb emberek közé tartoznak, akik ráadásul valódi ábrándozó, romantikus alkatok. E tulajdonságaik miatt egyszerre lehet megélni mellettük a szerelem legjavát, és persze az összes nehézségét is.

Ábrándozó jellemének köszönhetően a Halak mellett sokszor érezheted azt, hogy ez a férfi szinte nem is ebben a világban él: néha olyan, mintha el lenne varázsolva, és hiába beszélsz neki, olyan, mintha meg sem hallaná. Az csak hab a tortán, hogy sokszor nem a pontosság és megbízhatóság mintaképei, ezért – ha te éppen ennek az ellentettje vagy – nehezen viselheted az ő természetüket, hozzáállásukat.

Nem lesznek könnyen és sokszor szerelmesek

Annak ellenére, hogy milyen ábrándozó, romantikus alkatok – vagy talán éppen azért –, a Halak nem esnek egykönnyen szerelembe. Általában nem jellemző rájuk, hogy sok partnerük lenne, vagy azért, mert nem is engednek senkit közel magukhoz, vagy azért, mert nagyon gyorsan megtalálják maguk mellé a nagy Őt. Innentől kezdve pedig bezárulnak náluk az ajtók, talán nincs is más olyan jegy, aki ennyire a monogámiára lenne hangolva.

A szerelmes Halak szerencsére tényleg maga a megtestesült lovag: a tenyerén hordoz, bókol, lépten-nyomon kedveskedik, lesi a lehetőségeket, hogy kifejezze, mennyire szerelmes.

A jegy szülöttei ilyenkor az irányítást is gond nélkül átengedik a partnerüknek, egyáltalán nem foglalkoznak a „klasszikusnak” mondott férfi-női szerepekkel.

Hogyan szeretnek a Halak? A Halak szerelmének fény- és árnyoldalai

Az önbizalmuk nem igazán teljes

Nehezíti az ismerkedési fázist, és a későbbiekben a gondtalan párkapcsolati életet is, hogy a Halak jegyűek nem kifejezetten magabiztosak. Pont emiatt hajlamosak a féltékenységre is.

Bár nagyvonalúan tudnak viselkedni a szerelemben, ezt csak akkor engedik meg maguknak, ha folyamatosan pozitív visszajelzéseket kapnak, miközben a kiszemelt türelmesen kivárja a Halak komótos hódítását.

Egy ilyen jegyű férfit tehát nem lehet és nem is szabad lerohanni, nem ajánlatos nála kezdeményezni, legalábbis nem nyíltan. Ha mégis ilyen férfit szemeltél ki magadnak, sokat, de viszonylag szolidan kell flörtölnöd vele, a határozottság könnyen elriaszthatja.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!