Gyógyító kristályok? Így hatnak a testedre és a lelkedre

Írta: ,

Hallottál már a kristályok gyógyító erejéről? Csak szerezz be belőle néhányat, tedd zsebre vagy kösd a nyakadba ékszerként és hamar érezheted majd a jótékony hatásait. Melyik mire jó? Milyen betegségeket gyógyítanak? Milyen spirituális jelentőségük van? Cikkünkből ezt is megtudhatod!

Rózsakvarc Kép forrása: thespruce.com

1/6 Rózsakvarc

Ez a kellemes, rózsaszín árnyalatú kő különleges energiával rendelkezik és szívünk egészsége szempontjából is jótékony hatása van.

Erősíti a szívet, jót tesz továbbá a tüdőnek, a vesének és a keringési rendszernek. Ha épp babát terveztek a pároddal, érdemes segítségül hívni, ugyanis fokozza a termékenységet is.

Igazán kedves ajándék, ha ilyet ajándékozol egy számodra fontos személynek, ezzel kifejezed a szeretetedet és bátorítod arra az illetőt, hogy önmagát is szeresse.

Lazurit Kép forrása: flickr.com

2/6 Lazurit

Ez a különlegesen szép kő egyiptomi energiával rendelkezik.

Általában spirituális jelentőséget tulajdonítanak neki, feloldja a rejtélyeket, segít megoldani a dilemmákat, képessé tesz arra, hogy döntést hozzunk a nehéz helyzetekben és a szerelmi életünket is tisztábban láthatjuk általa.

Ami az egészségügyi hatását illeti, remek társa lehet a migrénnel küzdőknek, de akár a depresszió kezelésére is alkalmas.

Csökkenti a magas vérnyomást, tisztábbá teszi a vért, erősíti az immunrendszert, valamint jót tesz az idegrendszernek és a pajzsmirigynek.

3/6 Hematit

A hematit akkor siet a segítségünkre, ha kényelmetlenül érezzük magunkat a bőrünkben.

Csak tegyük a zsebünkbe vagy viseljük ékszerként és átsegíthet egy nehéz megpróbáltatáson, például egy vizsgán vagy bírósági tárgyaláson.

Erősíti az akaraterőt, javítja a koncentrálóképességet és akár akkor is segíthet, ha éppen szeretnénk leszokni valamilyen káros szenvedélyről, például a dohányzásról.

Számtalan egészségügyi problémára lehet gyógyír, sebgyógyító hatása van, emellett visszeresség, aranyér és hátfájás ellen is hatásos lehet.

4/6 Jade

A jade kő megtanít az elfogadásra és a toleranciára. Segít megőriznünk a nyugalmunkat és a higgadt gondolkodást. A béke jelképe, képes megszüntetni a káoszt.

Segítségével leküzdhetőek a félelmeink és az előítéleteink.

Támogatja továbbá önmagunk elfogadását, szeretetét, javít az önbecsülésünkön, megszünteti a másokkal és saját magunkkal szembeni kritikát.

Ami az egészségügyi hatásait illeti, elsősorban a vesének és az idegeknek tesz jót.

Türkiz Kép forrása: images.fineartamerica.com

5/6 Türkiz

A türkizt egyfajta tanácsadónak tekintik spirituális szempontból, ugyanis a nehéz helyzetekben képes utat mutatni.

Ha emellé meditálsz is, biztosan megtalálod a lelki nyugalmadat. Ez a kő megtanít elengedni a múltat, elfogadni a jelent és koncentrálni a jövőre.

Biztosít arról, hogy a jövőnk a mi kezünkben van, a mi döntéseinken múlik. Ha nem vagyunk elégedettek az eddig életünkkel, segít változtatni.

Képes enyhíteni a görcsöket, jót tesz a gyomornak, hasznos megoldás lehet a reuma ellen és jótékony a szemnek.

Citrin Kép forrása: energymuse.com

6/6 Citrin

Kellemes, sárga színű kő a citrin, aminek szintén számos pozitív hatása van. Tele van energiával és segít abban, hogy ne térj le az általad kijelölt útról és könnyebben elérd, tisztábban lásd a célodat.

Ha a zsebedben vagy ékszerként hordod, a kedved is jobb lesz tőle, előidézi a bőséget és vonzerőt kölcsönöz számodra.

Meghozza a szerencsét és segítségével végre hozzájuthatsz ahhoz, amire már nagyon régóta vágysz. Remek ellenszere a depressziónak, növeli az önbizalmat.