Gyógyító kristályok? Így hatnak a testedre és a lelkedre

Balatoni Dóra
Írta: ,

Hallottál már a kristályok gyógyító erejéről? Csak szerezz be belőle néhányat, tedd zsebre vagy kösd a nyakadba ékszerként és hamar érezheted majd a jótékony hatásait. Melyik mire jó? Milyen betegségeket gyógyítanak? Milyen spirituális jelentőségük van? Cikkünkből ezt is megtudhatod!

Rózsakvarc Kép forrása: thespruce.com

Ez a kellemes, rózsaszín árnyalatú kő különleges energiával rendelkezik és szívünk egészsége szempontjából is jótékony hatása van.

Erősíti a szívet, jót tesz továbbá a tüdőnek, a vesének és a keringési rendszernek. Ha épp babát terveztek a pároddal, érdemes segítségül hívni, ugyanis fokozza a termékenységet is.

Igazán kedves ajándék, ha ilyet ajándékozol egy számodra fontos személynek, ezzel kifejezed a szeretetedet és bátorítod arra az illetőt, hogy önmagát is szeresse.

Lazurit Kép forrása: flickr.com

Ez a különlegesen szép kő egyiptomi energiával rendelkezik.

Általában spirituális jelentőséget tulajdonítanak neki, feloldja a rejtélyeket, segít megoldani a dilemmákat, képessé tesz arra, hogy döntést hozzunk a nehéz helyzetekben és a szerelmi életünket is tisztábban láthatjuk általa.

Ami az egészségügyi hatását illeti, remek társa lehet a migrénnel küzdőknek, de akár a depresszió kezelésére is alkalmas.

Csökkenti a magas vérnyomást, tisztábbá teszi a vért, erősíti az immunrendszert, valamint jót tesz az idegrendszernek és a pajzsmirigynek.