5+1 gyógyító kristály és kő – Ezekre a problémákra alkalmazhatod

Bodnár Alexa
Írta: , Frissítve:
5+1 gyógyító kristály és kő – Ezekre a problémákra alkalmazhatod

Kép forrása: themerrymakersisters.com

A csodaszép, színes kristályokból páratlan ékszerek készülnek, és a legtöbbünknek megvan a kedvence is közülük, akár a színe alapján, akár amiatt, hogy mely kő tartozik a csillagjegyünkhöz. A szépségükön túl ezek a kövek azért is fontosak, mert gyógyító tulajdonságokat is társítanak hozzájuk. Összegyűjtöttünk 6 olyan követ, amelyet érdemes lehet használnod!

Lazúrkő Kép forrása: instagram.com

Lapis lazuli néven is ismert ez az ásvány, amely csodaszép kék színéről ismerhető fel, amelybe gyakran keverednek aranyos minták.

Spirituális értelemben a lazúrkőről úgy tartják, hogy segít megnyitni a harmadik szem csakrát, és erősíti az intuíciót. A látást és a hallást is javítja, a torkot érintő fizikai problémákat is gyógyítja és segíti az igazmondást.

A különböző mirigyeket érintő problémák, magas vérnyomás, láz és gyomorproblémák gyógyítója is. A hegyikristályhoz hasonlóan méregtelenít és segíti a sejtregenerálódást is.

Ametiszt Kép forrása: etsy.com

Az egyik legismertebb féldrágakő a lila ametiszt, amelyet gyakran használtak még királyi ékszerek, akár koronák díszítésére is. Leginkább az intelligenciára van jó hatással, élénkíti a gondolkodást, frissíti a szellemet, javítja a memóriát.

Nyugtató hatású, amelyet stressz esetén is kihasználhatunk, és akkor is, ha alvásproblémákkal küzdünk.

Tisztítja a vérünket, asztmás problémák és a torok gyulladásos betegségei esetén is hatásos, erősen méregtelenít és a migrénes fejfájás kezelésében is segíthet.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!