Kos, Oroszlán vagy Nyilas a gyermeked? Így fejlesztheted, ha tűzjegyű

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Kos, Oroszlán vagy Nyilas a gyermeked? Így fejlesztheted, ha tűzjegyű

Kép forrása: unsplash

A tűz jegyű gyermekek született vezetők: nagyon aktívak, mozgalmas az életük és egyáltalán nem mondhatjuk őket türelmesnek. Sokszor a legnehezebben kezelhető csemeték kerülnek ki a soraikból, hiszen olyan céltudatosak és makacsak, hogy a szülőknek alaposan feladják a leckét. Persze, ezek a tulajdonságok felnőttkorban gyakran kamatoznak majd, de ez aktuálisan bizonyára sovány vigasz számodra. De lássuk, milyenek a tűzjegyű gyermekek valójában!

Dúskálnak az önbizalomban Kép forrása: unsplash

A tűzjegyű gyermekek legnagyobb erénye, hogy irigylésre méltó önbizalommal rendelkeznek. Ez felnőttkorban kifejezetten vonzó és kívánatos tulajdonság, de gyermekként egyet jelent azzal, hogy a szülőknek egyáltalán nincs könnyű dolguk a nevelés során.

Bármennyire is nehéz, törekedni kell arra, hogy egészséges keretek között, de az önbizalmuk ne csorbuljon, hiszen az diszharmóniát idézhet elő a későbbiek során.

Ezek a gyermekek őszinték, határozottak, és mindenkinek bizalmat szavaznak. Sokkal nyitottabbak, mint amilyenek a földjegyű gyermekek, ezért könnyebben is szereznek lelki sérüléseket. Ha ezzel párhuzamosan a szülők folyton visszafogják őket, csonkítják az önbizalmukat, akkor teljesen magától értetődő, hogy a csemeték nem néznek majd túl fényes jövőkép elé.

Vezetői képességeik már egészen kis korban megmutatkoznak: nem csak szüleiket, testvéreiket próbálják irányítani, természetesen a barátaikat is. Ők azok, akik főnökösködnek az óvodában, megmondják a babaklubban, mivel játszhatnak a többiek, és közlik a mamával, hova állhat a homokozóban.

Mindig versenyezni akarnak – és persze nyerni Kép forrása: unsplash

Nagyon nehezen tűrik, ha valamiben alulmaradnak, akár fizikálisan, akár mentálisan, állandóan nyerni akarnak. Nem túl egyszerű lekötni a figyelmüket, nem csupán kiemelkedő mozgásigényük miatt, hanem azért is, mert egyszerre kell hatni a szívükre, és az értelmükre.

Őszinték, nagyszájúak, nem fogják vissza magukat, főleg nem mások kedvéért.

Ugyanakkor végtelenül nagylelkűek, törődőek és kedvesek is tudnak lenni, nagyon bíznak szeretteikben, szívesen ismerkednek, bár általában jobban érzik magukat azokkal a barátokkal, akik egy kicsit alacsonyabb energiaszinttel rendelkeznek.

Már csak azért is, mert ezek a társak szívesen csodálják őket és engednek nekik a kérdéses dolgokban, ami kiemelkedően fontos a tűzjegyűek számára. Ők nem csak a cselekvés szintjén versenyeznek, hanem szóban is, ezért éppolyan fontos számukra, hogy a többiek bólogassanak az állításaikra, mint hogy ők kapják a legjobb játékokat az óvodában.