Rák, Skorpió vagy Halak a gyermeked? Eképpen fejlesztheted, ha vízjegyű

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A vízjegyű gyermekek alapvetően nagyon érzelmesek sőt, mondhatjuk, hogy valójában mindent érzelmi oldalról közelítenek meg. A megérzéseik kiemelkedőek, ám mindezek következtében sokszor kiszámíthatatlanok és nehezen kezelhetőek – nem csak gyermekként, hanem felnőttként is.

A rákok tényleg túlérzékenyen reagálnak mindenre, sokszor felnőttként is, nemhogy gyerekként. Hajlamosak arra, hogy egyfajta áldozatként kezeljék magukat, és a történteket alaposan kiszínezzék, pláne, ha el is kell mesélniük. Sokszor összemossák a valóságot a képzeletükkel, néha szinte fizikálisan érzékelik mások érzelmeit – amiket persze át is vesznek. Kiválóan ráhangolódnak a környezetükben tartózkodókra, aminek köszönhetően nagyon jó kis barátok lesznek, cserébe viszont még ingatabbá válik az egyébként sem túl stabil érzelmi világuk.

Mivel ilyen élénk a fantáziájuk, érdemes lehetőséget adni számukra, hogy kibontakozhassanak a művészetekben, pl. festhessenek, rajzoljanak, alkothassanak. Emellett szülőként fontos, hogy bár nem szabad nyilvánosan megkérdőjelezned a gyermeked igazát, azért feltétlenül érdeklődj a történtekről a pedagógusnál, mert a rákok – ugyan messze nem rosszindulatból, de – sokszor füllentenek.

A rák gyerekeknek különösen fontos lesz majd felnőttkorban a szülői szerep, ezért nagyon lényeges, hogy kiemelkedően jó kapcsolatot ápolj vele, és próbálj a legjobbra törekedni a férjeddel is, hiszen ezzel fog azonosulni, a későbbiek során ti lesztek számára az evidens minta.

Fontos, hogy éreztesd vele a szeretetedet, pátyolgasd, gondoskodj róla! Ugyanakkor figyelmeztesd, hogy neki nem kell mindig, és főleg nem mindenkivel így viselkednie. Legyen kedves, de vegye figyelembe, hogy az ő energiái, lehetőségei is végesek.

Skorpió Kép forrása: golyak/depositphotos.com

A skorpiók a végletek emberei, felnőttként és gyermekként egyaránt. Iszonyatos hangulatingadozásokra képesek, és csak két lehetőséget ismernek: szenvedélyesen szeretnek, vagy ugyanilyen szenvedélyesen gyűlölnek.

Nem igazán ismerik az arany középutat, cserébe maximalisták, és mindig mindent meg akarnak tapasztalni. Mivel az érzelmeket kirázzák a kisujjukból, képesek arra, hogy a legtöbbet megtegyék a társaikért, de azt is tudják, hogyan lehet a legnagyobbat ártani nekik.

Szülőként nagyon fontos inkább a pozitív irányba terelgetned a kis skorpiót, mégpedig úgy, hogy érdeklődő személyiségét nem szorítod háttérbe, és mindig megpróbálod felgöngyölíteni azokat az érzelmi szálakat, amik az adott szituációhoz vezettek. Nem igazán képes arra, hogy elfelejtse az őt ért sérelmeket, a megbocsátásra való képességét szintén hasznos fejleszteni.

Ő tipikusan olyan gyermek, aki kiemelkedőt tud nyújtani minden szinten, feltéve, hogy központi szerephez jut, a szülei büszkék rá, a társai pedig követik. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor zárkózott, magányos lehet, esetleg féltékeny másokra, és ez bizony különféle magatartásbeli problémákhoz vezethet.

Nem kifejezetten nyitott gyermek, mert bár annak tűnhet elsőre, valójában bizalmatlan másokkal szemben, és folyton fürkészi az érzelmeket, mert mindig a dolgok hátterébe akar látni. Fantasztikus dolgokra képes felnőtt válhat belőle, de ehhez erős és becsületes, jóra törekvő szülők, ideális példa kell.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?