Föld jegyű vagy? Akikkel a leginkább kompatibilis vagy a szerelmben

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az asztrológia szerint négy fő elem létezik, négy csoportba tudjuk besorolni az embereket a horoszkópjuk alapján. A tűz eleműek közé tartoznak a Nyilasok, az Oroszlánok és a Kosok, a levegő eleműek közé az Ikrek, a Mérlegek és a Vízöntők. A víz eleműeket a Rákok, Skorpiók és Halak erősítik, míg a Föld eleműek a Bikák, Bakok és a Szűz jegyűek. Mindegyik elemre más és más alaptulajdonságok jellemzőek, amiknek köszönhetően nagyon jól kiegészítenek más elemeket – vagy éppen olyan erős ellentétek feszülnek köztük, hogy nem jutnak velük dűlőre. Hozzád ki illik igazán, ha föld jegyű vagy?

Jó párost alkothat együtt két olyan ember, aki ellentétes elemből került ki, főleg, ha a tűzről és a földről beszélünk. A föld jegyűek nagyon stabilak, kitartóak és törekednek a biztonságra anyagi és érzelmi szinten, márpedig ez nagyon vonzó a szenvedélyes és sokszor túlságosan is aktív tűzjegyűek számára.

Biztos lábakon állhat az a kapcsolat, ami ilyen elemekre épít, és általában az egymáshoz csiszolódás sem okoz gondokat. Inkább hosszútávon adódhatnak problémák, a földjegyűek túlságosan pesszimisták, unalmasak lehetnek egy idő után a lángoló tűznek.

Érdekes lehet ez a párosítás, mert bár az elemek szerint akár működhetne is a dolog, valójában a nehézkes föld elem nem igazán tud mit kezdeni a könnyed levegővel. Utóbbiak mindenbe belekapnak, szertelenek, érdeklődőek, ember centrikusak, míg a föld eleműek stabilitásra, nyugalomra, biztonságra vágynak.

Ezt sajnos nem kaphatják meg azoktól, akiknek lételemük a mozgalmasság. Ugyanakkor megvan a ragaszkodás – egy ideig – a párkapcsolatban, mert a levegő eleműek szeretnek visszatérni a föld jegyűek nyújtotta biztonságba.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz