Ezzel az 5 csillagjegyű emberrel a legnehezebb együtt karácsonyozni

Kovács Andrea
Írta: ,
Ezzel az 5 csillagjegyű emberrel a legnehezebb együtt karácsonyozni

Kép forrása: happilyeverallen.co

A karácsonynak a békéről, a nyugalomról és a szeretetről kellene szólnia – ezt az alábbi csillagjegyek is hallották, de valamiért nem igazán tudnak azonosulni az alapelvekkel. Vagy azért, mert munkamániásak, hiperérzékenyek, vagy, mert egyszerűen képtelenek néhány napot egy helyben eltölteni.

Kos Kép forrása: pinkpeonies.com

A kosok – a bakok hasonlóan – maximalisták, és ez felnőttként főleg munkamániájukban nyilvánul meg. Az ünnepek során is képtelenek visszavenni a tempóból, ugyanúgy gürcölnek, mint az év többi részében.

Sőt, mivel képtelenek elfogadni, hogy valami nem működik 100%-osan, otthon is mindent megtesznek a tökéletes karácsonyi körülményekért.

Ennek eredménye, hogy mire valóban eljönnek az ünnepek, hullafáradtan esnek össze, de minimum komoly hangulatingadozás lesz úrrá rájuk.

Bár a legjobbat akarják, pont azt teszik tönkre, ami a legfontosabb lenne: a karácsonyi nyugalmat és hangulatot. Aligha telhet el úgy ünnep, hogy egy kos ne vesszen össze valakivel, vagy kényelmesen hátradőljön és elfogadja: akkor is eljön a karácsony, ha semmit sem tesz ennek érdekében.

Ikrek Kép forrása: galmeetsglam.com

Az ikrekkel már nem azért nehéz karácsonyozni, mert konzervatív lenne, vagy éppen munkamániás. Pont az ellenkezője igaz rá!

Akkor mégis mi lehet a gond vele? Leginkább örökmozgó és nyughatatlan személyisége az, ami rányomja a bélyegét az ünnepekre.

Egyszerűen lehetetlen vele normálisan vendégségbe menni, vagy csak otthon üldögélni és élvezni a nyugalmat, mert ő két óra elteltével is azt érzi, hogy a világ elhaladt mellette, és ő mindenről lemaradt.

A másik végletet képviseli a maximalistákkal szemben: magasról tesz az ajándékozásra, az ünnepi menüre, a dekorációra.

Előbb rendel, mint hogy főzne, és lelkiismeret furdalás nélkül vesz az utolsó pillanatban (vészmegoldásként) ajándékot. Hanyagsága, nemtörődömsége bánhat másokat, és idegesítő tud lenni, hogy kifogyhatatlan az energiakészlete, és nem lehet mellette nyugodtan pihenni, feltöltődni.

 

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?