Ezt árulja el gyermekedről a csillagjegye – Így értheted meg jobban

Írta: ,

Gyermeked szeret a kortársaival lenni vagy inkább csendben egyedül játszadozik, olvas? Személyiségét a nevelésen túl a csillagjegye is meghatározza. Ha kíváncsi vagy, mi jellemzi a gyermekedet és hogyan érthetnéd meg jobban, mit miért csinál, olvasd el cikkünket!

1/12 Vízöntő

Ha a Vízöntő jegyében született gyermeked, akkor igazán különleges és bölcs személyiséggel rendelkezik. Bár jól ismered, gyakran még neked is meglepetéseket okoz tréfáival, kommentárjaival.

Általában imádnivalóan viselkedik, mégis előfordul, hogy lefáraszt és kimerít. Ne érezz lelkiismeret-furdalást, ha néha azt érzed, jó lenne egy kis nyugalom.

Légy vele türelmes, mindig hallgasd végig, logikusan és némi humorral magyarázd el neki az élet nagy dolgait. Soha ne becsüld alá a mesék hatását, a Vízöntő gyermekek imádják, ha mesélsz nekik és sokat tanulnak a történetekből.

Halak Kép forrása: tracimichele.com

2/12 Halak

Amennyiben a Halak csillagjegyében látta meg a napvilágot a kicsid, akkor már biztosan rájöttél, mennyire kedves a személyisége, mennyire kreatív és milyen könnyen szerez barátokat magának.

Igazán gazdag képzelőerővel és fantáziával vannak megáldva, érzékenyen reagálnak a legapróbb hangokra, képekre.

Hagyd, hadd hódoljon a szenvedélyeinek, lehet, hogy idővel kinövi majd, de ha szeretne valamit kipróbálni, engedd meg neki, ki tudja, lehet, hogy valóban tehetsége van hozzá.

Arra azonban ügyelj, hogy ne nagyon adj a kezükbe okostelefonokat és egyéb modern kütyüket, mert ez kiölheti kreativitásukat.

Kos Kép forrása: glitzz.ca

3/12 Kos

A Kos gyermekek nem épp a nyugalmukról ismertek, így szüleiknek minden energiájukra szükségük van, hogy megőrizzék türelmüket gyermeknevelés közben.

Természetesen ez nem jelent rosszat, csupán azt, hogy az ekkor születettek erős akarattal, félelmetes gyorsasággal vannak megáldva, ember legyen a talpán, aki követni tudja őket.

Szeretnek a játszótéren időt tölteni és szívesen ismerkednek más kicsikkel. Ahogyan a felnőtt Kosok, úgy a kisebbek is igen akaratosak és lobbanékonyak, így neked is erőteljesebbnek kell mutatkoznod, ha meg akarod őt nevelni.

Olyan ő, mint egy folyton mozgó pingpong-labda, nehéz őt mindig a felügyeleted alatt tartani.

Bika Kép forrása: cozyclicks.com

4/12 Bika

A Bika gyermek egyszerűen imádnivaló, folyton bújik oda a szüleihez és ha nem is teszi, te bújsz hozzá, hiszen annyira cuki és szeretnivaló. Már gyermekként fontos számára a család, nagyon kötődik édesapjához és édesanyjához.

Szerencsére a Bika babák hamar feltalálják magukat, jól elvannak a játékaikkal és napközben is szívesen szundítanak. Bár alapvetően békések, ha dühbe gurulnak, előfordul, hogy rosszalkodnak és elkezdenek rugdosódni, verekedni a játszótársakkal.

Ilyenkor légy vele kedves és magyarázd el neki, hogy nem szép dolog ezt tennie.

Ikrek Kép forrása: fkids.ru

5/12 Ikrek

Az Ikrek gyermekben, ahogyan a felnőttben is, benne van a kíváncsiság. Kedvenc szava természetesen a miért.

  • „Miért fested ki az arcodat?”
  • „Miért kell megennem a brokkolit?”
  • „Miért vannak ujjai a kutyáknak?”

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekhez kell hozzászoknod, ha a babád ebben a csillagjegyben látta meg a napvilágot. Igazi kis detektív, folyton kutat és érdeklődik. Imádja az újdonságokat, mindent szívesen kipróbál.

Szereti, ha mesét olvasol neki, néha kéri, hogy ne is egyet, hanem legalább kettőt olvass fel neki. Gyorsan tanul és szívesen utánoz, ezért vigyázz, nehogy egy csúnya szó elhagyja a szádat, mert azonnal megjegyzi és visszamondja.

Rák Kép forrása: theodysseyonline.com

6/12 Rák

Ha a Rák csillagjegyben született a babád, akkor már gyermekként is megmutatkozik segítőkészsége. Mindig ott van, ahol te is vagy, ha épp a konyhában sütögetsz, azonnal rohan oda hozzád, hogy segédkezzen.

Ha pedig kistestvére születik, akkor is ugyanígy viselkedik, babusgatja a kicsit és még a pelenkázásban is szívesen részt vesz.

Nagyon ragaszkodnak édesanyjukhoz, ez részben jó, részben viszont rossz, ugyanis nehezen szokják meg az iskolát, óvodát, az első időszakban biztosan sokat sírdogálnak.

Egyedül sem szívesen alszanak, az óvodai alvásokat pedig sokszor átvirrasztják.

Oroszlán Kép forrása: photographypla.net

7/12 Oroszlán

Az Oroszlán az egyik leglazább, legboldogabb és legelbűvölőbb az összes csillagjegy közül és igaz ez a gyermekekre is. Nem könnyű kordában tartani, akaratos és folyton a saját feje után megy.

Előfordul, hogy néha hisztizik, igyekszik alakítását minél drámaiabbá tenni. A hangos szó és a fenyegetőzés nem segít, a legjobb, amit tehetsz, ha megdicséred azokért a tetteiért, amiért megérdemli.

Ezt értékelni fogja és talán kevésbé fog rosszalkodni, ha azt látja, a jó dolgokért megdicsérik. Próbáld meg aktivitásra bírni, kiránduljatok sokat, így estére alaposan elfárad és jól kialussza magát.

8/12 Szűz

A Szűz csillagjegyűek folyton tele vannak tervekkel, szinte tűpontos napirendjük van. Így van ez a gyermekekkel is.

Örömmel elvégzik a dolgukat, ha kell, megtisztítják és elpakolják a játékaikat, megágyaznak és ugyanabban az időben étkeznek.

Jó gyerekek alapvetően, ugyanakkor nem túl rugalmasak, nem szeretnek változtatni azon, amit a kis fejecskéjükben kitaláltak és megálmodtak.

Próbáld meg megtanítani neki, hogy néha muszáj kompromisszumot kötni és legyen picit rugalmasabb, mert így felnőttként is könnyebb lesz az élet számára.

Mérleg Kép forrása: weza777.tumblr.com

9/12 Mérleg

Vannak olyan gyermekek, akik mindentől és mindenkitől félnek, de szerencsére a Mérlegek nem ilyenek!

Pont ellenkezőleg: nagyon közvetlenek, szeretnek ismerkedni, barátságosak, cukik és többnyire boldogok.

Ami negatívum, hogy talán kissé naivak, ezért feltétlenül le kell ülnöd beszélgetni velük, hogy megtanítsd, nem bízhatnak meg mindenkiben, mert sajnos vannak rossz emberek.

Nehezen tűrik az igazságtalanságot és igénylik a hosszú beszélgetéseket, amikor mindent elmagyarázol nekik logikusan.

10/12 Skorpió

Ahogyan a felnőttekre, úgy a gyermek Skorpiókra is igaz, hogy szeretnek egyedül lenni. Nem bánják, ha egy sarokban ülve órákig kell csendben játszaniuk, sőt leginkább így tudják magukat lefoglalni.

Ha van is társaságuk, akkor többnyire egy-egy baráttal szeretnek lenni és nem kedvelik a nagyobb társaságokat, utóbbiban ugyanis rendre csendesek maradnak.

Okosak és igen tehetségesek a művészeti ágakban. Néha talán kissé önzőek tudnak lenni, ami az övék, nem szívesen adják oda másoknak.

Magyarázd el nekik, hogy néha illik kölcsönadni kedvenc játékukat az unokatestvéreknek, de hamarosan vissza fogja kapni.

Nyilas Kép forrása: midnightpoem.tumblr.com

11/12 Nyilas

A Nyilas gyermek állandóan tele van energiával, imádja a felfedezéseket. Szeret a szekrényben kutakodni és szaladgálni oda is, ahova egyébként nem lenne szabad.

Ha egy percre félrenézel, lehet, hogy elveszted őt szem elől, ezért érdemes résen lenned, nehogy valami baja essen a kis felfedezőnek.

Szeretnek barátkozni és a barátaikkal órák hosszat játszani. Fontos számukra a szabadság, nem szeretik, ha megmondod nekik, mit csináljanak és nehezen fogadják el a nemleges választ.

12/12 Bak

Ha a Bak csillagjegyben született a gyermeked, akkor legyen ősz vagy tél, legjobban a szabadban érzi magát.

Vágynak a figyelemre és az elismerésre, ügyességüket pedig szeretik megmutatni édesanyjuknak: „anya, nézd mit csináltam” – ez az egyik kedvenc mondatuk.

Ha megdicséred őket, akkor igazán boldogok és büszkék lesznek. Tele vannak ambícióval, szívesen olvasnak és énekelnek. Nagyra becsülik a szüleiket, mindig példaképként tekintenek rájuk és szeretnének olyanok lenni, mint ők.