Ezeknek az ezoterikus jellemzéseknek hihetünk

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:

A horoszkópokról sokan vélekednek szkeptikusan, az aszcendensek megismeréséig pedig a többség el sem jut. Pedig e két, állatövi jegyekre építő jellemzés sok érdekességet tartogathat azok számára, akik időt és energiát áldoznak feltérképezésükre.

Önmagukban nem elegendőek Kép forrása: heaven-ly-mind.tumblr.com

Ahogy a világban általában, úgy az ezotériában is minden mindennel összefügg. Emiatt nem szabad önmagukban vizsgálni a horoszkópokat, vagy éppen az aszcendenseket sem.

Lehet, hogy oroszlán csillagjegyben születtél, ám a horoszkópod jellemzését olvasva sokszor érezheted úgy, hogy rengeteg tulajdonság nem illik rád igazán.

Ennek nem csak egyéni személyiséged az oka, hanem az is, hogy az aszcendensed valószínűleg egy sokkal inkább visszafogottabb jegy, mint az oroszlán általában.

Mivel sok egyéb mellett az aszcendensed és a horoszkópod is hat egymásra, nyilván egyik jellemzés sem lesz maradéktalanul igaz rád.

Emellett fontos megjegyezni, hogy a szimbólumok által közvetített üzenetek csupán mutatók, és nem pedig kiváltói bizonyos eseményeknek, vagy személyiségjegyeknek. Tehát attól, hogy az oroszlánok többnyire büszkék és hiúak, nem feltétlenül igaz, hogy neked is ezek lesznek a meghatározó ismertetőjegyeid.

 

Az aszcendenst ugyancsak az állatövi jegyeknek megfelelően osztották fel, tehát éppúgy a 12 ismert figura áll itt is a középpontban. Akkor mi a különbség?

Egy napon belül mind a 12 jegy végighalad a keleti horizonton, attól függően, hol vagyunk a Földünkön, és mennyi az idő. Ennek megfelelően lehet megállapítani az aszcendensünket is: tudnunk kell, melyik városban, és percre pontosan mikor születtünk.

Amelyik állatövi jegy ebben a pillanatban tündökölt a keleti horizonton, az lesz az aszcendensünk.

Érdekesség, hogy a jegyek nem egyenlő ideig vannak jelen, ahogy azt a horoszkópok esetében megszokhattuk, bizonyos képek (pl. a halak) az északi féltekén gyorsabban, míg más jegyek lassabban haladnak.

Emiatt a Föld egy-egy részén eltérő gyakorisággal tűnnek fel a különböző aszcendensű emberek, míg a hagyományos horoszkópok tekintetében nagyjából egyformák az arányok.