Ez az 5 csillagjegy a legrosszabb főnök

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem csak magánéletünkre, párkapcsolatunkra, vagy éppen személyiségünkre hat a horoszkópunk. Csillagjegyünk azt is befolyásolja, hogyan viselkedünk beosztottként, vagy főnökként. Neked vajon milyen poszt való? Ha az alábbiakban magadra ismersz, akkor nem leszel vezetőként igazán közkedvelt…

Amennyire kiváló munkaerő a kos, annyira problémás főnök. Ennek több oka is van: egyrészt egyáltalán nem ezt gondolja magáról, rendszeresen másokban, a beosztottjaiban keresi a hibát. Nem állítjuk, hogy sosincs igaza, amikor így vélekedik, de gyakran téved.

Másodszor pedig legnagyobb hibája az, hogy úgy véli, a saját tempóját minden átlagembernek bírnia kellene.

Erről szó sincs… A kos végtelenül maximalista, fáradhatatlan, de nem mindig tudja megfelelően motiválni az alkalmazottait annak érdekében, hogy ők is hasonlóképpen álljanak a feladatok elvégzése elé.

Emellett gyakran hibája, hogy csak rövidtávon igazán hatékony, a hosszú távú célokba sokszor belefárad. Ilyenkor pedig ahelyett, hogy magába szállna, általában a beosztottjaira hárítja a felelősséget.

Oroszlán Kép forrása: 101topideas.com

Az oroszlánok – a kosokhoz hasonlóan – valódi hajcsárok tudnak lenni. Hátráltatja valódi (és egyébként nagyon jó) vezetői képességeiket, hogy túlságosan büszkék, és gyakran a külsőségekre többet adnak, mint a kézzel fogható eredményekre.

Képesek személyiségük legrosszabb oldalát elővenni, ha azzal tekintélyt és elismerést vívnak ki maguknak.

Könnyen elérik, hogy az alkalmazottjaik féljenek tőlük, ami hosszútávon nyilván nem kifejezetten jövedelmező a cég szempontjából. Szinte sosem ismerik el, ha valamit elrontottak, igazán könnyen rákenik másokra, ha saját hibájukból balul sültek el a dolgok.

Ehhez társul az is, hogy gyakran hirtelen haragúak, hajlamosak nyilvánosan jelenetet rendezni, de bocsánatot nem igazán kérnek – ha mégis, azt már szigorúan négyszemközt teszik.