Ez az 5 csillagjegy a legjobb társ számodra, ha a szeretetnyelved az „elismerő szavak”

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az öt szeretetnyelv fogalmát Gary Chapman amerikai író, párkapcsolati szakértő és házassági tanácsadó alkotta meg a kilencvenes évek elején. Elmélete szerint mindannyiunknak van egy elsődleges és egy másodlagos szeretetnyelve is, amik mélyebben hatnak ránk a többinél. De Gary szerint nem csak az a lényeges, hogy ismerjük saját szeretetnyelvünket, hanem az is, hogy tisztában legyünk a partnerünk igényeivel – csak így tudjuk őt igazán boldoggá tenni. Ennek kiderítése szerencsére nem nehéz: azt kell figyelned, a szerelmed hogyan fejezi ki mások irányába a szeretetét. Úgy gondolod, a te szeretetnyelved az „elismerő szavak”? Akkor lássuk, kik lennének a legideálisabb partnerek számodra zodiákusuk alapján!

Az Ikrek a szavak embere: ennek a zodiákusnak lételeme sőt, egyenesen mestersége a kommunikáció. A jegy szülöttei imádnak felfedezni, utazni, másokkal megismerkedni és sohasem fukarkodnak a szavakkal.

Párkapcsolatban is meglehetősen cserfesek, igazából akkor szabadulnak fel, amikor ennyire otthonos közegben érzik magukat.

Nem félnek beszélni a gondolataikról, érzelmeikről, bár az elköteleződés sokszor nehezükre esik – pont azért, mert annyira érdeklődőek. Ugyanakkor az Ikrek mellett nem kell attól tartanod, hogy nem részesülsz kedves, elismerő szavakban.

Az Oroszlánok már csak magabiztosságuk miatt sem félnek beszélni az érzelmeikről, bár arra mindig nagyon vigyáznak, hogy a büszkeségük és egójuk ezek során ne sérüljön.

Mivel saját maguknak is jól esnek az elismerő szavak, a dicséretek, nagyon szívesen osztogatják is azokat.

Az alap-kitétel számukra eleve az, hogy büszkék akarnak lenni a kedvesükre, ezért csak olyan partnert választanak maguk mellé, aki erre érdemes.

Innentől kezdve viszont nem félnek kifejezni, sűrűn elmondani, micsoda mázlistának érzik magukat.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba