Ételek, amik célzottan segítik gyógyítani a csakráidat

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az ókorban a távol-keleti orvostudomány térképezte fel testünk csakráit. Úgy vélték, hogy testünkben hét energiaközpont található – ezek a gerinc mentén helyezkednek el, és bár alapvetően testi tüneteket produkál a „meghibásodásuk”, valójában szoros kapcsolatban állnak a bennünk zajló lelki folyamatokkal. A csakrákra egyfajta összefüggő láncként érdemes tekinteni: mindegyik csakra szoros kapcsolatban áll a mellette levő csakrával, de a többitől sem lehet elszakítani a működését. Ha bármelyik csakra hibásan működik, akkor a teljes egyensúly felborul, és ez betegségeket okozhat.

A lelki élet kiegyensúlyozott működése alapvető a csakrák harmóniáját tekintve, azonban a testedről való gondoskodás is legalább ilyen lényeges. Az alábbi ételek célzottan járulnak hozzá ahhoz, hogy gyógyítani tudd a csakráidat!

Hol található? A korona csakra a fejtetőn helyezkedik el.

Mi a feladata? Elsődleges feladata, hogy felelősséget vállaljunk önmagunkért, cselekedeteinkért, tudatosan éljünk, döntsünk. A korona csakra a többi csakrához képest sokkal inkább lelki, semmint testi funkciókhoz kapcsolódik, de hibás működése esetén felléphet epilepszia, depresszió, skizofrénia is.

Mivel gyógyíthatod? A korona csakra színe a fehér, így gyógyhatásúak rá a fehér növények: a fehérrépa, sörretek, a zeller, a torma, a karfiol, a kókusz és a hagyma is.

Hol található? A homlok csakra néven is ismert harmadik szem csakra a két szemöldökünk között helyezkedik el.

Mi a feladata? Elsődleges feladata a koncentráció, a tudat irányítása.

A testieket tekintve, a harmadik szem csakra problémáira utal a gyakori fejfájás és a szembetegségek is, mint például a látásproblémák, szürke hályog.

Mivel gyógyíthatod? Színe az ibolya, ezért a lilás növények tudnak rajta segíteni. Jót tesz a füge, az áfonya és a lila alga.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba