Erőt adó spirituális filmek, amelyek átsegítenek életed legnehezebb időszakain

Balogh Orsi
Írta: ,
Erőt adó spirituális filmek, amelyek átsegítenek életed legnehezebb időszakain

Kép forrása: Sentineri Del Cinema

Szakítás, tragédia, kudarcélmény. Számos olyan helyzettel találkozhatunk az életben, amelyek padlóra küldenek. Persze, ha az embernek van családja, vannak barátai, sokkal könnyebben talpra állhat, de óriási löketet adhatnak neki a spirituális jellegű filmek is. Nem térítenek, nem didaktikusan adják az ember szájába a bölcsességet, hanem léleksimogató történetekbe csomagolva segítenek felállni!

Bármikor is érezd rosszul magad egy fájdalmas élmény, egy kellemetlenség miatt, nézd meg az itt szereplő filmek közül az egyiket vagy az összeset. Akkor is érdemes ezt tenned, ha szimplán rossz napod van és világvége hangulatod! Elhiheted, utána sokkal jobban fogod érezni magadat, mert olyan pozitív lelkifröccsöt kapsz, ami segít felhúzni a sötétből a fényre!

Nem kimondottan spirituális film, de olyan szép történetbe csomagolták az üzenetét, hogy akár az is lehetne! A film 1939-ben játszódik, Toszkánában. A főszereplő, a szörnyen ügyetlen pincér, Guido egy hihetetlenül optimista, mindig vidám férfi. Megismerkedik a gyönyörű Dorával és a legelképesztőbb módokon próbálja meghódítani. Miután célt ért, összeházasodnak, Guido nyit egy könyvesboltot és megszületik a fiúk, Giosué. De sajnos a család békés, idilli élete véget ér,  amikor a fasiszták hatalomra kerülnek Olaszországban, és deportálják Guidót, a fiát és önkéntes alapon Dorát.

A film lényege nem más, minthogy Guido annyira szeretné megkímélni a fiát a háborútól, a haláltól, a szenvedéstől, hogy elhiteti vele, mindaz, ami történik, egy megszervezett játék.

Elképesztően leleményes módon óvja gyermeke lelkét a gonosztól. Az élet szép üzenete a napnál is világosabb: tudni kell örülni és megbecsülni azt, ami van és hogy jöjjön akármilyen nehézség, attól még az élet lehet szép.

A békés harcos útja, Dan Millman azonos című könyvből született. A szerző egy világhírű tornász, aki napjaink egyik legjelentősebb motivátora.

Számos önsegítő könyv szerzője, ám  A békés harcos útja nagyrészt önéletrajzi ihletésű alkotás, amelyben keleti filozófiák köszönnek vissza.

A sikeres tornász, Dan, motoros balesetet szenved, ezért abba kell hagynia karrierje építését, le kell mondania a szenvedélyéről.

Ám találkozik egy férfival, akit Szókrátésznek nevez el, és az idegen megtanítja a MOST hatalmára, illetve arra, miként tudja legyőzni a fizikai korlátait. A film nem kevés bölcsességet tartalmaz, de mindezt úgy adja át, hogy közben könnyezünk és nevet a lelkünk.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!