7 tény és érdekesség november szülötteiről

Balatoni Dóra
Írta: ,
7 tény és érdekesség november szülötteiről

Már javában az ősz utolsó hónapját tapossuk, lassan fel kell vennünk legmelegebb kabátjainkat és felkészülnünk a télre. De ne rohanjunk előre ennyire, köszöntsük most fel azokat, akik novemberben látták meg a napvilágot! Nézzük, milyen érdekességeket érdemes az ünnepeltekről tudni!

A novemberi fiúk nagy eséllyel lesznek balkezesek Kép forrása: oakandfir.com

Máris itt egy furcsa tény november férfi szülötteiről: nagy eséllyel lesznek balkezesek.

A Cortex nevű folyóiratban megjelent tanulmány szerint a balkezesség leginkább azokra az emberekre jellemző, akik november és január közötti időszakban látták meg a napvilágot.

Tudományos magyarázat egyelőre nincs erre, de a kutatók feltételezik, hogy az az oka, hogy az ekkor szülő nők terhességük korai szakaszában, nyáron jutottak nagymértékű napfényhez, ami megnövelte a tesztoszteron szintjét, ami pedig előidézte a baba balkezessé válását.

Születési viráguk a krizantém Kép forrása: flickr.com

Talán nem meglepő, hogy a novemberiek születési virágja a krizantém. Sokan temetővirágként tartják számon, ugyanakkor sokkal több annál!

Számtalan színben létezik, és az ifjúságot, hosszú életet jelképezi, hiszen gondoljunk csak bele, ha egyszer virágba borul, mennyi ideig virágzik.

Ha pedig otthonodban tartod őket, akkor a Feng Shui elvei szerint vidámság, sok nevetés és boldogság költözik az életedbe.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!