Egy egyszerű módszer, amivel bármit könnyedén megszerezhetsz magadnak

Kovács Andrea
Írta: ,
Egy egyszerű módszer, amivel bármit könnyedén megszerezhetsz magadnak

"Váltsd valóra az álmaidat!", "Éld az életed!", "Teremtsd meg a saját végzeted!" – ilyen és ezekhez hasonló kitűzők és motiváló Facebook posztok már régóta próbálják sugallni, hogy Te uralod a saját életed. De vajon ezek csak hangzatos lájkgyűjtő mantrák, vagy tényleg van bennük igazság? Képes vagy valóra váltani az álmaidat? A rövid válasz: igen! És ha megfogadod ezeket a tanácsokat, máris közelebb kerülhetsz a céljaidhoz – méghozzá a gondolatod erejével.

Minden nap szem előtt Kép forrása: tumblr, preptothemax

Néhány apró trükkel pedig könnyen felerősítheted a gondolatok erejét.

Írd fel néhány Post-it papírra, hogy mit szeretnél elérni az életben, mire vágysz a legjobban.

Ezeket aztán helyezd el a lakás néhány pontjára (például a hűtőre, a szekrényedre vagy az íróasztalodra), és vess rá egy-egy pillantást minden nap.

Ezzel biztosíthatod magad arról, hogy még a legpörgősebb délutánjaidon sem felejted el az álmaidat.

Ha pedig még hangosan ki is mondod őket, és naponta legalább egy percet gondolsz rájuk, hamarosan észre fogod venni a változást az életedben!

Az elménknek két része van: a tudatos és a tudatalatti. Dr. Bruce Lipton professzor szerint előbbi másodpercenként 40 bitnek, utóbbi másodpercenként 40 millió bitnek megfelelő információt dolgoz fel.

Elég nagy különbség, igaz?

A tudatalattink kapcsolódik leginkább a spirituális dolgokhoz, amely ezáltal főként képekben és érzésekben gondolkodik. Ez pedig azt jelenti, hogy ha erősen fókuszálsz valamire, többször is elképzeled, szinte magad előtt látod, akkor nagy eséllyel tényleg sikerül bevonzanod.

Ehhez pedig nem elég naponta kétszer kimondanod, hogy "de szeretnék egy új autót"; sokkal inkább el kell képzelned, ahogy először kezedbe fogod a kulcsot, beülsz, és vezetsz egy kört az utcában.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba