5 csillagjegy, akik a legrosszabb főnökök – A tiéd is köztük van?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 csillagjegy, akik a legrosszabb főnökök – A tiéd is köztük van?

Nem csak magánéletünkre, párkapcsolatunkra, vagy éppen személyiségünkre hat a horoszkópunk. Csillagjegyünk azt is befolyásolja, hogyan viselkedünk beosztottként, vagy főnökként. Neked vajon milyen poszt való? Ha az alábbiakban magadra ismersz, akkor nem leszel vezetőként igazán közkedvelt…

Vízöntő Kép forrása: theeverygirl.com

A vízöntő már nem azért került a felsorolásunkba, mert olyan nagyon maximalista lenne, hanem mert teljesen kiszámíthatatlan. Ehhez társul, hogy hajlamos magát pótolhatatlannak feltüntetni, ez pedig minden alkalmazottban ellenállást kelt.

Olyan jól játssza a szerepét, hogy könnyen megtéveszt bárkit, de csak azok látják valódi képességeit, akik nap, mint nap vele (vagy éppen helyette) dolgoznak.

Meglehetősen sok vízöntő kerül méltatlanul főnöki beosztásba pusztán azért, mert jól mozgatja a háttérben a szálakat.

Minderre rátesz egy lapáttal, hogy egyáltalán nem bírja a szabályokat, ezért azokat gyakran csak másokra alkalmazza, magát bármikor könnyen állítja a korlátokon kívülre. Csak azokat a beosztottakat tűri meg maga mellett, akiket nem kell irányítani, hanem zokszó nélkül teszik a dolgukat – ő pedig, mint aki jól végezte dolgát, szépen hátradőlhet.

Bak Kép forrása: chapterfriday.com

A bak is valódi hajcsár tud lenni, pontosan azért, amiért a korábban felsorolt jegyek: egyszerűen maximalista. Azonban nem csak ez a hátrányos tulajdonsága főnökként, hanem az is, hogy végtelenül pesszimista tud lenni.

Vezetőként neki kellene bátorítania, támogatnia a csapatát, ehelyett először tombol, mérgelődik, másokat hibáztat, aztán próbál csak megoldást találni.

Nagyon nehezen adja ki a kezei közül az irányítást, ami részben jó a beosztottaknak – legalábbis akkor, ha nem akarnak előrébb jutni, dicséretet kapni, de szívesen viselik, ha valaki egész nap pesszimista gondolatokat hajtogat.

Sokszor nehéz kitalálni, mit akar, mit vár el az alkalmazottaitól, mert nem mutatja ki az érzéseit – csak amikor azok már robbanásig feszültek benne.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv