Ez az 5 csillagjegy a legrosszabb főnök – A tiéd is köztük van?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ez az 5 csillagjegy a legrosszabb főnök – A tiéd is köztük van?

Nem csak magánéletünkre, párkapcsolatunkra, vagy éppen személyiségünkre hat a horoszkópunk. Csillagjegyünk azt is befolyásolja, hogyan viselkedünk beosztottként, vagy főnökként. Neked vajon milyen poszt való? Ha az alábbiakban magadra ismersz, akkor nem leszel vezetőként igazán közkedvelt…

Amennyire kiváló munkaerő a kos, annyira problémás főnök. Ennek több oka is van: egyrészt egyáltalán nem ezt gondolja magáról, rendszeresen másokban, a beosztottjaiban keresi a hibát. Nem állítjuk, hogy sosincs igaza, amikor így vélekedik, de gyakran téved.

Másodszor pedig legnagyobb hibája az, hogy úgy véli, a saját tempóját minden átlagembernek bírnia kellene.

Erről szó sincs… A kos végtelenül maximalista, fáradhatatlan, de nem mindig tudja megfelelően motiválni az alkalmazottait annak érdekében, hogy ők is hasonlóképpen álljanak a feladatok elvégzése elé.

Emellett gyakran hibája, hogy csak rövidtávon igazán hatékony, a hosszú távú célokba sokszor belefárad. Ilyenkor pedig ahelyett, hogy magába szállna, általában a beosztottjaira hárítja a felelősséget.

Vízöntő Kép forrása: theeverygirl.com

A vízöntő már nem azért került a felsorolásunkba, mert olyan nagyon maximalista lenne, hanem mert teljesen kiszámíthatatlan. Ehhez társul, hogy hajlamos magát pótolhatatlannak feltüntetni, ez pedig minden alkalmazottban ellenállást kelt.

Olyan jól játssza a szerepét, hogy könnyen megtéveszt bárkit, de csak azok látják valódi képességeit, akik nap, mint nap vele (vagy éppen helyette) dolgoznak.

Meglehetősen sok vízöntő kerül méltatlanul főnöki beosztásba pusztán azért, mert jól mozgatja a háttérben a szálakat.

Minderre rátesz egy lapáttal, hogy egyáltalán nem bírja a szabályokat, ezért azokat gyakran csak másokra alkalmazza, magát bármikor könnyen állítja a korlátokon kívülre. Csak azokat a beosztottakat tűri meg maga mellett, akiket nem kell irányítani, hanem zokszó nélkül teszik a dolgukat – ő pedig, mint aki jól végezte dolgát, szépen hátradőlhet.