Ezzel az 5 csillagjeggyel a legnehezebb együtt karácsonyozni

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A karácsonynak a békéről, a nyugalomról és a szeretetről kellene szólnia – ezt az alábbi csillagjegyek is hallották, de valamiért nem igazán tudnak azonosulni az alapelvekkel. Vagy azért, mert munkamániásak, hiperérzékenyek, vagy, mert egyszerűen képtelenek néhány napot egy helyben eltölteni.

Bak Kép forrása: galmeetsglam.com

A bakkal két okból nehéz együtt karácsonyozni: egyrészt mert borzasztóan anyagias, másrészt, mert állandóan a munkán jár az esze. Ha nem kell dolgoznia, akkor is azon agyal, hogy pár nap múlva mennie kell, és tuti, hogy megint nem tud otthon mindent elintézni, amit szeretett volna.

Ha pedig dolgoznia kell, akkor azért rossz a kedve, mert nem tud otthon lenni, és lazítani – persze erre akkor sem képes, ha a helyzet adott.

Ehhez társul az is, hogy a pénzt illetően is két véglet között vergődik: egyszerre akar mindent megadni a szeretteinek és ugyanekkora lendülettel próbál spórolni.

Még szenteste is azon problémázik, elég praktikus-e az ajándék, amit választott, és vajon hány órát kell dolgoznia azért, amiért megengedett magának egy kis luxust.

 

Halak Kép forrása: newdarlings.com

A halakkal leginkább azért nehéz a karácsony – és úgy általában az együttélés – mert borzasztóan hangulatemberek. A karácsony egyébként is, szinte mindenkiből kihozza a jót és a rosszat egyaránt, de ez rájuk különösen igaz.

Képesek hétmérföldes mosollyal kipattanni az ágyból, hogy aztán a reggelinél már a világ összes fájdalmát magukkal cipeljék – pl. azért, mert mégsem puhult meg éjszaka annyira a mézeskalács, mint szerették volna.

Feltűnő rosszkedvük mellett jellemző rájuk a mártíromság is, aminek tény, hogy van némi alapja, hiszen rendkívül segítőkészek tudnak lenni.

Ugyanakkor senki sem kötelezi őket arra még karácsonykor sem, hogy a végsőkig hajszolják magukat. Ők mégis megsértődnek, és panaszáradatot zúdítanak szeretteikre, ha munkájukat nem követi elismerés, áradozás.