A csillagjegyed elárulja, milyen a vérmérsékleted

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:

A négy alapvető elemet mindenki ismeri: a víz, a tűz, a föld és a levegő megannyi film, remekmű inspiráló alapját képezi. De nem csupán a művészet világában ismeretesek ezek az elemek, hiszen sok eredettörténet, vallás alapoz arra, hogy ennek a négy elemnek a pontos keveredése kellett ahhoz, hogy létrejöjjön a ma ismert világunk. Az ezotériából sem hiányozhatnak az alapelemek, minden egyes csillagjegy kötődik valamelyikhez. De mit kell tudnod róluk?
A horoszkópokat illetően az elemek azért felelősek, hogy megmutassák, milyen alapvető vonásai vannak az embereknek. Minden jegy besorolható egy-egy elemhez, és való igaz, hogy ezek az elemek számottevő hatást gyakorolnak a csillagjegyekre.

A víz jegyek közé sorolhatóak a rákok, a halak és a skorpiók. Az ebbe a csoportba tartozó emberek nagyon érzelmesek, ami jó és rossz értelemben egyaránt érthető. Pozitív tulajdonságaik között említhető, hogy érzékenyen reagálnak a környezetükre, kiválóan foglalkoznak embertársaikkal, megérzéseiket pedig tökéletesen tudják kamatoztatni.

Hátrányukra válik, hogy a hangulatuk óhatatlanul rátelepszik a mindennapjaikra, és így nem csak kedves, törődő emberek lehetnek, hanem agresszívvá, támadóvá és akár kegyetlenné is válhatnak.

A tűz elem Kép forrása: asjack/depositphotos.com

A tüzes jegyek közé sorolhatóak az oroszlánok, a kosok és a nyilasok. Ők jellemző módon szenvedélyesek, erőteljesek, könnyen lángra lobbannak, lelkesednek.

Nagyon jól megállják a helyüket egyedül, jelentős a kezdeményező képességük, miközben kitartóak, töretlenül harcolnak a céljaikért.

Alapvetően optimisták, kedvesek, talpraesettek, remek vezetők válhatnak belőlük, hiszen az emberek felnéznek rájuk. Hibájuk, hogy amilyen gyorsan fellángolnak egy-egy cél érdekében, olyan gyorsan lankad a lelkesedésük, tehát nem igazán előnyük a kitartó munka, és a monoton feladatvégzés.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)