Ezek a csillagjegyek lesznek a legjobb vállalkozók - neked is érdemes belevágnod egy saját üzletbe?

Írta: ,

Vállalkozáson töröd a fejedet? Úgy érzed, van is egy jó ötleted, de kicsit kételkedsz magadban? Ez természetes, de ha az alábbiak között magadra ismersz, akkor az egy újabb pluszpont álmaid megvalósításának listáján. Lássuk, mely csillagjegyekből lesznek a legjobb vállalkozók!

Bak Kép forrása: unsplash.com

1/4 Bak

A bakok messze földön híresek hidegfejűségükről, maximalizmusokról és realista világképükről. Egyértelműen tökéletes vállalkozók lehetnek belőlük, hiszen ezek a tulajdonságok alapvetőek a jó főnökök esetében. Nagyon kitartóan dolgoznak a céljaikért, nem ismernek lehetetlen. Nekik valóban csak egy jó ötlet kell, és sikerre vihetik a terveiket.

Két hibájuk akad: az egyik, hogy ha valamibe belevágnak, akkor azt 100%-osan csinálják, és nem hagynak maguknak semmi pihenőt. Ez persze az üzletet sikerre viszi, de az egészet csak akkor érdemes csinálni, ha a keresett pénzt ki is tudják élvezni. A másik hibájuk, hogy eléggé pesszimisták, amit azonban szerencsére felülír esetükben a realizmus. Azért a bakoknak figyelniük kell rá – különösen, ha vannak beosztottjaik –, hogy ne legyenek nagyon negatívak, hiszen az lehúzza az egész csapatot.

Szűz Kép forrása: unsplash.com

2/4 Szűz

A szűz jegyű emberek is nagyon jó vállalkozók lehetnek, de ellentétes okokból, mint a bakok. Nekik inkább olyan vállalkozás való, ami nem igényel túl sok személyes konfrontációt, ugyanis a szüzek nehezen kezelik az ilyen helyzeteket.

Kimértek és kissé hűvösek, ami nem feltétlenül tesz jót minden üzletnek. Azonban olyan vállalkozásokban érdemes megmérettetniük magukat, amik során általában nem ők intézik a személyes ügyeket. Iszonyúan precízek, kiválóan analizálnak, ezért nagyon jól fel tudják építeni egy cég alapjait, továbbá remekül végzik működése közben is a számításokat – ez, a tervezéssel karöltve alapvető minden jól működő cég esetében.

Minderre rátesz egy lapáttal, hogy szorgalmasak, megbízhatóak és fáradhatatlanok, úgyhogy a szűz jegyűeknek is érdemes vállalkozás indításán törniük a fejüket.

Skorpió Kép forrása: unsplash.com

3/4 Skorpió

Nem igazán van olyan skorpió jegyű ember, aki ne lenne állhatatos és magabiztos, márpedig ezek a tulajdonságok egyértelműen kellenek a vállalkozás elindításához. Nagyon kitartóak, céltudatosak, és közben kiváló emberismerők, ami a cég kiépítése során éppolyan fontos, mint az alkalmazottak kiválasztásakor. A skorpióknak ugyanakkor figyelniük kell arra, hogy nagyon nyersek tudnak lenni, ami viszont egyáltalán nem jön jól az új ügyfelekkel való tárgyalásokkor. Az ilyen esetekben a skorpióknak félre kell tenniük természetes őszinteségüket, és inkább az üzletet kell szem előtt tartaniuk.

A legtöbb skorpiók által alapított cég záros időn belül nélkülözhetetlenné válik a piacon, aminek az az oka, hogy egyszerűen született vezetők. Pozitív tulajdonságaik párosulnak a kitartással, tettrekészséggel és a fejlődés iránti igénnyel, úgyhogy nem csak vezeti a sort, hanem lépést is tudnak tartani a gyors tempóval.

Oroszlán Kép forrása: unsplash.com

4/4 Oroszlán

Az oroszlánok azért kaphattak helyet a felsorolásunkban, mert nagyravágyóak, és mindig arra törekszenek, hogy a maximumot hozzák ki magukból, illetve a lehetőségeikből egyaránt. Ezt sajnos időnként háttérbe szorítja lustaságuk, de ha ezen sikerül felülkerekedniük, akkor sikert sikerre halmozhatnak.

Ügyelniük kell még arra is, hogy ne legyenek képmutatóak, és ne érezzék természetesnek, hogy mindenki tisztelettel és áhítattal tekint rájuk. Egy oroszlánnak nehéz feldolgoznia, hogy nem mindenki ért vele egyet, márpedig az ilyen helyzetek egy saját vállalkozás esetében óhatatlanul felmerülnek. Fontos számukra az előlépés, a fejlődés lehetősége, és egyértelműen megvan bennük a versenyszellem, ami viszont akár önmagában is sikerre viheti a saját céget.