Melyik csakra milyen problémát jelöl? Lelki nehézségek, amelyekhez társulnak a csakra-gondok

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Melyik csakra milyen problémát jelöl? Lelki nehézségek, amelyekhez társulnak a csakra-gondok

Kép forrása: unsplash.com

A csakrák szinte az összes természetgyógyászati ágban jelen vannak – némelyikben komolyabb, másutt viszont kevésbé fontos szerepet tulajdonítanak nekik. Az ókorból származó tanulmányok szerint testünkben hét fő csakra található, ebből a hét pontból épül fel testünk energiavonala. Bármelyik csakránk sérül, az összes többi hiányt fog szenvedni, hiszen a csakrák egymással is szoros kapcsolatban állnak, akár egy lánc gyöngyei, úgy kapcsolódnak össze.

A csakrák hivatottak képviselni a testi, lelki és szellemi egyensúlyunkat, ugyanis mindegyikhez kötni tudunk betegségeket, lelki problémákat és szellemi nehézségeket is. Ebből a cikkből most megtudhatod, hogy az egyes csakrák túl- vagy éppen alulműködése milyen problémákat generálhat!

A korona csakra a fejtetőn helyezkedik el, megfelelő működése esetén tudatosan döntünk, felelősséget vállalunk tetteinkért és saját magunkért.

Ha a korona csakra alulműködik, akkor gyengül a saját magunkba és másokba vetett hitünk, elveszettnek, tehetetlennek érezzük magunkat.

Egyesek depressziós tüneteket mutatnak, másoknak tanulási nehézségeik lesznek.

A korona csakra túlműködése során túlságosan határozottá, már-már dogmatikussá válunk, nehezen tudunk határt szabni a szenvedélybetegségeknek, sokszor alaptalanul vádaskodunk, és nagyon nehezen sorakoztatunk fel észérveket.

A homlok csakra néven is ismert harmadik szem csakra a két szemöldökünk között helyezkedik el.

Elsősorban a koncentrációért, megérzésekért felel – ezek sérülnek akkor, ha nem működik ideálisan.

Ha blokkolt állapotban van, akkor nehezen tanulunk, nem tudunk odafigyelni, koncentrálni, nem igazán értjük meg a környezetünkben élőket.

Könnyen ítélkezünk mások felett, és romlik a képzelőerőnk, fantáziánk.

Túlműködése esetén gyakoriak a rémálmok, csalódások és tévedések, sokan elvesztik objektív ítélőképességüket és „elvesznek” a spirituális világban.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv