Ezt jelképezik a bolygók a születési képletedben - mindegyik mást jelent!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ezt jelképezik a bolygók a születési képletedben - mindegyik mást jelent!

Kép forrása: unsplash.com

A születési képlete mindenkinek egészen egyedi, legalábbis nagyon-nagyon kicsi az esély arra, hogy az ikreken kívül komolyabb egyezések legyenek. Ennek oka az, hogy a születési képlet percenként más és más képet mutathat, továbbá számít a helyszín is: még, ha két ember ugyanabban a pillanatban születik, már néhány tíz kilométernyi különbség is elegendő ahhoz, hogy más legyen a születési képletük. És akkor ehhez jönnek még a személyes lehetőségek, amiket az életünkhöz kapunk… De ne rohanjunk ennyire messze, nézzük most meg, mit jelképeznek a bolygók, Naprendszerünk kísérői, vagy éppen mit takar az aszcendensünk a születési képletünkben!

Nap

A napjegyét a legtöbb ember ismeri - ez nem más, mint a zodiákusunk. Sokan csak rá támaszkodnak a személyiség elemzésekor, de a többség érzi, hogy azért nem minden igaz rá, amit az általános elemzések során olvas. Ennek oka az, hogy bár a horoszkóp nagyrészt meghatározza a személyiségünket, a különféle bolygóállások erősen módosíthatják az általa „örökölt” alaptulajdonságokat.

A Nap alapvetően arról mesél neked, ki vagy te valójában, mit diktál az egód, mi vezet téged az utadon, és hogyan valósítod meg önmagadat, a céljaidhoz milyen eszközöket használsz.

Erős a hatása arra vonatkozóan is, hogyan reflektálsz a környezetedre, miként viszonyulsz másokhoz, és hogy alapvetően mit szeretsz csinálni, milyen körülmények töltenek el örömmel, vagy éppen szomorúsággal.

Aszcendens

Az aszcendens az a jegy, ami éppen akkor kelt fel a horizonton, amikor megszülettél – ezért alapvetően azt mutatja meg, milyennek látnak téged mások.

Ennek oka az is, hogy az aszcendens hatást gyakorol arra, hogyan menedzseled magadat, tehát azt irányítja, milyen képet mutatsz magadról.

Erősen befolyásolja a napjegy tulajdonságait, bár előbbi az egót, a törtető, visszaigazolásokat igénylő énünket jelöli, az aszcendens viszont az első benyomásért felelős.

Hold

Míg a napjegyünk azt hivatott megmutatni, milyennek szeretnénk látszani, addig a Hold a „nőies”, lelkizős énünket hívatott megjeleníteni.

Az érzelmeinkről mesél, arról, miként éljük meg a mindennapokat, hogyan fordítjuk le magunknak a világ történéseit.

Itt is számítanak a körülmények, amik örömöt, vagy éppen szomorúságot okoznak, de ezeket a benső fordításokat már nem az egónk, hanem a lelkünk végzi. A Hold ezen felül számos döntésünket is irányítja, legalábbis beleszól abba, amit az egónk diktál. Éppen ezért a legtöbb harmonikus személyiség mögött egy erős napjegy és egy alapvetően érzelmes holdjegy áll. Természetesen nem csak ez a párosítás lehet a tuti befutó, de mindenképpen hozzájárul ahhoz, hogy egyszerre tudjunk a fejünkkel és a szívünkkel is gondolkozni, tehát a lehető legtöbb helyes döntést hozzuk meg.