Ilyen a személyiséged az uralkodó bolygód szerint

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Bizonyára te is hallottál már arról, hogy nem csupán a horoszkópunk befolyásolja a személyiségünket, hanem bolygók is. Előfordulhat, hogy valakinek teljesen mást mond az általános csillagövi jellemzője, mint amit a valóságban tapasztal. Ez akkor fordul elő, amikor a bolygóállások felülírják. Itt derítheted ki, hogy a születésed időpontjában milyen bolygók uralkodtak éppen.

Nap Kép forrása: ufabizphoto/Depositphotos

A Nap biztosítja az alaptulajdonságainkat, tehát a horoszkóp és az aszcendens után a Napjegy adja a legrészletesebb képet arról, milyen a személyiséged.

Nem feltétlenül arra utal, milyennek érzed magadat, vagy éppen mit gondolsz a világról, sokkal inkább arra világít rá, a környezeted milyennek lát téged.

Ennek nyomán a Nap leginkább az egóra van hatással, tehát az akarattal, a tervekkel, ambíciókkal és a vérmérséklettel lehet kapcsolatba hozni.

Felelős az önbizalmadért, magabiztosságodért, optimista hangulatodért.

A Napjegyet emellett a férfias energiákkal társítják, szemben a Holddal, ami sokkal inkább a nőies oldalunkra hat.

A Nap a férfias, kissé racionálisabb énünket befolyásolja, türközi, miközben a Hold jelképezi a nőiességet, az érzelmességet.

Felelős tehát az aktuális hangulatunkért, továbbá azt is befolyásolja, mennyire dúskálunk a fantáziákban.

Összefüggésben áll az ösztönökkel, a tudatalattival, a megérzésekkel.

Nem véletlen az sem, hogy sok nőnek még a ciklusa is igazodik a Holdhoz: a helyzete befolyásolja a nőiességhez való viszonyunkat, a fogamzást, vagy éppen a szülést.

Emellett az, hogy milyen jegyben állt a Hold, amikor születtél, meghatározhatja azt is, hogyan viszonyulsz a család, az otthon kérdéseihez, mennyire vagy nyitott vagy éppen konzervatív ezekben a kérdésekben.