Beléptünk a Bikák időszakába: ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Beléptünk a Bikák időszakába: ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Kép forrása: Jkstock/depositphotos.com

Nyakunkon a május, és az ezotériában ez nem jelenthet mást, minthogy elérkezett a Bikák időszaka. Már április második felében érezhető a csillagjegyváltás hatása, hiszen április 21-től már hivatalosan is a Bika zodiákus veszi át az uralmat felettünk. De mit kell tudnunk erről a különleges csillagjegyről és mire számíthatunk a néhány hétig tartó, intenzív jelenléte alatt?

Kicsit lassulunk, de még nem eléggé

A Bikák alaposan szembemennek a most megszokott intenzitással, legalábbis az ő uralmuk alatt kicsit fellélegezhetünk, lelassulhatunk. Ez feltűnőbb lesz akkor, amikor már jobban belemegyünk a májusba. Míg a Kosok idején inkább a kockáztatás, a tettrekészség volt jellemző, és érezhettünk egyfajta belső noszogatást, addig most egyre inkább az anyagi biztonság kérdése kerül előtérbe. Ez nem meglepő, hiszen a Bikák számára nagyon lényeges a stabilitás.

Előtérbe kerülnek az evilági értékek

A Bikák igazi kis hedonisták – legyen szó finom falatokról, mennyei italokról, wellnessről, vagy éppen szeretkezésről, szeretnek hódolni ezeknek az örömöknek. Ez részben abból is ered, hogy utálják, ha sürgetik őket, hiszen mindent ki akarnak élvezni.

Ebben az időszakban bennünk is két véglet csaphat össze: egyik felünk tenné a dolgát, pénzt keresne, stabilitást teremtene, a másik felünk viszont kényelmesen hátradőlne, és élvezné azt, ami eleve megadatott.

Sajnos ezzel párhuzamosan hajlamosak lehetünk arra, hogy kicsit kapkodósabbá váljunk, pont azért, mert egyszerre akarunk cselekedni, előrébb jutni és pihenni. Ez – a hirtelen döntések meghozatala mellett – a vitahelyzetek kiéleződésében is megnyilvánul majd.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?