A Bika személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Szőke Angéla
Írta: ,
A Bika személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Kép forrása: unsplash

A Bika jegy szülötteit gyakran gondolják hirtelen haragú, forrófejű embereknek, pedig valójában nyugodt, kiegyensúlyozott személyiségek. Türelmesek és képesek sokáig nyelni, de ha egyszer megharagszanak, akkor valóban elszabadul a pokol. Köztudott róluk, hogy szeretik élvezni az életet, illetve jó szemük van a szép dolgokra és ezért hajlandóak is megdolgozni.

Független és rendkívül önálló emberek, akik nem várják a sült galambot, hanem megteremtik maguknak a lehetőségeket. A Bika remek barát és családtag, hiszen odaadó, hűséges társ, akire mindenben lehet számítani. Az alábbi öt tulajdonságot viszont kevesen tudják róluk, pedig igaz rájuk.

1. Nem lehet becsapni, kiszagol minden hazugságot

A Bikának szinte hatodik érzéke van arra, ha valaki megpróbálja becsapni és nem tolerálja azt sem, ha valaki megjátssza magát. Mivel ő maga végtelenül őszinte és becsületes, ugyanezt várja visszafelé is, így nem bírja elviselni maga körül a hazug, csaló embereket. Ha a Bika megígér valamit, biztos lehetsz benne, hogy betartja a szavát. Nem űz kisded játékokat, igazmondó ember, ami miatt páran kicsit együgyűnek is tartják, de akik közel állnak hozzá, értékelik egyenes hozzáállását és brutális őszinteségét.

2. Megőrjíti őket, ha valaki nem tud dönteni

Ha van valami, ami a Bikát igazán frusztrálja az az, mikor egy határozatlan személyiséggel hozza össze a sors, aki mindenben bizonytalan.

Ő maga mindenben sziklaszilárd, legyen szó bármilyen döntésről, elvekről, vagy jövőbeli terveiről, így nehezen viseli, ha valaki állandóan meggondolja magát és képtelen dűlőre jutni.

Ilyenkor hajlamos arra is, hogy az illető helyett maga hozza meg a döntést, mert nem viseli a késlekedést. Ha pedig a Bika frusztrált, akkor sokszor idegesítően viselkedik, így jobb nem feltartani.

3. Mentálisan erős és kitartó

Akárhányszor is vall kudarcot, a Bika mindig feláll, megrázza magát és megy tovább. A család legbiztosabb, megingathatatlan tagja, akiből mindenki meríthet erőt. Ha úgy érzed, minden összeomlik körülötted, akkor is jól jön egy Bika-barát, hiszen rá mindig számíthatsz, ha szükséged van rá.

Sose becsüld alá a Bikát, aki segíteni akar valakin, vagy fontos célja van: fáradhatatlan szorgalmuk és szinte vak eltökéltségük nem ismer lehetetlent, mindig elérik, amit kitűztek maguknak. 

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció