Az emberek 80 százaléka hisz az őrangyalokban! Köztük vagy?

Írta: ,

Egy felmérés szerint 10 amerikai felnőttből 8 hisz az angyalok, őrangyalok létezésében, és hazánkban is sokan bíznak abban, hogy életüknek léteznek angyali segítői. Egyes ezoterikus elméletek szerint az, hogy melyik hónapban, vagy melyik napon születtél, meghatározza, hogy melyik őrangyal vigyáz rád, se sokak szerint mindenkinek van egy teljesen személyes angyali pártfogója is.

Mit nevezünk őrangyalnak? Kép forrása: yahoo.com

1/4 Mit nevezünk őrangyalnak?

Az angyalok érdekessége az, hogy rengeteg vallás között ők jelentik a közös kapcsot, mert sok esetben más közös elem nincs is az egyes vallási kultúrákban, és még a pogány hitben is ismerték őket.

Míg pár száz évvel ezelőtt úgy gondolták, hogy az angyalok teljesen Isten felé forduló lények, akik azért léteznek, hogy őt dicsőítsék, addig manapság a new age világban egyre több angyalokról szóló ezoterikus olvasmány kerül a piacra, és egyre többen foglalkoznak az angyalokkal úgy, mint spirituális segítőkkel. Őrangyalnak azokat az angyalokat nevezik, akik személy szerint védenek minket, embereket.

A Kabbala hite szerint az angyalok 49 millióan vannak, míg más vallások szerint megszámlálhatatlanul sokan. A róluk szóló irodalom szerint az őrangyalok szándéka mindig jó, de néha azért nehéz észrevenni, hogy segítik életünket, mert a velünk történő jó és rossz dolgok egyaránt lehetnek egy tanulási folyamat részei, amelynek az értelmét csak később érthetjük meg.

Kapcsolatba lépni az őrangyallal Kép forrása: bloglovin.com

2/4 Kapcsolatba lépni az őrangyallal

Természetesen az angyalokban hívő emberek között kevesen vannak, akik szárnyas, pufók, gyermekarcú, aranyfürtös kis lényeknek képzelik az angyalokat, és a velük foglalkozó legtöbb spirituális tan is úgy beszél róluk, mint egyfajta energiáról.

Az őrangyalokkal való kapcsolatba lépés módja az angyalmágiával foglalkozók szerint a legkönnyebben meditációval érhető el: a folyamat egészen egyszerűen úgy zajlik, hogy arra kell koncentrálni, miben szeretnénk segítséget kérni az őrangyalunktól, és ő jeleket ad számunkra, amelyek terelnek az utunkon.

Az őrangyalokon kívül ismertek még az arkangyalok, akik őket felügyelik, és akiket a Biblia is név szerint említ. Az arkangyalok az egyház szerint szintén védenek különböző területeket, mint az orvostudomány, a család, a szeretet, és hasonlók. Az arkangyalokon kívül is ismertek angyalok név szerint, akikhez különböző problémákkal lehet fordulni.

A legismertebb angyalok Kép forrása: itunes.apple.com

3/4 A legismertebb angyalok

Természetesen név szerint a legtöbben a 7 arkangyalt ismerik, Mihályt, Rafaetl, Gábrielt, Urielt, Sarielt, Raguélt és Hanielt. Rajtuk kívül az egyes égitestekhez, bolygókhoz tartozó angyalok is léteznek, akikhez különböző problémákkal fordulhatunk.

Közéjük tartozik Gazardiel, a Nap angyala, aki az újrakezdésben tud segíteni, a Hold angyala Ofaniel, aki a megérzésekben, az intuíciód fejlesztésében válhat hasznodra, a kommunkáció angyala Hamaniel, aki a Merkúrhoz tartozik, a sorsunkat felügyelő Ariel, a Föld angyala, a Jupiterhez tartozó Zadkiel, az igazságosság, bölcsesség és barátság védnöke, a Vénuszhoz, és így a szépséghez, szeretethez tartozó Haniel, Cassiel a fegyelem és a Szaturnusz angyala, a Mars angyala Kamaél, aki bátorságot és akaratot ad, és a Neptunusz angyala Asariel, aki a képzeletért, megérzésekért és kreativitásért felel.

Ismert szerzők az angyalmágia területéről Kép forrása: indulgy.com

4/4 Ismert szerzők az angyalmágia területéről

Ha érdeklődsz az angyalok, az angyalmágia iránt, erről a területről szerencsére több szerző is publikált már műveket.

Ha inkább az angyalok története, a hozzájuk kapcsolódó rituálék érdekelnek, Silver RavenWolf könyveit ajánljuk neked a témában, ha pedig inkább az anygalokkal való kapcsolatba lépés technikája érdekel, az angyallátóként ismertté vált Doreen Virtu munkássága való a számodra.

Ha az egyes angyalok történetébe mélyednél el, akkor pedig azokat a könyveket javasoljuk neked, melyeket Richard Webster írt.