Aszcendens vagy csillagjegy? - Ezeknek az ezoterikus jellemzéseknek hihetünk

Írta: ,

A horoszkópokról sokan vélekednek szkeptikusan, az aszcendensek megismeréséig pedig a többség el sem jut. Pedig e két, állatövi jegyekre építő jellemzés sok érdekességet tartogathat azok számára, akik időt és energiát áldoznak feltérképezésükre.

Mi is az a horoszkóp? Kép forrása: flickr.com

1/4 Mi is az a horoszkóp?

Horoszkópról már mindenki hallott, de csak kevesen tudják megfogalmazni, pontosan mit jelent ez a fogalom. Már csak azért is nehéz a feladat, mert a horoszkópoknak is több típusuk van, de közülük az állatövi jegyek a legismertebb és legnépszerűbbek.

Azt az utat, amin a Nap a Földről nézve egy év alatt végighalad, tizenkét részre, csillagjegyre osztották az emberek.

Ennek tükrében meg lehet állapítani, hogy ha valaki az adott hónap adott napján született, akkor melyik csillagjegy volt az uralkodó az égen, tehát mi a horoszkópja.

Kínában nem csupán a hónapot és napot veszik figyelembe, ott elemezték azt is, az adott év milyen jellemző tulajdonságokat kölcsönzött szülötteinek. De a sort még a horoszkópok típusait illetően még folytathatnánk tovább.

Ami azonban fontos, Európában leginkább az állatövi jegyek meghatározóak, és ezekre gondolunk, mikor horoszkópról beszélünk.

2/4 Mi is az aszcendens?

Az aszcendenst ugyancsak az állatövi jegyeknek megfelelően osztották fel, tehát éppúgy a 12 ismert figura áll itt is a középpontban. Akkor mi a különbség?

Egy napon belül mind a 12 jegy végighalad a keleti horizonton, attól függően, hol vagyunk a Földünkön, és mennyi az idő. Ennek megfelelően lehet megállapítani az aszcendensünket is: tudnunk kell, melyik városban, és percre pontosan mikor születtünk.

Amelyik állatövi jegy ebben a pillanatban tündökölt a keleti horizonton, az lesz az aszcendensünk.

Érdekesség, hogy a jegyek nem egyenlő ideig vannak jelen, ahogy azt a horoszkópok esetében megszokhattuk, bizonyos képek (pl. a halak) az északi féltekén gyorsabban, míg más jegyek lassabban haladnak.

Emiatt a Föld egy-egy részén eltérő gyakorisággal tűnnek fel a különböző aszcendensű emberek, míg a hagyományos horoszkópok tekintetében nagyjából egyformák az arányok.

Önmagukban nem elegendőek Kép forrása: heaven-ly-mind.tumblr.com

3/4 Önmagukban nem elegendőek

Ahogy a világban általában, úgy az ezotériában is minden mindennel összefügg. Emiatt nem szabad önmagukban vizsgálni a horoszkópokat, vagy éppen az aszcendenseket sem.

Lehet, hogy oroszlán csillagjegyben születtél, ám a horoszkópod jellemzését olvasva sokszor érezheted úgy, hogy rengeteg tulajdonság nem illik rád igazán.

Ennek nem csak egyéni személyiséged az oka, hanem az is, hogy az aszcendensed valószínűleg egy sokkal inkább visszafogottabb jegy, mint az oroszlán általában.

Mivel sok egyéb mellett az aszcendensed és a horoszkópod is hat egymásra, nyilván egyik jellemzés sem lesz maradéktalanul igaz rád.

Emellett fontos megjegyezni, hogy a szimbólumok által közvetített üzenetek csupán mutatók, és nem pedig kiváltói bizonyos eseményeknek, vagy személyiségjegyeknek. Tehát attól, hogy az oroszlánok többnyire büszkék és hiúak, nem feltétlenül igaz, hogy neked is ezek lesznek a meghatározó ismertetőjegyeid.

 

Ne a napi horoszkópra hagyatkozz! Kép forrása: buzzfeed.com

4/4 Ne a napi horoszkópra hagyatkozz!

Mindent összevetve fontos, hogy az általános jellemzésekre hagyatkozz, és lehetőleg az önismeret során olyan szakértők véleményeire támaszkodj, akik összességében látják életed ezoterikus oldalát.

Nagyon összetett dologról van szó, amiben a horoszkóp és az aszcendens egy mindenki számára elérhető útmutatót jelent. Azonban ezen felül még számos tényező közrejátszik sorsod, személyiséged alakulásában.

Az ezotéria terepén maradva ott vannak még a bolygóállások, amik nem csak születésed időpontjában hatnak rád, hanem a későbbiek során is.

Mindebből adódik, hogy a népszerűnek számító, de mindössze egy-két mondatból álló napi horoszkópok nem igazán fogják megvilágítani azt, mire számíthatsz a közeljövőben. Ellenben, ha leülsz egy asztrológussal, aki valóban sokrétűen fogja elemezni, hogyan hat(ott) rád az univerzum, meglepő dolgokat hallhatsz magadról.