Mi az aszcendensed? Ismerd meg a jegyedet, és tudd meg, milyen tulajdonságokat köszönhetsz neki!

Írta: ,

Az aszcendens a horoszkópunkhoz hasonlóan árulkodik a személyiségünkről. Egész pontosan arra mutat rá, milyennek lát minket a világ anélkül, hogy komolyabban megismerne, tehát mi az emberek első benyomása rólunk.

1/12 Bak

A bak aszcendensű emberek a realisták megtestesítői: alaposak, megfontoltak és utálják, ha valamit nem tudnak kézzelfoghatóvá tenni. Általában lassan döntenek, főleg a nagyobb volumenű dolgok esetében.

Ez nagyrészt onnan ered, hogy mindig tudatosak szeretnének lenni, próbálnak előre látni, és a lehető legkedvezőbb helyzetet kialakítani saját maguk számára.

Hajlamosak arra, hogy bezárkózzanak, kapcsolatban is csak nagyon nehezen nyílnak meg – illetve képesek rá, hogy ismét magukba forduljanak, ha bármilyen sérelmet szimatolnak.

Kitartóak, célorientáltak annak ellenére, hogy általában élethelyzetük jóval körülményesebb a többi emberénél. Magatartásuk kissé merev, szabálytisztelő, diplomatikus, és hibájuk, hogy időnként túlságosan is a munkájuknak élnek.

Jó tanács az aszcendensedtől: Az igazi értékek és örömök jóval túlmutatnak a kézzel fogható, racionális dolgokon.

Vízöntő Kép forrása: flickr.com

2/12 Vízöntő

Különösen eredeti látásmód, hozzáállás jellemzi a vízöntő aszcendensű embereket. Ők mindig kreatívan döntenek és élnek, egyáltalán nem vacillálnak, mégis mindig jól megérzik, mi a helyes, melyik a leginkább járható út.

Egy vízöntő gyakran úgy gondolkodik magáról, mintha egyfajta különc lenne, aki kilóg a sorból. Ennek oka, hogy egyedi látásmódjából adódóan sok dolgot teljesen másként érzékel, mint környezete.

Ebből ered egy negatív tulajdonsága, ugyanis az esetek többségében úgy véli, csak a saját álláspontja lehet helyes, mások egész biztosan tévednek.

Így fennhéjázóvá, szabályszegővé válhat, esetleg a megszokottnál is jobban elszigeteli magát az emberektől. Időnként már csak azért is mást mond, vagy tesz, mint amit környezete elvár, hogy bosszantsa az egész világot.

Jó tanács az aszcendensedtől: Nincs semmi baj az átlagossal! Sőt, időnként kifejezetten megnyugtató lehet az, amit már ismersz.

3/12 Halak

Kifejezetten érzelmes lény, aki mindig figyelembe veszi, mi a jó másoknak, a környezetének. Segítőkészen, önfeláldozóan viseltetik másokkal szemben, és időnként túlságosan is háttérbe szorítja a racionalizmust.

Érzelmi alapon dönt, a szívére hallgat, nem az eszére. Szereti az embereket, a társaságot, végtelenül romantikus.

Mivel ennyire érzelmes, hajlamos rá, hogy túl sokat aggódjon, vagy agyaljon pont azokon az érzelmeken, amiken nem lehet tudatosan változtatni.

Nehéz vele dűlőre jutni probléma esetén, hiszen minden nézeteltérésnek is csak az érzelmi oldalát látja – márpedig így nem igazán lehet tudatosan dönteni.

Álmodozó személyiségéből ered, hogy környezete sosem tudja igazán kiismerni, örökre talányos marad az egyik oldala. Számára a szeretet alapvető, és a legfontosabb dolog a világon.

Jó tanács az aszcendensedtől: Egy-egy komoly dolog tisztázása nem az érzelmek feladását, hanem azok kiteljesítését jelenti.

4/12 Kos

A kos aszcendensű emberek számára nincs elérhetetlen cél, leküzdhetetlen akadály. Vállalkozó szellemű embernek tartják, aki rendszeresen új dolgokba vág bele, mindig kipróbál valamit és mindig a legjobbat próbálja kihozni az adott helyzetből, kihívásból.

Mivel ennyire célorientált, hajlamos lehet rá, hogy ne legyen tisztelettel környezetére, másokra, emiatt törtető magatartás jellemzi. Iszonyúan energikus, folyton cselekedni akar, képtelen nyugodtan megülni a fenekén, esetleg tétlenül várni valamire.

Ebből adódóan jellemző rá egyfajta agresszív magatartás, rendszerint rá akarja erőltetni környezetére az akaratát, néha pedig zsarnokoskodik.

Jó tanács az aszcendensedtől: Fogadd el, hogy nem csak a jó, hanem a rossz dolgok is saját cselekedeteidből adódnak!

Bika Kép forrása: drifterandthegypsy.com

5/12 Bika

Bika aszcendensednek köszönhetően stabilitást nyújtasz az emberek számára, miközben biztonságot, higgadtságot árasztasz feléjük.

Amennyire könnyen támaszkodnak rád szeretteid, annyira nehezen alkalmazkodsz ahhoz, ha valamilyen változás történik az életedben, csak kínszenvedéssel tűröd, ha újra kell gondolnod a terveidet. De olyan vagy, mint egy nyugodtan csörgedező patak: lassan, nyugodtan, de biztosan haladsz a céljaid felé.

Hajlamos vagy rá, hogy megmakacsold magadat, ekkor nem akarsz senkivel sem szóba állni, befordulsz, míg le nem higgadsz teljesen. Mindig a tartósra, a biztosra törekszel, ezért nem jellemzőek rád a futó kalandok, vagy éppen a felszínes barátságok.

Jó tanács az aszcendensedtől: Ne ragaszkodj mindig a múlthoz, a régim megszokott dolgokhoz, és vedd végre észre, ha változtatnod kell!

6/12 Ikrek

Az ikrek aszcendens sokoldalú személyiséget takar, olyasvalakit, aki legalább két ember energiájával rendelkezik. Állandó sürgölődsz, mindig úton vagy, sokat beszélgetsz, kérdezel, kíváncsiságod kimeríthetetlen – akárcsak energiakészleteid.

Nyitottságodból következik, hogy könnyen kötsz új ismeretségeket, barátságokat, de ebből adódik az is, hogy nehezen maradsz meg egy partner oldalán.

Hajlamos vagy rá, hogy túlbonyolítsd a dolgokat, és szertelen természeteddel annyira megzavarod a családtagidat, ismerőseidet, hogy ők rendszeresen rádöbbennek: egyáltalán nem ismernek téged.

Szellemi és fizikai mozgékonyságod idősebb korodra is megmarad, még ekkor sem fogod úgy érezni, hogy teljesen révbe értél, és mindent, amit akartál, megismertél.

Jó tanács az aszcendensedtől: Semmi rossz nem adódik abból, ha időnként hátradőlsz! Különösebb elfoglaltság nélkül is tartogathat újdonságokat az élet.

Rák Kép forrása: i.pinimg.com

7/12 Rák

A rákok minden esetben nagyon magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, empatikusak és mindig jók a megérzéseik. Érzelmes életükből, felfogásukból adódik, hogy alapvetően hangulatemberek, de még rossz napjaikon is erős merítenek családjukból, gyermekeikből.

Nem túl magabiztosak, gyakran az önbizalmuk sem éppen kiemelkedő. Emiatt rendszeresen igyekeznek elkerülni azokat a helyzeteket, amikben lelkileg sérülhetnek, nem konfrontálódnak, kerülik a nézeteltéréseket.

Ugyan mindig lehet rájuk számítani, ők ezt az érzelmi stabilitást pontosan ugyanúgy igénylik, lételemük a családjuk, párkapcsolatuk, otthonuk. Rossz tulajdonságuk, hogy hajlamosak az önsajnálatra és a befelé fordulásra.

Mivel érzelmi szinten működnek, azokkal zsarolni is képesek.

Jó tanács az aszcendensedtől: Lelki erőddel meg tudod váltani a világot, feltéve, hogy végre elkezdesz hinni magadban!

8/12 Oroszlán

Az oroszlán aszcendens szülöttei valódi optimisták, ők mindig a napot látják, nem pedig az árnyékot, a lehetőséget, nem pedig a bukás esélyét. Kitartóak, önállóak, lendületesek és szívesen vállalkoznak akár ismeretlen, új dolgokra is.

Mindig ügyelnek megjelenésükre, megítélésükre, ugyanis nagyon fontos számukra, mit gondol róluk környezetük – akkor is, ha ezt szívesen letagadják, hiszen nem méltó személyiségükhöz. Melegszívűek, kedvesek az emberekkel, és általában adakozóak, jótét lelkek.

Azonban áteshetnek a ló túloldalára, és úgy beképzeltté, arrogánssá, túlságosan is hiúvá, narcisztikussá válhatnak.

Nagyon nehezen viseli, ha megkérdőjelezik eredményeiket, képességeiket, vagy külső, belső tulajdonságaikra megjegyzést tesznek.

Jó tanács az aszcendensedtől: Senki sem tökéletes – te sem! Ha a hiba lehetőségét elfogadod, sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az életed.

Szűz Kép forrása: urbanoutfitters.com

9/12 Szűz

A szűz aszcendensű emberek mindig racionálisak, állandóan elemeznek, analizálnak, folyton jár az agyuk. Szorgalmasak, szívesen tanulnak, örömmel dolgoznak.

Helyes ítélőképességüknek köszönhetően egyenes úton haladnak a cél felé, egyértelműen szellemi szinten mozognak. Nem csak akkor, ha munkáról van szó!

Számukra csak akkor lehet valódi a szerelem, vagy éppen a barátság, ha eszméiket egyeztetni tudják társaikkal. Mivel maximalisták, mindig a legjobbra törekszenek.

Ebből adódik kritikai hajlamuk, amit mások felé előszeretettel gyakorolnak, azonban önmagukkal szemben nem mindig ennyire szigorúak. Azt legalábbis nehezen tűrik, ha őket véleményezik.

Rossz tulajdonságuk közé tartozik, hogy hajlamosak az egészség-és tisztaságmániára, illetve, hogy időnként túlságosan sokat vacillálnak döntésmeghozatal előtt.

Jó tanács az aszcendensedtől: Nem minden tett, gondolat mögött van hátsó szándék, te se vessz el a részletekben!

Mérleg Kép forrása: okchicas.com

10/12 Mérleg

Igazi társas lény, a mérleg aszcendensű embereket viseli meg a legjobban az egyedüllét. Ez nem csak a szingliséget jelenti, hanem úgy általában az emberek távolságát.

Könnyen teremt új kapcsolatokat, hiszen nyitott, kedves személyiség, aki harmóniában él önmagával – legalábbis maximálisan törekszik erre. Nem egyszerű vele összeveszni, már csak azért sem, mert saját nyugalmát éppolyan fontosnak találja, mint hogy környezete békében éljen.

Gyorsan alkalmazkodik, könnyen köt kompromisszumot, ami miatt sokan gyengének ítélik meg, vagy azt gondolják róla, hogy meghunyászkodó személyiség.

Erről persze szó sincs, de a mérlegeknek figyelniük kell, hogy ne hajtsák igába a fejüket, ne hagyják, hogy mások kényük-kedvük szerint irányítsák őket.

Jó tanács az aszcendensedtől: Ha időnként úgy érzed, egyedül maradtál, itt az idő arra, hogy még jobban megismered önmagadat és eldöntsd, mit is szeretnél igazán!

11/12 Skorpió

Meglehetősen szélsőséges ember vagy skorpió aszcendenssel, úgyis mondhatnánk, a végletek jegyében születtél. Te nem ismered az arany középutat: nálad a szerelem-gyűlölet, a barátság-ellenség és a boldogság-szomorúság is kézen fogva jár.

Nagyon mélyen megélsz minden érzelmet, emiatt van az, hogy ha valami rosszul sül el, te nem nyugszol addig, míg bosszút nem állsz. Úgy véled, nincs lehetetlen, és ennek megfelelően kifogyhatatlan mennyiségű energiával, kitartással rendelkezel.

Ebből adódik néhány negatív tulajdonságod, ugyanis hajlamos vagy az erőfitogtatásra, amit ráadásul kivetítesz másokra. Megjelenéseddel, fellépéseddel már eleve félelmet tudsz kelteni az emberekben, sokan inkább háttérbe vonulnak, vagy meghunyászkodnak jelenlétedben. Ez téged általában elégedettséggel tölt el, de ezt a környezeted nyilván máshogy értékeli.

Jó tanács az aszcendensedtől: Ha energiáidat gyógyításra, mások megsegítésére fordítod, akkor még a legjobbak közül is kiemelkedhetsz.

Nyilas Kép forrása: photogrist.com

12/12 Nyilas

A nyilas aszcendensű emberek alkotókészsége nagy, leginkább az tölti el örömmel őket, ha teremthetnek. Teljesen mindegy, hogy ez egy ínycsiklandó sütemény, vagy egy új cég, a lényeg az alkotás öröme.

Igazságérzetük nagyon jelentős, nem nyugszanak, amíg a végére nem járnak a dolgoknak, és egy-egy probléma után hónapokig filozofálnak, hogyan segíthetnének azokon, akiket sérelem ért.

Könnyen lelkesednek, de nem mindig kitartóak, gyakran szükségük van bátorításra, támogatásra. Örömmel utazgatnak, és szívesen fedeznek fel minden újdonságot, amit a környezetük, vagy akár saját személyiségük tartogat.

Rossz tulajdonságuk, hogy nem viselik el a kritikát, nagyon nehezen veszik, ha mások gyengének titulálják őket – márpedig vélt, vagy valós hibáik felemlegetésekor automatikusan erre következtetnek.

Jó tanács az aszcendensedtől: Csodálatos képességeidet csak akkor tudod kamatoztatni, ha nem felejted el, mi az a szerénység és az alázatosság.