Ha a következő 5 dolgot sokszor látod az álmaidban, azt a pszichológusok szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni

Szirák Viki
Írta: ,

Az emberiség már régóta próbálja megfejteni azt, vajon miért álmodunk, és mi játszódik le ilyenkor az agyunkban. Olyannyira, hogy ma már külön tudományág foglalkozik a területtel. Akik viszont szeretik ezoterikus oldalról megközelíteni az életet, úgy vélik, ezeknek jelentésük van, amit megfejtve a saját jövőnket, belső gondjainkat is tudjuk irányítani. Egyes álmok pedig sokaknál gyakoriak; ha az alábbiak nálad is jelentkeznek, azt pszichológusok és álomelemzők szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Gyakran álmodod azt, hogy menekülnöd kell valaki elől? Megesik, hogy egymás után több éjszaka is ez történik veled?

Lauri Loewenberg álomelemző szerint ennek több jelentése is lehet, de azoknál, akik igyekeznek mindig elkerülni a konfliktusokat, és félnek belemenni a vitákba, ez még gyakrabban előjöhet.

Legközelebb, ha ezt álmodod, ébredés után idézd fel, ki üldözött téged.

Ha egy ismerősöd volt az, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy vele kapcsolatban próbálsz elkerülni valamit.

De ha sosem látott alakok, esetleg természetfeletti lények kergetnek, akkor meglehet, hogy az ismeretlentől félsz, és nem mersz meglépni valamit, amit titkon nagyon szeretnél.

Azt álmodtad, hogy valami szörnyű dolog történik, beüt az apokalipszis, vagy a szeretteid megsérülnek? Ezek nagyon erős hatással vannak ránk, és sokak hangulatát még órákkal az ébredés után is befolyásolhatják.

Szakértők szerint ez azt jelenti, hogy valamilyen problémával állsz szemben, amit már nem tudsz irányításod alatt tartani, és nagyon félsz attól, hogy milyen hatással lesz rád nézve.

Lehet, hogy magadnak sem ismered ezt be, de tudat alatt folyamatosan nyomaszt és feszültséggel tölt el, amit az álmaidban így dolgozol fel.

A legjobb megoldás, ha átgondolod, mi lehet ez a probléma, és megpróbálsz valamiféle megoldást találni; hidd el, már ez némi nyugalommal fog eltölteni.